Autodesk Vault 2013 Szervizcsomag 1 az Autodesk Vault 2013, az Autodesk Vault Workgroup 2013, az Autodesk Vault Collaboration 2013 és az Autodesk Vault Professional 2013 termékekhez
2012. december

Kiadáshoz kapcsolódó megjegyzések – Tudnivalók fájl
Autodesk, Inc.

Az Autodesk folyamatosan a kiváló minőségű termékek előállítására törekszik. Ezért bocsátotta ki az Autodesk Vault 2013 szervizcsomag 1 (ügyfél) és az Autodesk Vault 2013 szervizcsomag 1 (kiszolgáló) csomagokat az Autodesk Vault 2013, az Autodesk Vault Workgroup 2013, az Autodesk Vault Collaboration 2013 és az Autodesk Vault Professional 2013 termékekhez, melyek az említett verziók számos problémáját kezelik és kijavítják. Ez a TUDNIVALÓK fájl leírja, hogyan kell telepíteni a szervizcsomagot, milyen problémákat javít ki és hogyan tölthető le.


MEGJEGYZÉS: A Tudnivalók dokumentumban lévő Vault 2013 megjelölések az Autodesk Vault 2013, az Autodesk Vault Workgroup 2013, az Autodesk Vault Collaboration 2013 és az Autodesk Vault Professional 2013 termékekre vonatkoznak.LETÖLTÉS HELYE

        Az Autodesk Vault 2013 Szervizcsomag 1 fájl itt található meg:  Autodesk Vault szolgáltatások és támogatás

TELEPÍTÉS

·         Az összes ügyfelet és kiszolgálót egyszerre frissítse az Autodesk Vault 2013 Szervizcsomag 1 csomaggal.

·         Az összes jövőbeli Vault 2013 gyorsjavítás ettől a telepítendő szervizcsomagtól függ.

·         Az Ön UAC-konfigurációjától függően Windows Vista vagy újabb operációs rendszeren a Szervizcsomag telepítéséhez szükség lehet a felhasználói hozzáférés-vezérlés (UAC) kikapcsolására.

·         Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 operációs rendszer esetén a szervizcsomag telepítése a vártnál hosszabb időt vehet igénybe. Ennek elkerülése érdekében telepítse a következő Microsoft gyorsjavítást:

http://support.microsoft.com/kb/2663352/en-us

Egyéb operációs rendszerek esetén győződjön meg arról, hogy a Windows-frissítés naprakész.

 

FIGYELMEZTETÉS: Ha nem követi az útmutatásokat, az néhány hely használhatatlanná válásához vezethet. Ez a művelet az Egyszeres hely, Többszörös hely és Összekapcsolt munkacsoport telepítésekre vonatkozik.

 

MEGJEGYZÉS: A jelen szervizcsomag alkalmazása előtt mindig győződjön meg róla, hogy készített biztonsági mentést.

A Szervizcsomag 1 ügyféloldali telepítése– mindegyik Autodesk Vault Client 2013 ügyfélre

1.       Futtassa az „Autodesk Vault 2013 Service Pack 1 (Client).msp” fájlt a Vault Explorer ügyfelen a szervizcsomag telepítéséhez.

A Szervizcsomag 1 telepítése – minden ADMS szerveren (Autodesk Data Management Server) végrehajtandó

 

1.       Nyissa meg az ADMS Console alkalmazást.

2.       Ellenőrizze, hogy az összes adatbázis legfrissebb verziója legyen áttelepítve.

·         A művelet folyatása előtt telepítse át az összes nem frissített adatbázist és könyvtárat.

·         Szükségessé válhat bizonyos nem áttelepített adatbázisok leválasztása, ha a szervizcsomag áttelepítése problémát jelez.

3.       Zárja be az ADMS Console alkalmazást.

4.       Az 'iisreset' parancssorba történő begépelésével indítsa el a webszolgáltatást.

5.       A frissítés telepítéséhez futtassa az „Autodesk Vault 2013 Service Pack 1(Server).msp” fájlt az ADMS kiszolgálón.

·         NE NYISSA MEG AZ ADMS KISZOLGÁLÓT! – AZ ADATBÁZIS-MIGRÁCIÓT HALASSZA EL A KÖVETKEZŐKBEN MEGADOTT PONTIG.

6.       Minden ADMS kiszolgáló esetén ismételje meg ezeket a lépéseket.

·         NE NYISSA MEG AZ ADMS KISZOLGÁLÓT! – AZ ADATBÁZIS-MIGRÁCIÓT HALASSZA EL A KÖVETKEZŐKBEN MEGADOTT PONTIG.

 

Adatbázis-frissítés – minden Autodesk Data Management Server (ADMS) kiszolgáló esetén EGYSZER hajtsa végre a megadott módon.

 

FIGYELMEZTETÉS: NE FOLYTASSA, amíg a Szervizcsomag 1 sikeres telepítése meg nem történik az ÖSSZES ADMS kiszolgálón.

 

1.       Egyszeres helyen: használja az egyetlen ADMS konzolt.

2.       Többszörös helyen (fájltöbbszörözéssel): bármelyik ADMS konzolt használhatja.

3.       Munkacsoporthoz kapcsolódva (fájl- és SQL-többszörözés): használja a Közzétevő munkacsoport valamelyik ADMS konzolját.

 

a.       Az 'iisreset' parancssorba történő begépelésével indítsa el a webszolgáltatást.

b.      Nyissa meg az ADMS Console alkalmazást, és végezze el az adatbázis-áttelepítést.

c.       Ha szükséges, csatolja a korábban eltávolított adatbázisokat, és hagyja befejeződni az áttelepítést.

 

MEGJEGYZÉS: Előfordulhat, hogy az SQL pillanatkép-kezelő ügynök nem képes létrehozni a kezdeti pillanatképet.  A probléma megoldásához indítsa újra az SQL pillanatkép-kezelő ügynököt.

A TÁRGYALT PROBLÉMÁK ÖSSZEFOGLALÁSA

A következőkben áttekintjük, milyen problémák megoldását célozza a jelen szervizcsomag a Tisztítás funkcióval kapcsolatban.

 

·         Tisztítás engedélyezése: A Tisztítás funkció pillanatnyilag letiltott állapotban van, és ez a szervizcsomag fogja engedélyezni. Ugyanakkor a meglévő Vault táraknál a Tisztítás funkció a szervizcsomag telepítését követően is letiltott állapotban marad, melyet a rendszergazda engedélyezhet.  A meglévő Vault tárak esetén a Tisztítás funkció engedélyezése előtt nyomatékosan javasoljuk az Autodesk referenciajavító segédprogram futtatását, és azoknak a referenciáknak a kijavítását, amelyeket a segédprogram az adott szülőfájlverziókból hiányzónak ítél.  A Tisztítás funkció engedélyezésével és a (jelen szervizcsomag által telepített) Autodesk referenciajavító segédprogram használatával kapcsolatban további információt a Vault Wiki Súgó weboldalán találhat.

 

·         Referenciák javítása: A jelen szervizcsomag telepítését követő áttelepítés részeként a rendszer kijavítja az áttelepítési folyamat által javítható referenciákat.  Ezeken kívül előfordulhatnak az áttelepítés során nem javítható referenciák. Ezért nyomatékosan javasoljuk az Autodesk referenciajavító segédprogram futtatását, és azoknak a referenciáknak a kijavítását, amelyeket a segédprogram az adott szülőfájlverziókból hiányzónak ítél.  A (jelen szervizcsomag által telepített) Autodesk referenciajavító segédprogram használatával kapcsolatban további információt a Vault Wiki Súgó weboldalán találhat.

 

Megjegyzés 1: Az Inventor-fájlok kezeléséhez az Inventor (vagy Apprentice Server) alkalmazásnak telepítve kell lennie azon a számítógépen, amelyen a referenciajavító segédprogramot futtatják.

   A referenciajavító segédprogram sikeres vizsgálata érdekében a következőket kell biztosítania:

a.       A számítógépre telepített Inventor (vagy Apprentice Server) verziójának (kiadásának) megegyezőnek vagy újabbnak kell lennie, mint annak az Inventor alkalmazásnak, amellyel az ellenőrzendő fájlokat létrehozták.

b.      A számítógépre telepített Inventor (vagy Apprentice Server) utoljára futtatott verziójának megegyezőnek vagy újabbnak kell lennie, mint annak az Inventor alkalmazásnak, amellyel az ellenőrzendő fájlokat létrehozták.

c.       Az Apprentice Server alkalmazást legalább egyszer futtatni kell az Inventor-fájlok referenciajavító segédprogram használatával történő feldolgozása előtt.  Ehhez futtassa egyszer a megfelelő alkalmazást (pl. Inventor / Inventor View).  Ellenkező esetben az Inventor projektfájl érvénytelen útvonalára vonatkozó üzenetet fog kapni.

Megjegyzés 2: A kézzel javított referenciával rendelkező CAD-fájlok esetén lefoglalásra és leadásra lehet szükség a tétel társítása/frissítése előtt.

 

A Revit bővítmény ismert problémái és megoldásuk

 

Előfeltétel: A rendszeren Revit 2013, Revit Architecture 2013, Revit MEP 2013 és Revit Structure 2013 alkalmazások vannak telepítve, és csak a Revit MEP UR1 telepítése történt meg.

Probléma: Az RVT-fájlok Vault tárba történő mentése sikertelen.

Megoldás: Telepítse a Revit MEP UR1 és a Revit Architecture UR1 frissítéseket.

 

Ismert, megoldott problémák

 

·         Módosult a FájlverziókTörlése API-hívás, hogy az oda mozgatott összes fájlra vonatkozóan szolgáltasson eredményeket, ne csak a tisztított fájlokra.

·         Váratlan kilépés történik, amikor a CAD bővítményben a Frissítés parancsot választják a Kategória váltása párbeszédpanelen.

·         Szükségtelen figyelmezetést kap a felhasználó, amikor mozgat egy dwg külső referenciafájlt vagy átnevez egy mappát.

·         A több tétellel használt Új sor hozzáadása művelet esetén tovább lett fejlesztve a Darabjegyzék lapon lévő nézet.

·         Az IIS alaphelyzetbe állhat, ha több felhasználó ad le egyidejűleg AutoCAD-fájlokat különböző ügyfelekről.

·         32 bites kiszolgálói operációs rendszernél nem működik a teljes tartalomban végzett keresés az AutoCAD dwg-fájlok esetén.

·         Leadáskor „A fájl már létezik” hibaüzenet jelentkezik a Vault tárban tárolt fájlok esetén.

·         Egy iAlkatrész összeállításba helyezése hosszabb ideig tart, ha a felhasználó be van jelentkezve a Vault tárba.

·         A kapcsolódó fájl nem nyitható meg a Részletek megjelenítése parancsból a kapcsolódó fájlok régebbi verzióinak tisztítását követően.

·         Egy összeállításon belül az elemtárfájlok kitisztítatlanok maradnak, ha azok más projektfájlt használva leadott állapotban vannak.

·         SSL-kapcsolat használatakor teljesítményprobléma jelentkezik a Vault Explorer alkalmazásban.

·         A fájltípusok szűrésekor vibrálás jelentkezik a Vault ablakból végrehajtott Megnyitás művelet során.

·         A Kötegelt nyomtatás művelethez tartozó korlátozási párbeszédpanel frissült, hogy igazodjon a termékben lévő többi korlátozási párbeszédpanelhez.

·         A Tulajdonságok frissítése a tétel és az Inventor DWG között.

·         A Vault áttelepítése nem megfelelő, ha a kiterjesztések 32 karakternél hosszabbak.

·         A fájlok nem láthatók a fő rácsban, ha a .NET 4.5 van telepítve.

·         Több DWG-fájl több felhasználó által a Vault tárhoz történő egyidejű hozzáadása esetén időtúllépés történik a feltöltés során.

·         Az Autoloader váratlanul kilép, ha az Inventor 2012 alkalmazást 64 bites számítógépen használják a betöltés végrehajtására.

·         A verziótáblázat nem frissül, ha a feladatot a Feladatfeldolgozó segítségével hajtják végre.

·         Ha egy Vault-tárban lévő fájlhoz tartozó html-hivatkozásra kattintanak, a kiszolgáló és a Vault tár nevének beállítása mostantól helyes lesz.

·         A Hatályosság tulajdonságot nem lehetett helyesen beállítani a változtatási kérelmek esetén, ha a tétel és a változtatási kérelem Leírás tulajdonságának beállítása egy értéket követelt meg.

·         Tervmásolással létrehozott AutoCAD Electrical projekttételeken végrehajtott tisztítási művelet esetén előfordulhat, hogy a DBJ összes mennyisége 1 értéket vesz fel.

·         A Tisztítás funkció Vault Explorer alkalmazásból történő használata esetén egy fájl előzményverziói nem tisztíthatók, ha a tipp Kiadva életciklus-állapotban van.

·         Kapcsolódó munkacsoporti környezetben rendszergazdai tulajdonjog nélkül a Tisztítás nem hajtható végre a Vault Explorer alkalmazásból.

·         Ha a webes ügyfélhez történő hozzáféréshez Google Chrome böngészőt használnak, a fájlokhoz és a tételekhez tartozó rács nem jelenik meg.

·         Vegyes eredményeket okozhat, ha egy több Vault-tárral rendelkező kiszolgálóhoz több webes ügyfél kapcsolódik.

·         Ha egy fájlcsatolásra kattintva Windows hitelesítéssel jelentkeznek be, időnként a „Váratlan hiba történt” hibaüzenet jelenik meg.

·         Ha bizonyos Autodesk Data Management Server és Vault Office 2013 alkalmazások vannak telepítve, a webes ügyfélprogram segítségével végrehajtandó hitelesítés meghiúsul, és az „ERRMESSAGE_319” üzenetet kapja a felhasználó.

·         Ha a Vault 2013 ügyfélprogramból nyitják meg a súgót, az angol súgó jelenik meg a lokalizált verzióhoz tartozó nyelvű változat helyett.

·         Egy memóriatúlhasználati pont kijavításával lecsökkent a memóriaelfogyási esetek száma.

·         Megoldódott egy teljesítménybeli probléma, mely akkor jelentkezett, amikor a Vault tár tartalmát a Vault Basic Explorer alkalmazásban és Vault bővítményekben böngészték.

·         A Vault tárból történő lefoglalás, majd az Inventor alkalmazásból történő leadás korábban megkövetelte a munkaállomás számítógépnevének egyezését.

·         Ha egy mappa tulajdonságait kísérlik meg megtekinteni, egy párbeszédpanelen „A szerver nincs beállítva e szolgáltatás használatára.” üzenet jelenik meg.

·         A Vault Explorer helytelen hibaüzenetet jelenít meg az „Életciklus frissítése” parancs során, ha webszolgáltatói parancskiterjesztéssel korlátozások vannak bevezetve.

·         Ha egyéni feladatkezelőt használva az IExplorerUtil objektumával próbálkoznak egy fájl tulajdonságainak frissítésével, az első futtatott feladat sikeres, azonban az összes ezt követő feladat sikertelen a Feladatfeldolgozó újraindításáig.

·         Egyéni számozási séma szabad szöveggel történő használatakor előfordulhat, hogy a Vault tár exportálási művelete nem sikerül, és a „Hiba történt a konfiguráció alkalmazásakor” hibaüzenet jelenik meg.

·         A Vault adattovábbítási segédprogram használata előtt ez a szervizcsomag szükséges annak érdekében, hogy az alkalmazás helyesen határozza meg a tipphez felhasználható dokumentumverziót.

·         Egyéni számozási séma előre definiált listával történő használatakor előfordulhat, hogy a Vault tár exportálási művelete nem sikerül, és a „Hiba történt a konfiguráció alkalmazásakor” hibaüzenet jelenik meg.

·         A tipphez felhasználható dokumentumverzió nem frissült, amikor a korábbi dokumentumverziókat érintő munkafolyamatokat hajtottak végre.

·         Probléma a Vault tárba történő bejelentkezéskor, melynek során az alkalmazás akkor is megőrizte a jelszót, ha az „Automatikusan jelentkezzen be a következő munkamenet során” lehetőség nem volt bejelölve.

·         Egy memóriatúlhasználati pont kijavításával lecsökkent a memóriaelfogyási esetek száma.

·         Áttelepítési probléma jelentkezik a következő hibaüzenettel: „Nem szúrható be billentyűsor-duplikátum az „IX_FileResource_1” indexű „dboFileResource” objektumba.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, különösen fájlok leadásakor.

·         CER: váratlan kilépés, amikor a bejelentkezési párbeszédpanel kiszolgálóoldali listája kitöltetlen bejegyzést tartalmaz.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha közvetlenül egy fájl megnyitását követően hajtják végre a Vissza műveletet.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha a Modellböngészőben egy, a Vault tárban nem szereplő fájlt frissítenek.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha egy IDW-fájl Részletek megjelenítése parancs használatával történő megnyitását, majd bezárását követően ismét megnyitnak.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha egy alkatrész Vault-áttekintőben történő kiválasztását követően másik fájlban törlik az adott alkalmazást.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha érvénytelen elemnévvel rendelkező iAlkatrész-fájlt helyeznek el a Vault tárból.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha több fájlt foglalnak le a Megnyitás Vault tárból parancs használatával.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép több fájl megnyitása és bezárása után.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha az Inventor főablaka nincs szülőként beállítva egyik olyan Vault kérdéshez sem, amelyik a fájlok megnyitásakor jelenik meg.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, ha egy fájl megnyitását követően a Vissza és az Ismét parancsokat adják ki.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép a tükrözési művelet visszavonása után.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, amikor a fájlt a Könyvtár almappájába mentik.

·         CER: az Inventor váratlanul kilép, amikor megkísérlik a letiltás feloldását egy összetevőre nézve.

·         A leadás nem a lefoglaláshoz használt számítógépen történik. Ennek engedélyezéséhez hajtsa végre a következő változtatásokat:

o    Autodesk Inventor esetén szerkessze a „C:\Users\<User felhasználónév>\AppData\Roaming\Autodesk\Inventor 2013 Vault Addin\ApplicationPreferences.xml” fájlt, és adja hozzá a következőket:

                        <Category>

                                        <Property Name="IgnoreCheckInMachineNameValidation" Value="True" />

                        </Category>

 

o    Autodesk Vault Client esetén szerkessze a „C:\Program Files\Autodesk\Vault Professional 2013\Explorer\Connectivity.VaultPro.exe.config” fájlt, és adja hozzá a következőket az <appsettings> alatt:

                                <add key="IgnoreCheckInMachineNameValidation" value="True"/>

JOGI NYILATKOZAT

Autodesk Inventor, Autodesk Vault, Autodesk Data Management Server, Autodesk Productstream, Autodesk Autoloader, AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Mechanical Desktop, and AutoCAD Electrical, are trademarks or registered trademarks of Autodesk, Inc. in the United States and/or other countries.

Windows 2000, Windows 2003 server, Windows 2000 server, Windows XP, Windows Vista, Microsoft Office XP, Microsoft Office 2000, Microsoft Office 2003, Microsoft Office 2007, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, and Microsoft Excel are either trademarks or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries.

All other trademarks are the property of their respective owners.