Autodesk Vault 2012 Frissítés 2 az Autodesk Vault 2012, az Autodesk Vault Workgroup 2012, az Autodesk Vault Collaboration 2012 és az Autodesk Vault Professional 2012 termékekhez
2012. december

Kiadáshoz kapcsolódó megjegyzések – Tudnivalók fájl
Autodesk, Inc.

Az Autodesk folyamatosan a kiváló minőségű termékek előállítására törekszik. Ezért bocsátotta ki az Autodesk Vault 2012 Frissítés 2 (ügyfél) és az Autodesk Vault 2012 Frissítés 2 (kiszolgáló) csomagokat az Autodesk Vault 2012, az Autodesk Vault Workgroup 2012, az Autodesk Vault Collaboration 2012 és az Autodesk Vault Professional 2012 termékekhez, melyek az említett verziók számos problémáját kezelik és kijavítják. Ez a TUDNIVALÓK fájl leírja, hogyan kell telepíteni a frissítést, milyen problémákat javít ki és hogyan tölthető le.


MEGJEGYZÉS: A Tudnivalók dokumentumban lévő Vault 2012 megjelölések az Autodesk Vault 2012, az Autodesk Vault Workgroup 2012, az Autodesk Vault Collaboration 2012 és az Autodesk Vault Professional 2012 termékekre vonatkoznak.LETÖLTÉS HELYE

Az Autodesk Vault 2012 Frissítés 2 fájl itt található meg:  Autodesk Vault szolgáltatások és támogatás

TELEPÍTÉS

·         Az összes ügyfelet és kiszolgálót egyszerre frissítse az Autodesk Vault 2012 Frissítés 2 csomaggal.

·         Az összes jövőbeli Vault 2012 gyorsjavítás ettől a telepítendő frissítéstől függ.

·         Ennek a frissítésnek a telepítése előtt telepítenie kell a Vault 2012 Frissítés 1 frissítést.

·         Az Ön UAC-konfigurációjától függően Windows Vista vagy újabb operációs rendszeren a Frissítés telepítéséhez szükség lehet a felhasználói hozzáférés-vezérlés (UAC) kikapcsolására.

·         Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 operációs rendszer esetén a frissítés telepítése a vártnál hosszabb időt vehet igénybe. Ennek elkerülése érdekében telepítse a következő Microsoft gyorsjavítást:

http://support.microsoft.com/kb/2663352/en-us

Egyéb operációs rendszerek esetén győződjön meg arról, hogy a Windows-frissítés naprakész.

·         A Revit bővítmény előfizetői esetén ha a rendszeren telepítve van a Revit 2012 Extension, akkor a Vault 2012 Frissítés 2 telepítését követően telepíteni kell a DL20892481 gyorsjavítást.

 

FIGYELMEZTETÉS: Ha nem követi az útmutatásokat, az néhány hely használhatatlanná válásához vezethet. Ez a művelet az Egyszeres hely, Többszörös hely és Összekapcsolt munkacsoport telepítésekre vonatkozik.

 

MEGJEGYZÉS: A gyorsjavítások vagy frissítések alkalmazása előtt mindig győződjön meg róla, hogy készített biztonsági mentést.

 

A Frissítés 2 ügyféloldali telepítése– mindegyik Autodesk Vault Client 2012 ügyfélre

 

1.       Futtassa az „Autodesk Vault 2012 Update 2 (Client).msp” fájlt a Vault Explorer ügyfelen a frissítés telepítéséhez.

 

A Frissítés 2 kiszolgálóoldali telepítése – minden ADMS kiszolgálón (Autodesk Data Management Server) végrehajtandó

 

1.       Nyissa meg az ADMS Console alkalmazást.

2.       Ellenőrizze, hogy az összes adatbázis legfrissebb verziója legyen áttelepítve.

·         A művelet folyatása előtt telepítse át az összes nem frissített adatbázist és könyvtárat.

·         Szükségessé válhat bizonyos nem áttelepített adatbázisok leválasztása, ha a frissítés áttelepítése problémát jelez.

3.       Zárja be az ADMS Console alkalmazást.

4.       Az 'iisreset' parancssorba történő begépelésével indítsa el a webszolgáltatást.

5.       Futtassa az „Autodesk Vault 2012 Update 2 (Server).msp” fájlt az ADMS szerveren a frissítés telepítéséhez.

·         NE NYISSA MEG AZ ADMS KISZOLGÁLÓT! – AZ ADATBÁZIS-MIGRÁCIÓT HALASSZA EL A KÖVETKEZŐKBEN MEGADOTT PONTIG.

6.       Minden ADMS kiszolgáló esetén ismételje meg ezeket a lépéseket.

·         NE NYISSA MEG AZ ADMS KISZOLGÁLÓT! – AZ ADATBÁZIS-MIGRÁCIÓT HALASSZA EL A KÖVETKEZŐKBEN MEGADOTT PONTIG.

 

Adatbázis-frissítés – minden Autodesk Data Management Server (ADMS) kiszolgáló esetén EGYSZER hajtsa végre a megadott módon.

 

FIGYELMEZTETÉS: NE FOLYTASSA, amíg a Frissítés 2 sikeres telepítése meg nem történik az ÖSSZES ADMS kiszolgálón.

 

1.       Egyszeres helyen: használja az egyetlen ADMS konzolt.

2.       Többszörös helyen (fájltöbbszörözéssel): bármelyik ADMS konzolt használhatja.

3.       Munkacsoporthoz kapcsolódva (fájl- és SQL-többszörözés): használja a Közzétevő munkacsoport valamelyik ADMS konzolját.

 

a.       Az 'iisreset' parancssorba történő begépelésével indítsa el a webszolgáltatást.

b.      Nyissa meg az ADMS Console alkalmazást, és végezze el az adatbázis-áttelepítést.

c.       Ha szükséges, csatolja a korábban eltávolított adatbázisokat, és hagyja befejeződni az áttelepítést.

 

A keresőindexek újraépítése – minden Autodesk Data Management Server (ADMS) esetén hajtsa végre.

 

1.       Nyissa meg az Autodesk Data Management Server Console alkalmazást, és indítsa el a keresőindexek újraépítését.

 

MEGJEGYZÉS: Előfordulhat, hogy az SQL pillanatkép-kezelő ügynök nem képes létrehozni a kezdeti pillanatképet.  A probléma megoldásához indítsa újra az SQL pillanatkép-kezelő ügynököt.

 

A TÁRGYALT PROBLÉMÁK ÖSSZEFOGLALÁSA

 

A következőkben áttekintjük, milyen problémák megoldását célozza a jelen frissítés a Tisztítás funkcióval kapcsolatban.

 

·         Tisztítás engedélyezése: A Tisztítás funkció pillanatnyilag letiltott állapotban van, és ez a frissítés fogja engedélyezni. Ugyanakkor a meglévő Vault táraknál a Tisztítás funkció a frissítés telepítését követően is letiltott állapotban marad, melyet a rendszergazda engedélyezhet.  A meglévő Vault tárak esetén a Tisztítás funkció engedélyezése előtt nyomatékosan javasoljuk az Autodesk referenciajavító segédprogram futtatását, és azoknak a referenciáknak a kijavítását, amelyeket a segédprogram az adott szülőfájlverziókból hiányzónak ítél.  A Tisztítás funkció engedélyezésével és a (jelen frissítés által telepített) Autodesk referenciajavító segédprogram használatával kapcsolatban további információt a Vault Wiki Súgó weboldalán találhat.

 

·         Referenciák javítása: A jelen frissítés telepítését követő áttelepítés részeként a rendszer kijavítja az áttelepítési folyamat által javítható referenciákat.  Ezeken kívül előfordulhatnak az áttelepítés során nem javítható referenciák. Ezért nyomatékosan javasoljuk az Autodesk referenciajavító segédprogram futtatását, és azoknak a referenciáknak a kijavítását, amelyeket a segédprogram az adott szülőfájlverziókból hiányzónak ítél.  A (jelen frissítés által telepített) Autodesk referenciajavító segédprogram használatával kapcsolatban további információt a Vault Wiki Súgó weboldalán találhat.

 

Megjegyzés 1: Az Inventor-fájlok kezeléséhez az Inventor (vagy Apprentice Server) alkalmazásnak telepítve kell lennie azon a számítógépen, amelyen a referenciajavító segédprogramot futtatják.

   A referenciajavító segédprogram sikeres vizsgálata érdekében a következőket kell biztosítania:

a.       A számítógépre telepített Inventor (vagy Apprentice Server) verziójának (kiadásának) megegyezőnek vagy újabbnak kell lennie, mint annak az Inventor alkalmazásnak, amellyel az ellenőrzendő fájlokat létrehozták.

b.      A számítógépre telepített Inventor (vagy Apprentice Server) utoljára futtatott verziójának megegyezőnek vagy újabbnak kell lennie, mint annak az Inventor alkalmazásnak, amellyel az ellenőrzendő fájlokat létrehozták.

c.       Az Apprentice Server alkalmazást legalább egyszer futtatni kell az Inventor-fájlok referenciajavító segédprogram használatával történő feldolgozása előtt.  Ehhez futtassa egyszer a megfelelő alkalmazást (pl. Inventor / Inventor View).  Ellenkező esetben az Inventor projektfájl érvénytelen útvonalára vonatkozó üzenetet fog kapni.

Megjegyzés 2: A kézzel javított referenciával rendelkező CAD-fájlok esetén lefoglalásra és leadásra lehet szükség a tétel társítása/frissítése előtt.

 

Ismert, megoldott problémák

 

·         Több DWG-fájl több felhasználó által a Vault tárhoz történő egyidejű hozzáadása esetén időtúllépés történik a feltöltés során.

·         Több DWG-fájl több felhasználó által a Vault tárhoz történő egyidejű hozzáadása feltöltési hibát eredményez.

·         A program váratlan módon kilép, ha megkísérelnek a munkamappába belépni.

·         A Tisztítás funkció Vault Explorer alkalmazásból történő használata esetén egy fájl előzményverziói nem tisztíthatók, ha a tipp Kiadva életciklus-állapotban van.

·         Kapcsolódó munkacsoporti környezetben rendszergazdai tulajdonjog nélkül a Tisztítás nem hajtható végre a Vault Explorer alkalmazásból.

·         A tételfrissítés végrehajtása 109-es hibát eredményezhet.

·         Ha több biztonsági beállítás van engedélyezve a mappán, a beállítások helytelen módon megakadályozzák, hogy a felhasználó állapotváltoztatást hajtson végre a fájlon.

·         Kijavították a tulajdonság-megfelelőségi ekvivalencia kezelési hibáját, ezzel bizonyos nemmegfelelőségi példányok elkerülhetők.

·         Bizonyos példányoknál a tisztítási művelet végrehajtása a fájlfüggőségek elvesztését eredményezte.

·         Másik tervmásolási mappa választásakor „A megadott kulcs nem szerepelt a könyvtárban” hibaüzenetet kapott a felhasználó, és nem tudta folytatni a műveletet.

·         Kijavítottak egy problémát, melynél a DWF-fájlok nem jönnek létre, ha a fájlkiterjesztés nagybetűs.

·         AutoCAD Electrical projekttételeken végrehajtott tisztítási művelet esetén előfordulhat, hogy a DBJ összes mennyisége 1 értéket vesz fel.

·         Több fájl kiválasztásakor helytelen tételszámot társít az alkalmazás, ha a fájlnév hosszabb mint 30 karakter.

·         Az Autodesk Data Management Server 2012 alkalmazásba történő áttelepítés során helytelen „standard részegység” csatolások jöhetnek létre a tételeknél. A helyes csatolásnak ezekben az esetekben „másodlagos alrészegységhez társított fájl”-nak kellene lennie.

·         Vegyes eredményeket okozhat, ha egy több Vault-tárral rendelkező kiszolgálóhoz több webes ügyfél kapcsolódik.

·         Ha egy fájlcsatolásra kattintva Windows hitelesítéssel jelentkeznek be, időnként a „Váratlan hiba történt” hibaüzenet jelenik meg.

·         Ha a webes ügyfél segítségével töltenek le egy fájlt, a dupla bájt szélességű karaktereket nem kezeli megfelelően az alkalmazás, ami olvashatatlan karaktereket eredményez.

·         AutoCAD Electrical projekten végrehajtott Terv másolása műveletet követően egy tétel projekthez társításakor az alkalmazás elhagyja a WDP kiterjesztést a tételszámból.

·         Egy memóriatúlhasználati pont kijavításával, valamint nagyfokú memóriafelügyelet hozzáadásával lecsökkent a memóriaelfogyási esetek száma.

·         Az Autodesk Vault alkalmazásból történő kötegelt nyomtatás a régi AutoCAD alkalmazásoknál meghiúsulhat. A nyomtatás abban az esetben sem sikerülhet, ha a számítógépre több AutoCAD termék van telepítve (a nyomtatási kompatibilitástól függően).

·         Ha az „Egyedi fájlnevek megkövetelése” funkció engedélyezve van, a nem CAD-fájlok másolására és beillesztésére irányuló kísérlet „Az objektumhivatkozás nincs beállítva az objektum egy példányára” üzenetet eredményezheti.

·         Ha a Feladatfeldolgozó használatával nézetfrissítést hajtottak végre, a helyes Inventor projektfájlt nem használta az alkalmazás. A Vault beállításaitól függően ez azt eredményezte, hogy a rendszergazdai projektfájl-beállításokat használta az alkalmazás, vagy DWF-közzétételi hiba történt.

·         Ha SSL használatával csatlakoztak a 2012 Autodesk Data Management Server kiszolgálóhoz és a kiszolgáló tanúsítványt írt alá, előfordulhat, hogy a Vault Explorer nem válaszol.

JOGI NYILATKOZAT

Autodesk Inventor, Autodesk Vault, Autodesk Data Management Server, Autodesk Productstream, Autodesk Autoloader, AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Mechanical Desktop, and AutoCAD Electrical, are trademarks or registered trademarks of Autodesk, Inc. in the United States and/or other countries.

Windows 2000, Windows 2003 server, Windows 2000 server, Windows XP, Windows Vista, Microsoft Office XP, Microsoft Office 2000, Microsoft Office 2003, Microsoft Office 2007, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, and Microsoft Excel are either trademarks or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries.

All other trademarks are the property of their respective owners.