Tudnivalók az Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 frissítőcsomaghoz


Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 frissítőcsomag

Ez a Tudnivalók fájl a jelen frissítőcsomag telepítésével és használatával kapcsolatos legújabb információkat tartalmazza. A frissítőcsomag alkalmazása előtt ajánlott a teljes dokumentumot alaposan átolvasni. Későbbi használat céljából célszerű e Tudnivalók fájl egy példányát kinyomtatni vagy a merevlemezre menteni.

Kinek érdemes telepítenie a frissítőcsomagot?

A Service Pack 1 frissítőcsomag a következő Autodesk termék magyar verziójára telepíthető:

Megjegyzés: Bizonyos régiókban elérhetők a nyelvfüggő (honosított) frissítőcsomag-telepítőfájlok is.


A frissítőcsomag által kijavított főbb Architectural Desktop hibák összegzése

A Felhasználói hibajelentés (Customer Error Reporting - CER) segédprogramot használó ügyfelek által beküldött részletes információk alapján a stabilitás növelése érdekében a következő funkcionális területeken történtek fejlesztések:

A frissítőcsomag egyéb újdonságai között megtalálhatók a következő frissítések:

AEC kóták

Tervhivatkozások

Mennyezetháló

Exportálás az AutoCAD programba

I-drop

Ütközések

Objektummegjelenítés párbeszédpanel

Teljesítmény

Projektkezelő

Tetőlemezek

Konszignációs táblázatok

Konszignációs címkék

Lemezek

Helyiségek

Lépcsők

Szerkezeti elemek

Eszközpaletták

Zónák


A frissítőcsomag által kijavított főbb AutoCAD hibák összegzése

A Felhasználói hibajelentés eszköz segítségével bejelentett hibák

A Felhasználói hibajelentés eszközt használó felhasználók bejelentéseinek eredményeként számos problémát azonosítottunk és kijavítottunk. A következő szolgáltatások frissítése történt meg:

Általános frissítések

A szervizcsomag egyéb újdonságai között megtalálhatók a következő frissítések:

3D Navigáció

Felhasználói felület testreszabása

Méretezés

Külső referenciák

Sraffozás

Internet

Anyagok

Módosítás

Bekezdéses szöveg és szöveg

Hálózatok

Teljesítmény

Nyomtatás és közzététel

Biztonság

Testmodellezés

Indítás, mentés, megnyitás és bezárás


További ismert problémák

Az alábbiakban olyan problémákról olvashat, amelyek az Architectural Desktop 2007 eredeti verziójában megtalálhatóak, és amelyekre a frissítőcsomag nem nyújt megoldást.

Projektkezelés
A szoftver összeomolhat, ha egy rajzot nézetként ment a Projektnavigátorban, a nézet konstrukciókra hivatkozik és valamelyik rajzeszköz aktív. A probléma elkerülése érdekében bizonyosodjon meg arról, hogy nincs aktív eszköz, mielőtt létrehozna egy nézetet az aktuális rajzból.

Katalógustár
A Microsoft Internet Explorer összevont biztonsági frissítésének (KB918899) telepítése után előfordulhat, hogy a Katalógustár összeomlik a bal oldali lapon lévő előugró menü elérése után. Ez a probléma az Internet Explorer egy további összevont biztonsági frissítésének telepítésével oldható meg.

Helyiségek
Az Autodesk Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 csomagban a helyiségstílusok támogatják a negatív kontúreltolási értékeket. Ha egy negatív kontúreltolási értékekkel rendelkező helyiségstílust tartalmazó rajzot nyit meg egy Service Pack 1 frissítőcsomag nélküli Autodesk Architectural Desktop 2007 programban, és kijelöl egy negatív kontúreltolási értékekkel rendelkező helyiségstílust, akkor egy hibaüzenet jelenik meg, mely szerint a program nem támogatja a negatív értékeket. A párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.

Konszignációs táblázatok
A konszignációs táblázatokban a grafikus tulajdonságdefiníciók használatával megjelenített képek nem szerepelnek az e-Küldeményekben, ha a fájlformátum a „Szétvetett AEC objektumokkal" beállítást használja. E probléma megoldásához használja az Exportálás az AutoCAD programba parancsot olyan rajz generálásához, amelyben az összes AEC objektum szétvetése megtörténik, és az e-Küldemény alkalmazással ezt a rajzot küldje el az eredeti helyett.

Áthatás külső referenciákon keresztül
A külső referenciák használatával készített áthatások megfelelő eredményének eléréshez előfordulhat, hogy a rajzot be kell zárnia és újra meg kell nyitnia, ha a rendszer a külső referenciákat törölte a memóriából.

Javított hálózati telepítés létrehozása a „GPO telepítés" bekapcsolásával.
Szórványos hibákat jeleztünk javított GPO hálózati telepítések létrehozásakor. A hibát okozó gépkonfiguráció meghatározása nem sikerült. Ha ez előfordul, próbálja meg létrehozni a hálózati telepítést egy másik gépről, vagy alkalmazza a javítást egyenként az ügyfél munkaállomásokon.


A frissítőcsomag telepítésével kapcsolatos problémák

A frissítőcsomag telepítése előtt ajánlott biztonsági másolatot készíteni az egyéni CUI-, MNU-, MNS-, MNR-, MNL- és MNC-fájlokról.

A frissítőcsomag telepítése közben a program kérni fogja az eredeti telepítőprogramot tartalmazó CD vagy DVD lemezt, illetve hálózati képfájlt. A frissítőcsomag futtatása közben legyen kéznél az eredeti telepítőprogramot tartalmazó adathordozó.

A frissítőcsomag telepítését csak rendszergazda jogosultsággal rendelkező felhasználó végezheti el. A telepítés folyamata egy hibaüzenet megjelenítésével leáll, ha nem rendszergazda jogosultsággal rendelkező felhasználó próbálja elvégezni azt.

A frissítőcsomag telepítése után nincs lehetőség arra, hogy automatikus eltávolítási eljárással eltávolítsa a frissítőcsomagot. A frissítőcsomag által végzett módosítások visszavonásához távolítsa el, majd telepítse újra az Architectural Desktop 2007 programot.

A frissítőcsomag nem telepíthető csoportházirend-objektum használatával olyan ügyfélgépekre, amelyeken már telepítve fut az Architectural Desktop. A frissítőcsomagot minden egyes számítógépre külön-külön kell telepítenie a rendszergazdának.


Jelen frissítőcsomag alkalmazása egyfelhasználós telepítés esetén

 1. Töltse le a frissítőcsomagot, és mentse azt egy mappába.
 2. Helyezze az Architectural Desktop 2007 1. CD vagy DVD lemezét a CD-/DVD-meghajtóba.
 3. Lépjen be abba a mappába, ahová a frissítőcsomagot mentette.
 4. Kattintson duplán a végrehajtható (EXE) fájlra a frissítőcsomag telepítéséhez.


A szervizcsomag telepítése helyi hálózaton keresztül

E szervizcsomag hálózaton keresztüli telepítéséhez használhatja a Kommunikációs központot. A CAD rendszergazda vezérlőpanel Kommunikációs központ tabulátorán részletes információkat talál a hálózaton keresztüli frissítésre vonatkozóan.


Megjegyzés: A CAD rendszergazda vezérlőpanelt a termék telepítő CD-lemezéről telepítheti a Hálózati telepítés kiválasztásával, majd az Autodesk CAD Manager Tools 4.0 kiválasztásával a Médiaböngészőben.


A frissítőcsomag alkalmazása egy Architectural Desktop 2007 adminisztratív lemezképre

Az Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 frissítőcsomagjának következő két módon végzett telepítése csak az Architectural Desktop 2007 Hálózati telepítés varázslójával létrehozott adminisztratív lemezképekre vonatkozik. E lépések elvégzése után az Architectural Desktop 2007 bármely új telepítése a frissítőcsomag automatikus alkalmazásával történik.

MEGJEGYZÉS: Az eredeti telepítéssel rendelkező kliensgépeken a frissítőcsomag alkalmazása előtt telepíteni KELL a frissítőcsomagot. Nem lehetséges az ügyfélgépek telepítésének frissítése, ha az adminisztratív lemezképen elvégezték a frissítőcsomag telepítését.  Ha nem tudja frissíteni a korábban telepített kliensgépeket a frissítőcsomag adminisztratív lemezképre történő alkalmazása előtt, akkor azt ajánljuk, hogy külön adminisztratív lemezképet hozzon létre, és alkalmazza arra a frissítőcsomagot.

MEGJEGYZÉS: Mindkét alábbi eljárásban a letöltött frissítőfájl (frissítőcsomag) tartalmaz egy MSP (Microsoft Patch) fájlt, amelyet a futtatható fájlból a /e (extract, azaz kibontás) kapcsolóval bonthat ki; a formátum leírása a 2. lépésben található.

Az Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 frissítőcsomag hozzáadása egy új Architectural Desktop 2007 adminisztratív lemezképhez

 1. Töltse le az adt2007swlsp1hun.exe fájlt az Autodesk terméktámogatási weboldaláról a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) válassza a Futtatás menüpontot. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra:
  <helyi meghajtó:>\<frissítés neve>\ /e <helyi meghajtó:>\<frissítés neve>.msp

 1. Azon a számítógépen, amelyre a Hálózati telepítés varázslót telepítette, kattintson a Windows Start menüjére, és válassza az Autodesk > Hálózati telepítés varázsló lehetőséget.
 2. A Hálózati telepítő varázsló Üdvözöljük lapján válassza az Adminisztratív lemezkép létrehozása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. Az Adminisztratív telepítés létrehozása lap Adja meg az Autodesk telepítőfájl (MSI) helyét mezőbe írja be az ADT.msi fájl útvonalát. Ez az MSI-fájl képezi az adminisztratív telepítés alapját. Ez a fájl a termék CD vagy DVD lemezén található meg (meghajtó betűjele:\Install\ADT.msi).
 4. A Rendszergazdai telepítés helye mezőbe írjon be egy létező megosztott hálózati helyet a lemezkép létrehozásához, vagy a hely megkereséséhez kattintson a Tallózás gombra. A felhasználók erről a helyről tudják telepíteni az Architectural Desktop programot.
 5. Válassza ki a Frissítés (service pack - frissítőcsomag) alkalmazása ehhez a telepítéshez jelölőnégyzetet.
 6. A Válasszon frissítőcsomagot mezőbe írja be a frissítőcsomag elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott helyet, az .msp kiterjesztéssel együtt). Tallózhat is az MSP-fájl megkereséséhez.
 7. Kattintson a Tovább gombra, és a frissítőcsomag telepítésének elvégzéséhez kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait.

Az Architectural Desktop 2007 Service Pack 1 frissítőcsomag alkalmazása egy meglévő Architectural Desktop 2007 adminisztratív lemezképre

 1. Töltse le az adt2007swlsp1hun.exe fájlt az Autodesk terméktámogatási weboldaláról a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) válassza a Futtatás menüpontot. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.
  <helyi meghajtó:>\<frissítés neve>\ /e <helyi meghajtó:>\<frissítés neve>.msp

 1. Azon a számítógépen, amelyre a Hálózati telepítés varázslót telepítette, kattintson a Windows Start menüjére, és válassza az Autodesk > Hálózati telepítés varázsló lehetőséget.
 2. A Hálózati telepítő varázsló Üdvözöljük lapján válassza az Adminisztratív lemezkép módosítása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. Az Adminisztratív lemezkép módosítása lap MSI-fájl kiválasztása mezőjében válasszon egy meglévő Autodesk-telepítőfájlt (MSI-fájlt) egy olyan meglévő hálózati megosztásról, amely a módosítani kívánt adminisztratív lemezképet tartalmazza. A felhasználók erről a helyről tudják telepíteni az Architectural Desktop programot.
 4. Válassza ki a Frissítés (service pack - frissítőcsomag) alkalmazása ehhez a telepítéshez jelölőnégyzetet.
 5. A Válasszon frissítőcsomagot mezőbe írja be a frissítőcsomag elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott helyet, az .msp kiterjesztéssel együtt). Tallózhat is az MSP-fájl megkereséséhez.
 6. Kattintson a Tovább gombra, és a frissítőcsomag telepítésének elvégzéséhez kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait.


A frissítőcsomag által módosított fájlok

Az egyéni, testreszabott fájlokat a frissítőcsomag nem módosítja. Ha azonban olyan fájlt használ, amelynek dátuma korábbi az Architectural Desktop 2007 által elvégzett telepítés dátumánál, akkor azt a frissítőcsomag lecseréli. Ha például az acad.pgp fájlt egyszerűen átmásolta az Architectural Desktop 2006 programból, akkor annak korábbi lesz a dátuma az Architectural Desktop 2007-es kiadásához képest, így azt a frissítés lecseréli. Ennek elkerüléséhez egyszerűen mentse újra a testreszabott fájlt, így annak dátuma későbbi lesz, és ezért a telepítő nem cseréli le azt.

MEGJEGYZÉS: A telepítést követően eltávolított (vagy áthelyezett) fájlokat a frissítőcsomag vissza fogja állítani.

Telepített program mappája

Telepítési mappa\Help

Telepítési mappa\UserDataCache


Copyright © 2006 Autodesk, Inc.