Közlemény az AutoCAD Mechanical felhasználóinak

A kiváló minőségű termékek biztosítása érdekében kifejtett erőfeszítései nyomán az Autodesk kiadta az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 csomagot, amely az AutoCAD Mechanical 2007 számos hibáját javítja vagy kezeli.

Ez a Tudnivalók fájl bemutatja a javított vagy kezelt hibák körét, a frissítés letöltési helyét és telepítési módját.

Tartalom

Előfeltételek

Telepítési utasítások

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 csomaggal kezelt problémák

Megjegyzés a kétbájtos karakterekről

Egyéb megjegyzések

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 letöltési helye

Előfeltételek

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 mérete kb. 20,5 MB.

Az ideiglenes fájl létrehozásához legalább 100 MB szabad területre van szükség a merevlemezen.

A Service Pack 2 tartalmazza az előzményeket is, így az AutoCAD Mechanical 2007 programra attól függetlenül alkalmazható, hogy telepítették-e a Service Pack 1, a Hotfix 1 vagy a Hotfix 2 csomagot. Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 csomag Windows 2000, Windows XP Professional vagy Windows XP Home operációs rendszerre való telepítéséhez rendszergazdai jogokkal kell rendelkeznie.

A nem a Vista operációs rendszert használó számítógépeken a Service Pack 2 akkor is telepíthető, ha a Service Pack 1 már telepítve van. Ha Microsoft Windows Vista rendszert használ, olvassa el az alábbi MEGJEGYZÉST.

Tudnivalók a Windows Vista felhasználói számára

A Windows Vista felhasználóinak a termék telepítése után telepíteniük kell a Service Pack 2 csomagot, hogy a termék használható legyen.

MEGJEGYZÉS: A Service Pack 1 csomagban szereplő korlátozás miatt a Service Pack 2 nem telepíthető olyan Windows Vista rendszeren, amelyen a Service Pack 1 szervizcsomag már telepítve van. A Service Pack 2 telepítéséhez el kell távolítani és újra kell telepíteni az AutoCAD Mechanical 2007 programot, majd alkalmazni kell a Service Pack 2 szervizcsomagot (a Service Pack 1 telepítése nélkül).

·        Az AutoCAD Mechanical 2007 elindítása után megjelenhet a Microsoft Programkompatibilitási segéd, amely a Windows Vista esetében ismert kompatibilitási problémára figyelmeztet. Nyugodtan kattintson a Program futtatása lehetőségre a termék futtatásához. Szintén nem okoz problémát, ha a „Ne jelenjen meg többé az üzenet” beállításra kattint.

·        Ha ezt a szervizcsomagot az AutoCAD Mechanical 2007 futtatása közben alkalmazza, NEM ajánlott az „Alkalmazások automatikus bezárása és újraindítása a telepítés befejezését követően” lehetőségre kattintani. Ehelyett zárja be az AutoCAD Mechanical 2007 programot.

·        A Windows Vista rendszerben elérhető alapértelmezett grafikus illesztőprogram nem nyújt elfogadható teljesítményt és szolgáltatásokat az AutoCAD program 3D megjelenítési funkciói számára. A 3D megjelenítési funkciók optimális használatához a videokártya gyártójától származó grafikus illesztőprogramot kell telepítenie, és engedélyeznie kell a hardveres gyorsítást az AutoCAD programban. Ha nincs telepítve a gyártótól származó illesztőprogram, nem ajánlott a hardveres gyorsítás engedélyezése, mivel a teljesítmény elmarad az optimálistól. A következő módon győződhet meg arról, hogy a grafikus illesztőprogram a gyártótól származik-e:

MEGJEGYZÉS: A 3D megjelenítés lassabb Windows Vista rendszeren, mint Windows XP rendszeren.

·        A 3D megjelenítési funkciók használata közben tapasztalható teljesítmény optimalizálásához alkalmazza a legfrissebb Certified Hardware XML Database (Tanúsított hardverek XML adatbázisa) adatait, amelynek helye: http://www.autodesk.com/autocad-graphicscardupdate. A 3D megjelenítési funkciók szempontjai szerint tanúsított, támogatott és nem támogatott videokártyák teljes listájának megtekintéséhez látogasson el ide: http://www.autodesk.com/autocad-graphicscard.

·        Ahhoz, hogy az i-drop megfelelően működjön Windows Vista rendszert futtató számítógépen, a felhasználónak Futtatás rendszergazdaként beállítással kell dolgoznia.

·        A Windows Vista korlátozásai miatt az AutoCAD Sample mappájában és annak almappáiban az összes mintafájl írásvédett. A Lapkészletkezelő mintafájljai megnyithatók a Lapkészletkezelőben, de módosításuk nem lehetséges.

·        Ahhoz, hogy az Inventor-kapcsolat megfelelően működjön Windows Vista rendszert futtató számítógépen, a felhasználónak legalább egyszer rendszergazdaként kell futtatnia az alkalmazást. Kattintson a jobb gombbal a parancsikonra az asztalon, és válassza a „Futtatás rendszergazdaként” lehetőséget.

MEGJEGYZÉS: Az Autodesk Vault 5 nem használható Windows Vista operációs rendszeren. Ha az Autodesk Vault programot kívánja használni az AutoCAD Mechanical 2007 programmal, akkor ne frissítsen a Windows Vista operációs rendszerre, vagy frissítse az AutoCAD Mechanical 2007 programot a 2008-as verzióra.  Az AutoCAD Mechanical 2008 része az Autodesk Vault 2008, amely használható Windows Vista operációs rendszeren is.

Telepítési útmutató

Kezdés előtt

A szervizcsomag telepítésének előkészítésekor tartsa szem előtt a következőket:

·        Egyéni fájlok biztonsági mentése – Ezen szervizcsomag alkalmazása előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot az összes testre szabott CUI-, MNR- és MNL-fájlról.

·        Rendszergazdai jogosultságok – A telepítés során a program kéri az eredeti telepítő CD-t vagy hálózati lemezképet. A termékek telepítését és eltávolítását lehetővé tévő rendszergazdai jogosultságokkal kell rendelkeznie a szervizcsomagok sikeres alkalmazásához.

·        Hálózati telepítés – A rendszergazdák telepíthetik a szervizcsomagot hálózaton keresztül is a Hálózati telepítővarázsló segítségével.

·        Frissített Certified Hardware XML Database A 3D megjelenítési funkciók optimális teljesítményének elérése érdekében alkalmazza a legfrissebb Certified Hardware XML Database (Tanúsított hardverek XML adatbázisa) adatbázist, amely itt érhető el: http://www.autodesk.com/autocad-graphicscardupdate. A 3D megjelenítési funkciók szempontjai szerint tanúsított, támogatott és nem támogatott videokártyák teljes listájának megtekintéséhez látogasson el ide: http://www.autodesk.com/autocad-graphicscard.

·        Szervizcsomag eltávolítása – Ez a szervizcsomag telepítését követően nem távolítható el automatikus eltávolítóprogram futtatásával. A szervizcsomag által végrehajtott módosítások visszavonásához az egész terméket el kell távolítani, majd újra kell telepíteni.

Windows parancssori kapcsolók

Két Microsoft® Windows® parancssori kapcsoló van beépítve ebbe a szervizcsomagba:

·        /e – Kibontja az MSP-fájlt a szervizcsomag végrehajtható állományából. Az /e parancssori kapcsoló használatára vonatkozó utasítások megtalálhatók az alábbi eljárásokban.

·        /q – Nem engedi megjelenni a sikeres befejezésről szóló üzenetet a szervizcsomag telepítését követően. Ez olyankor hasznos, ha parancsfájlt vagy kötegfájlt alkalmaz a szervizcsomag több számítógépen való telepítéséhez.

Egyfelhasználós telepítés

Kövesse az alábbi utasításokat szervizcsomag egyetlen számítógépre történő telepítéséhez.

  1. Töltse le az acm2007_swl_SP2.exe fájlt, amely az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 telepítője.

MEGJEGYZÉS: Ez a Service Pack 2 az összes nyelvi változatot frissíti. A korábbi kiadásokban külön szervizcsomag tartozott az egyes nyelvekhez. Ez az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 esetében már nincs így.

  1. Futtatásához kattintson duplán a telepítőre.
  1. Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 telepítésének befejezése után üzenet jelenik meg a frissítés sikeres alkalmazásáról.

A szervizcsomag megfelelő telepítésének ellenőrzéséhez indítsa el az AutoCAD Mechanical 2007 programot, és írja be a parancssorba az AMVER parancsot.  A megjelenő szövegablakban az „AutoCAD Mechanical 2007 SP2” feliratnak kell megjelennie. A szervizcsomag telepítése után célszerű újraindítani a Microsoft Windows rendszert.

Hálózati telepítés

Az alábbi terjesztési eljárások kizárólag a Hálózati telepítővarázsló segítségével létrehozott rendszergazdai lemezképek esetében használhatók. Ezen eljárások befejezését követően a termék minden további hálózati telepítése a szervizcsomagban megvalósított frissítéseket is tartalmazza.

A letöltött javítófájl (a szervizcsomag) tartalmaz egy MSP (Microsoft Patch) fájlt, amelyet az /e kapcsoló segítségével bonthat ki a végrehajtható fájlból. A szintaxisra vonatkozó példa alább, a 2. lépésben látható.

A szervizcsomag felvétele új rendszergazdai lemezképbe

1.      Az Autodesk Product Support (Terméktámogatás) webhelyről töltse le a szervizcsomag EXE-fájlját a számítógépére.

2.      Válassza a Windows Start menüben a Futtatás parancsot. Adja meg az adatokat a következő szintaxis szerint, majd kattintson az OK gombra.

<helyi_meghajtó:>\<javítócsomag_neve>.exe /e <helyi_meghajtó:>\< javítócsomag_neve>.msp

3.      Indítsa el az Autodesk Hálózati telepítővarázslót.

4.      Az üdvözlő oldalon válassza a Rendszergazdai képfájl létrehozása műveletet, majd kattintson a Tovább gombra.

5.      A Rendszergazdai képfájl létrehozása oldalon az Adja meg az Autodesk telepítő (MSI) fájl helyét mezőben adja meg az acad.msi elérési útvonalát, amely a rendszergazdai lemezkép alapjául szolgáló MSI-fájl. Ez a fájl megtalálható a termék CD lemezén a cdrom:\Bin\acadFeui mappában.

6.      A Rendszergazdai képfájl helye mezőben adja meg azt a megosztott hálózati helyet, ahol rendszergazdai lemezképet kíván létrehozni, vagy kattintson a Tallózás gombra a hely megkereséséhez.

7.      A Szervizcsomag alkalmazása mezőben adja meg a javítócsomag elérési útját (azaz a 2. lépésben beírt helyet az .msp fájlkiterjesztéssel együtt). Tallózással is megkeresheti az MSP-fájlt.

8.      Kattintson a Tovább gombra.

9.      Ha csoportházirendet (GPO) használ ehhez a telepítéshez, válassza a „Csoportházirend objektumok használatával végzik ezt a telepítést” beállítást. Kattintson a Tovább gombra.

10. Kövesse a Hálózati telepítővarázsló utasításait a szervizcsomag hálózati telepítésének befejezéséhez.

A Service Pack 2 hozzáadása meglévő, Service Pack 1 nélküli hálózati telepítéshez

1.      Az Autodesk Product Support (Terméktámogatás) webhelyről töltse le a szervizcsomag EXE-fájlját a számítógépére.

2.      Válassza a Windows Start menüben a Futtatás parancsot. Adja meg a következő adatokat, majd kattintson az OK gombra.

<helyi_meghajtó:>\<javítócsomag_neve>.exe /e <helyi_meghajtó:>\< javítócsomag_neve>.msp

3.      Indítsa el az Autodesk Hálózati telepítővarázslót.

4.      Az üdvözlő oldalon válassza a Rendszergazdai képfájl módosítása műveletet, majd kattintson a Tovább gombra.

5.      A Rendszergazdai képfájl módosítása oldalon az MSI-fájl kiválasztása listán jelölje ki valamelyik megosztott hálózati helyen a módosítani kívánt rendszergazdai lemezképet tartalmazó Autodesk telepítő (MSI) fájlt.

6.      A Szervizcsomag alkalmazása mezőben adja meg a javítócsomag elérési útját (azaz a 2. lépésben beírt helyet az .msp fájlkiterjesztéssel együtt). Tallózással is megkeresheti az MSP-fájlt. Kattintson a Tovább gombra.

7.      Ha csoportházirendet (GPO) használ ehhez a telepítéshez, válassza a „Csoportházirend objektumok használatával végzik ezt a telepítést” beállítást.

8.      Kattintson a Tovább gombra.

9.      Kövesse a Hálózati telepítővarázsló utasításait a szervizcsomag hálózati telepítésének befejezéséhez.

A Service Pack 2 hozzáadása meglévő, Service Pack 1 csomagot tartalmazó hálózati telepítéshez

Ha a Service Pack 1 csomagot csoportházirend objektumok segítségével adta a hálózati telepítéshez, a Service Pack 2 szervizcsomagot hozzáadhatja ugyanazon hálózati telepítéshez a csoportházirend objektumok használata NÉLKÜL is a következő eljárással:

1.      Az Autodesk Product Support (Terméktámogatás) webhelyről töltse le a szervizcsomag EXE-fájlját a számítógépére.

2.      Válassza a Windows Start menüben a Futtatás parancsot. Adja meg az adatokat a következő szintaxis szerint, majd kattintson az OK gombra.

<helyi_meghajtó:>\<javítócsomag_neve>.exe /e <helyi_meghajtó:>\< javítócsomag_neve>.msp

3.      Indítsa el az Autodesk Hálózati telepítővarázslót.

4.      Az üdvözlő oldalon válassza a Rendszergazdai képfájl létrehozása műveletet, majd kattintson a Tovább gombra.

5.      A Rendszergazdai képfájl létrehozása oldalon az Adja meg az Autodesk telepítő (MSI) fájl helyét mezőben adja meg az acad.msi elérési útvonalát, amely a rendszergazdai lemezkép alapjául szolgáló MSI-fájl. Ez a fájl megtalálható a termék CD lemezén a cdrom:\Bin\acadFeui mappában.

6.      A Rendszergazdai képfájl helye mezőben jelölje ki azt az Autodesktől származó .MSI telepítőfájlt valamelyik megosztott hálózati helyről, amely a módosítani kívánt rendszergazdai lemezképet tartalmazza.

7.      A Szervizcsomag alkalmazása mezőben adja meg a javítócsomag elérési útját (azaz a 2. lépésben beírt helyet az .msp fájlkiterjesztéssel együtt). Tallózással is megkeresheti az MSP-fájlt. Kattintson a Tovább gombra.

8.      Vegye le a jelölést a „Csoportházirend objektumok használatával végzik ezt a telepítést” beállításról, majd kattintson a Tovább gombra.

MEGJEGYZÉS: Ha megjelenik „A megadott adminisztratív kép már létezik. Kívánja felülírni?” üzenet, kattintson az Igen gombra.

9.      Válassza a Telepítés módosítása műveletet, majd jelölje ki a 6. lépésben szereplő hálózati telepítést.

10. Kövesse a Hálózati telepítővarázsló utasításait a szervizcsomag hálózati telepítésének befejezéséhez.

Ha a Service Pack 1 hozzáadását csoportházirend objektumok NÉLKÜL hajtotta végre, az adott hálózati telepítésbe nem lehet felvenni a Service Pack 2 szervizcsomagot. Helyette telepítse a terméket a már meglévő hálózati telepítés segítségével, majd a Live Update segítségével adja hozzá az SP2 csomagot, vagy hozzon létre új hálózati telepítést kizárólag az SP2 alkalmazásával (az SP1 alkalmazása nélkül).

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 csomaggal kezelt problémák

Ez a szervizcsomag az AutoCAD 2007 Service Pack 2 javítást is tartalmazza. Az AutoCAD 2007 Service Pack 2 csomaggal kezelt problémák részletes ismertetését itt találja: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=9444984&linkID=9240618

Ez a szervizcsomag az AutoCAD Mechanical következő hibáit javítja:

Végzetes hibák:

Darabjegyzék, alkatrészlista és tételszámok:

Szabványos alkatrészek és alaksajátosságok:

Rajzjelek és méretezés:

2D szerkezet:

Inventor kapcsolat:

Vault:

API:

Egyéb javított hibák:

Fontos tudnivaló a Vault felhasználói számára:

Ha az Autodesk Vault 5 programot használja az AutoCAD Mechanical 2007 programmal, telepítenie kell az Autodesk Vault 5 Service Pack 1 csomagot. Ez a szervizcsomag az Autodesk Support webhelyről tölthető le.

Megjegyzés a kétbájtos karakterekről

Ha problémái vannak az egyéni SHX betűtípusokból származó kétbájtos karakterek megjelenítésével, megpróbálkozhat a következővel:

1.      Másolja az érintett egyéni betűtípusokat a saját Support mappájába (C:\Documents and Settings\<felhasználói profil>\Application Data\Autodesk\AutoCAD Mechanical 2007\R17.0\hun\Support)

2.      Adja hozzá az egyéni betűtípusokat a Support mappában található bigfont.ini fájlhoz.

Például SCBIG.SHX;5 ahol az 5 az egyszerűsített kínai kódlap indexszámát jelenti.

3.      Az AutoCAD Mechanical 2007 Beállítások párbeszédpanelén távolítsa el a „<telepítési mappa>\UserDataCache\Support” útvonalat a Support kiegészítő fájlok keresési útvonalai közül.

Egyéb megjegyzések

Az AutoCAD Mechanical 2007, az AutoCAD Mechanical 2007 Hotfix 1, az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 1, az AutoCAD Mechanical 2007 Hotfix 2 és az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 azonos fájlformátumot használ. Az ezen verziók bármelyikében létrehozott rajzok felcserélhetők.

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 letöltési helye

Az AutoCAD Mechanical 2007 Service Pack 2 telepítőprogramja a Live Update segítségével vagy közvetlenül a következő helyről tölthető le:

http://www.autodesk.com/autocadmech-updates

Köszönetet szeretnénk mondani minden olyan felhasználónknak, akik a fenti hibákat azonosították és jelentették. Ezek a jelentések lehetővé tették számunkra a termék tökéletesítését, így a felhasználók a lehető legjobb megoldást használhatják a gépészeti tervezésben. Az Autodesk ezúttal is szeretné megköszönni a felhasználók bizalmát és a jelen frissítésre vonatkozó visszajelzéseket.

Még egyszer köszönjük az Autodesk termékek iránti elkötelezettségüket.

Tisztelettel:

az AutoCAD Mechanical készítői