AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítés tudnivalók

Az Autodesk folyamatosan a lehető legjobb minőségű termékek előállítására törekszik, és ezen filozófiája jegyében megjelentette az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítés az AutoCAD 2009 Update 1 frissítésben található összes javítást is tartalmazza.

Ez a Tudnivalók dokumentum a jelen frissítés telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. A frissítés telepítése előtt mindenképpen érdemes végigolvasni a teljes dokumentumot. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

A Tudnivalók fájl a következő témaköröket tartalmazza:

Ez a frissítés ( C3D2009SP1.exe) az AutoCAD Civil 3D 2009 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut-e.

Fontos: Ez a frissítés automatikus eltávolítással nem törölhető. Az AutoCAD Civil 3D 2009 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára úgy lehetséges, hogy eltávolítja, majd újratelepíti az AutoCAD Civil 3D 2009 programot.

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

 1. Töltse le a C3D2009SP1.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2009. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2009 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2009 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése területen látható az AutoCAD Civil 3D 2009 szervizcsomagok listája. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Ellenőrizze, hogy az AutoCAD Civil 3D 2009 programban konfigurálva van-e a Kommunikációs központ. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 hálózati telepítésére szolgáló alábbi két módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2009 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Az eljárások befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2009 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

MEGJEGYZÉS: Az alábbi két eljárásban letöltendő szervizcsomagok mindegyike tartalmaz egy MSP (Microsoft javítócsomag) fájlt. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható fájlból. Az MSP-fájl futtatható fájlból történő kibontásához használja az /e („extract”, azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update1 frissítés hozzáadása új AutoCAD Civil 3D 2009 rendszergazdai képfájlhoz

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2009SP1.exe fájlt a számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. A telepítőlemezen válassza a Hálózati telepítés létrehozása lehetőséget.
 4. Válassza ki a telepítés helyét, adjon meg egy nevet, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Válassza ki a telepíteni kívánt termékeket, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Konfigurálás lapon kattintson a Konfigurálás gombra a telepítés testreszabásához.
 7. Folytassa a telepítés testreszabásával. A Szervizcsomagok felvétele lapon kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 8. Válassza ki, hogy a frissítés telepítését a termék telepítésével összevontan, vagy utólag kívánja-e elvégezni. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ. Utólagos telepítés esetén először a Civil 3D települ, és csak ezután kezdődik el a frissítés telepítése.
 9. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 rendszergazdai képfájlra

MEGJEGYZÉS: Mielőtt az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítést alkalmazná a meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 rendszergazdai képfájlra, győződjön meg róla, hogy az összes ügyfélszámítógép frissítve van az Update 1 csomaggal.

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2009SP1.exe fájlt a számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. Azon a számítógépen, ahol az eredeti AutoCAD Civil 3D 2009 telepítési forrást létrehozta, található egy „<hálózati telepítés neve> módosítása” parancsikon. Kattintson duplán erre a parancsikonra.
 4. A telepítő keretrendszerben kiválaszthat egy új nevet vagy helyet a hálózati telepítés számára.
 5. A Hálózati telepítés megkezdése lapon adjon meg egy új nevet, vagy hagyja változatlanul a régit.
 6. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása lapon tekintse át az információkat, és tegye meg a szükséges módosításokat.
 7. Válassza a Konfigurálás lehetőséget, majd végezze el a kívánt beállításokat a Szervizcsomagok felvétele lapon. Ezután kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 8. Válassza ki, hogy a frissítés telepítését a termék telepítésével összevontan, vagy utólagosan kívánja-e elvégezni. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ.
 9. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2009 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

Az alábbiakban felsorolt ismert hibák találhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítésben.

A MapExport.ini fájl rossz mappába települ

A probléma megoldása:

 1. Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítőcsomag telepítése után keresse meg a következő mappát:

  (Microsoft Windows XP) C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autodesk\AutoCAD Civil 3D 2009\R17.2

  (Microsoft Windows Vista) C:\Program Data\Autodesk\AutoCADCivil 3D 2009\R17.2

 2. Jelölje ki a MapExport.ini fájlt, kattintson rá a jobb gombbal > kattintson a Másolás parancsra.
 3. Keresse meg a következő mappát:

  (Microsoft Windows XP) C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autodesk\C3D 2009

  (Microsoft Windows Vista) C:\Program Data\Autodesk\C3D 2009

 4. Illessze be a MapExport.ini fájlt ebbe a mappába.
 5. Ha már lefuttatta a MAPEXPORT parancsot, a fájl már létezik ebben a mappában. Amikor a program rákérdez, valóban le kívánja-e cserélni a meglévő fájlt, kattintson az Igen gombra.

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp a frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

Ez a frissítőcsomag több, mint 100 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és a Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat tartalmazza.

Általános

 • Mostantól kezdve az AutoCAD Civil 3D 2009 programmal meg tudja nyitni a korábbi verziókkal készült rajzokat. A hiba kijavítása előtt a program bizonyos esetekben váratlanul leállt.
 • A program nem áll le váratlanul, ha tetszőleges X-Y koordináta-rendszert választ a Mértékegységek és zónák lapon, a Rajzbeállítások párbeszédpanelen.
 • A program nem áll le váratlanul, ha beilleszt egy blokkot egy eszközpalettáról.
 • Az ügyfélrajzokban megjelenik a helyi figyelmeztető ablak, ha valaki módosította a forrásrajzot, majd mentette annak módosításait.
 • A program nem áll le váratlanul, ha létrehoz egy hálózati telepítést, hozzáad egy parancsikon nevet a parancsikon paraméterhez (például „/p c:\profile.arg”), majd a programot ezen hálózati telepítés használatával próbálja meg telepíteni.
 • Amikor a Másolás és Beillesztés parancsokat használja objektumokon, az objektumstílusok az elvárt módon maradnak meg. Korábban ezen parancsok használata esetén az objektumok másolása és beillesztése során egyes objektumstílusok véletlenszerűen eltűntek.
 • Az Eszköztár keresőlap nem záródik be váratlanul, ha bezár egy rajzot.
 • A Nyomterv-keresztszelvény megtekintése/szerkesztése parancs használata során létrehozott ideiglenes rajzobjektumok törlődnek, amikor kilép a parancsból.
 • Telekhatár-vonalak, nyomvonalak, és rézsű-vezérlővonalak xref elemekből történő létrehozása esetén a Hlista parancs nem jelez érvénytelen vonaltípusok okozta hibát.
 • A program nem áll le váratlanul a proxykat tartalmazó rajzok beillesztése esetén.

Nyomvonalak

 • Az ÁÍ-Í-ÁÍ-ÁÍ-Í-ÁÍ ívcsoportokban található negyedik átmenetiív kezdő- és zárószelvény tulajdonságai helyesen jelennek meg a Nyomvonal rajzelemek nézetben.

API

 • Az API kiterjesztés szótárban a program minden objektumtípus esetén helyesen érvényesíti az objektumokat az adathivatkozásokban.
 • A teljesítmény a pontok hozzáadására az AeccPoints:: AddMultiple() parancs használatakor javul.
 • Az AeccSettingsSurfaceBuildOptions objektumban helyesen szerepelnek az ElevationMin és ElevationMax értékek. Korábban ezek az értékek felcserélve jelentek meg.
 • Az AeccStyle:: ExportTo() parancs használata esetén nem jelenik meg Map hiba párbeszédpanel.
 • Az AeccPipe:: ConnectToStructure() módszer az elvárt módon működik a Disconnect() módszer meghívása esetén.
 • Az AeccPoints::ImportPoints() parancs az elvárt módon működik. Korábban a program váratlanul leállt, ha ezt a parancsot kettős pontszámokat tartalmazó fájlon futtatta.
 • Az AeccParcel:: AddSingleSegmentLabel() és AeccParcel:: AddMultipleSegmentLabels() módszerek az elvárt módon működnek.
 • Az AeccSurveyLandXMLPropertiesRoot:: getitems() módszer az objektum kibővített LandXML tulajdonságaival tér vissza. Korábban a módszer a földmérés adatbázis LandXML tulajdonságaival tért vissza.

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

 • A nyomterv-vezérlővonalakból létrehozott nyomvonalak, vezérlővonalak, vonalláncok és hossz-szelvények a megfelelő helyen jönnek létre.
 • A program helyesen számítja ki az anyagtérfogatot a szerkezeti elemeket tartalmazó alkotóelemekhez. Korábban egymást átfedő szerkezeti elemeket tartalmazó alkotóelemek esetén egymást keresztező vonalszakaszok jöttek létre, és a program bizonyos anyagokat kihagyott az anyagtérfogat-számításokból.
 • Az anyagtérfogat-számítások azokban az esetekben is konzisztensek a szelvényeken, ahol a felületek túlnyúlása miatt a felületek hibásan kapcsolódnak a keresztszelvény nézetben.
 • A fóliák az elvárt módon működnek a nyomterveket xrefként tartalmazó DWG-fájlok beillesztésekor. Korábban a program nem vette figyelembe a fóliabeállításokat.
 • A program nem áll le váratlanul, ha olyankor használja a Nyomterv-keresztszelvény megtekintése/szerkesztése parancsot, amikor sérült adathivatkozások is találhatók a rajzban.
 • A sraffozás komponensek helyesen vannak konfigurálva a keresztszelvény nézetekben. Korábban ezek a komponensek tömör fekete mintával jelentek meg.
 • A Nyomterv-keresztszelvény megtekintése/szerkesztése parancs az elvárt módon működik, ha ezt használja a LaneInsideSuperLayerVaryingWidth alkotóelem sávszélességének szerkesztésére.
 • Az Alkotóelem importálása parancs támogatja a több honosított nyelvet tartalmazó csomagfájlokat is. Az importálás során a program a telepítésnek megfelelő honosított nyelvet használja.
 • A Gyakoriság beállítás a nyomtervekben található ívek esetén az elvárt módon működik. Korábban ez a beállítás csak az ív egy keresztszelvényét vette figyelembe.

Keresztszelvénynézetek

 • A keresztszelvények folyamatosan frissülnek, és megjelennek a Nyomterv-keresztszelvény megtekintése/szerkesztése paranccsal a nyomterven elvégzett módosítások is.
 • A mintavonal feliratainak láthatóságát a mintavonal fóliájának beállításai határozzák meg. Korábban a láthatóságot a mintavonalcsoport beállításai alapján határozta meg a program.
 • Az 1. keresztszelvény, illetve 2. keresztszelvény oszlopok az alapértelmezett beállítások használata esetén is helyesen jelennek meg a Keresztszelvénynézet fej- és láblécei párbeszédpanelen. Korábban ezek az oszlopok alapértelmezés szerint rejtettek voltak.
 • A rajzokhoz xrefként csatolt nyomterv keresztszelvények az elvárt módon jelennek meg.

Rézsűk és vezérlővonalak

 • A rézsűk vetítési pontjainak szintmagassága szerkeszthető. Korábban az olyan esetekben, amikor egy rézsű kezdő-, illetve végpontja a vezérlővonal egy SP pontját érintette, a szintmagasságokat nem lehetett szerkeszteni.
 • A program nem áll le váratlanul, ha létrehoz egy vezérlővonalat egy nyomvonalból, majd a Vezérlővonal tulajdonságai párbeszédpanelen található Beállítások gomb használatával megpróbálja ritkítani ezt a vezérlővonalat.
 • A helyes adatokkal jön létre a vezérlővonal, amikor úgy hozza létre azt egy nyomvonalból, hogy törli a Pontok ritkítása jelölőnégyzet jelölését. Korábban a vezérlővonal túlnyúlt a hozzárendelt hossz-szelvényen, és nem vette figyelembe a megadott szintmagasság értékeket.
 • A program nem áll le váratlanul, ha a Vezérlővonalak létrehozása nyomvonalból parancsot használja, és bejelöli a Pontok ritkítása jelölőnégyzetet.
 • Ha vonalláncból hoz létre vezérlővonalat, kritikus ívek jönnek létre. Korábban konverziós hibák léptek fel azokban az esetekben, amikor nagyon rövid vonalak voltak két ív között.
 • A program nem fagy le, ha egy vezérlővonalon található ív sugarát szerkeszti.
 • A program nem fagy le, ha a Lépcsős eltolás parancsot használja.
 • A hézagokat vagy töréseket tartalmazó nyomterv-vezérlővonalból létrehozott rézsű-vezérlővonalakat a megfelelő helyen hozza létre a program.
 • A program az egymást átfedő rézsűk esetében helyesen hozza létre a körömvonalakat.
 • A program helyesen építi fel a rézsűcsoportokból készült felületeket. Korábban a rézsűfelület nem mindig vette figyelembe a rézsűkészítési eredményeket. Annak érdekében, hogy a rajz megnyitása esetén helyes eredményeket kapjon, építse újra a felületet.
 • Egy rézsű törlése, a Visszavonás parancs használata, a rajz mentése, majd annak ismételt megnyitása esetén a program nem áll le váratlanul.
 • Számos, a zárolt fóliákon található rézsűobjektumokkal, illetve vezérlővonalakkal kapcsolatos probléma lett kijavítva, és a program nem áll le váratlanul az ilyen elemeket tartalmazó rajzok mentésekor vagy az adott fólia zárolásának feloldásakor.
 • Közel nulla távolsággal a rézsű átmenetek létrehozása nem engedélyezett. Korábban 0.0001-nél kisebb értékek megadása esetén a program váratlanul leállt.
 • A vezérlővonalakon található magasságpontok nem módosulnak a Hlista parancs futtatásakor egy, a Civil 3D 2008 programmal készített rajzon.
 • Nem fagy le a program, ha a VBA használata után próbál megnyitni egy hivatkozásokat tartalmazó rajzot.

Feliratok

Vonalak, ívek

 • A program nem áll le váratlanul az Ívek létrehozása parancs futatását követően az Ívszámító használatakor.

Objektumengedélyezők

Fontos: A Civil Objektumengedélyezők modult külön kell telepíteni. Az alábbi változások életbe léptetéséhez előbb törölnie kell, majd újra kell telepítenie a Civil Objektumengedélyezők modult. Az objektumengedélyezők modul legújabb verzióját az alábbi címen töltheti le: http://usa.autodesk.com/getdoc/id=DL11092427

Telkek

 • A program nem áll le váratlanul, ha LandXML formátumba exportált, majd újból importált telkeket próbál megnyitni.
 • A program nem fagy le a Telek létrehozása objektumokból parancs használata esetén.
 • A program nem áll le váratlanul a telkek fogókkal történő szerkesztésekor.

Csövek

 • A program nem áll le váratlanul, ha kijelöl egy csövet, amikor látható a szalag.
 • A program nem áll le váratlanul, ha egy LandXML fájlból importál egy csőhálózatot, töröl belőle néhány objektumot, majd a javított csőhálózatot LandXML formátumba exportálja.
 • Mostantól alkatrészcsaládokat is hozzáadhat az alkatrészlistákhoz.
 • Csövek elhelyezésekor a program elfogadja a képernyőn kijelölt pontot a csövek végpontjaként. Korábban a program néha véletlenszerűen nem fogadta el a kijelölt pontot, és a parancssorban továbbra is kérte egy pont kijelölését.

Helyszínrajzkészítés

 • Az átlapolási vonalakon található lapszámokat akkor is helyesen oldja fel a program, ha a Lapkészletkezelő .DST fájlját az eredeti helyéről egy támogatott keresési útvonal helyre helyezte át.
 • Az átlapolási vonalakhoz tartozó szöveg helyesen jelenik meg az olyan lapokon, amelyeket egy új, több nézetkeretcsoportot tartalmazó rajzba helyezett.

Pontok

 • Azokban az esetekben, amikor bizonyos pontfeliratokban gyermekfelülírások vannak érvényben, a nyíl megjelenik a Feliratstílusok szerkesztése párbeszédpanelen, hogy jelezze a felülírást.
 • A program nem áll le váratlanul, ha rajzokat nyit meg az AutoCAD Civil 3D 2009 mint AutoCAD programmal.
 • A pontokat tartalmazó rajzok beillesztése esetén a program feltölti a _Minden Pont pontcsoportot.
 • A program a pontok átvitele esetén nem áll le váratlanul a Koordináta-transzformációk végzése, ha lehetséges jelölőnégyzet bejelölésekor.
 • A Geodéziai kalkulátor a megfelelő transzformációs háló-léptéktényezőt alkalmazza a terep koordinátákra.

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Projektkezelés

 • A projekthez tartozó DWFx fájlok helyesen jelennek meg, ha az Eszköztár keresőlapon található Előnézet beállítást használja.
 • A függő rajzok lefoglaltként jelennek meg. Korábban, ha egy függő rajzot is tartalmazó rajzot foglalt le egy Vault tárból, a függő rajzot nem jelölte meg lefoglaltként a program.
 • A Vault Explorer a függő rajzokhoz megjeleníti a „használati helyek” és a „használók” adatait.
 • A Név mező nem írásvédett az Új projekt párbeszédpanelen, ha a párbeszédpanelt a Földmérés lapon egy földmérési adatbázisra a jobb gombbal kattintva, majd a Hozzáadás egy új Vault-projekthez parancsra kattintva nyitja meg.
 • A program nem áll le váratlanul, ha megnyit egy rajzot a Civil 3D programban, majd bejelentkezik a Vault tárba, és megadja a munkamappát.
 • Az alábbi eljárás alkalmazásával alakíthatja át a Vault-alapú projektek XML-fájljait adathivatkozás-struktúrákká.
    1. Töltse le az összes rajz legfrissebb verzióját (ehhez jelentkezzen be a Vault tárba > állítsa be az aktuális projektet > kérje le a legújabb verziót).
    2. Nyissa meg az Adathivatkozás-szerkesztőt.
    3. Keresse meg és nyissa meg a helyi projektmappában található projekt.xml fájlt.
    4. Az Adathivatkozás-szerkesztőben használja a keresés, illetve csere parancsokat. Keresse a $ szimbólumot, majd cserélje le azt a helyi mappa nevére (például C:\Civil 3D Projects).
    5. A Mentés másként paranccsal hozzon létre egy _Hivatkozások struktúrát a helyi projektmappában.
    6. Távolítsa el a régi projektet a Vault tárból.
    7. A program elvégzi az átalakítást, és nem Vault-tárbeli rajzokként kezeli a kiszolgálóról letöltött rajzokat.

 • Az adathivatkozások referenciái megfelelően működnek, ha az AutoCAD Civil 3D 2009 mint AutoCAD paranccsal nyitja meg a rajzot. Korábban ezen parancs használata esetén minden adathivatkozás referencia sérült.
 • A program nem áll le váratlanul, ha visszavonja egy fájl lefoglalását, törli a fájlt és a mappát a Vault Explorer alkalmazásban, majd megpróbál hozzáadni egy fájlt a projekthez a Civil 3D programból.
 • A hivatkozások mostantól a megfelelő projektre mutatnak. Korábban a program a hivatkozások abszolút útvonalát elmentette egy ideiglenes mentési folyamat során, így a hivatkozások nem a megfelelő projektekhez kapcsolódtak.

Felületek

 • A program nem áll le váratlanul, ha egy nagy felület esetében bekapcsolja a pontok megjelenítését.
 • A DEM .asc fájlokból létrehozott felületek a rajz mértékegységeit használják, ha nincsenek mértékegységek megadva az .asc fájlban.
 • A program nem áll le váratlanul, ha felületet hoz létre egy olyan DEM-fájlból, amelynek Fájltípus beállítása ESRI Binary Grid (*.adf) értékű.
 • A program nem áll le váratlanul térfogatfelületek számítása közben.
 • A Határolt térfogatok parancs használata esetén a helyes térfogat értékekkel tér vissza a program.
 • A program nem áll le váratlanul, ha újraépít egy rézsűfelületet egy vezérlővonal végpontjának mozgatása után.
 • A program nem áll le váratlanul, ha a Felülettulajdonságok parancsot befejezett terepfelületre alkalmazza.
 • A negatív szintvonalak helyesen jelennek meg. Korábban nem jelentek meg a felülethez tartozó negatív szintvonalak, ha a megadott szintvonaltartományban található felületadatok egyetlen adatpontból álltak.

Földmérés

Az AutoCAD 2009 Update 1 frissítőcsomagban található javítások mind megtalálhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1 frissítőcsomagban is.

A Felhasználói hibajelentés segédprogram segítségével jelzett hibák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől kapott részletes információk alapján számos hibát sikerült azonosítani és kijavítani. A következő funkciócsoportokat érintik a változtatások:

Általános frissítések

A következő hibákat szintén sikerült kijavítani:

.NET API

Feliratozáslépték megadása

Attribútumok

Blokkok

Elrendezés exportálása modelltérbe

Elrendezés modelltérbe exportálásakor a következő történik:

Külső referencia ESW

Sraffozás

Elrejtés/árnyalás

Menütallózó

Többszörös mutató (tmutató)

Bekezdéses szöveg (bszöveg)

Megnyitás/Mentés

Részleges megnyitás

Nyomtatás

Tulajdonságok paletta

Közzététel

Gyorstulajdonságok

HELYREHOZ

Renderelés

Szalag

Visual LISP

ZOOM

Ezen frissítés ismert hibái

Jelen frissítés telepítését követően a következő problémák jelentkezhetnek a szalagok testreszabásával kapcsolatban:

Helytelen vagy hiányzó szalaglap

Ismert hiba: Ha részleges vagy vállalati CUI-fájlból származó szalaglapot jelenít meg, a szalagon vagy helytelenül, vagy egyáltalán nem jelenik meg a fül.

Megkerülő megoldás: A szalagfül hibátlan megjelenítéséhez elölről kezdve hozza létre újra a szalagot tartalmazó munkaterületet. Ne készítsen másolatpéldányt a munkaterületről, és ne is próbálja meg frissíteni. Az új munkaterület létrehozását követően állítsa be azt aktuálisnak. A szalagfül ekkor már hibátlanul jelenik meg.

Részleges CUI-fájl esetében mielőtt szalaglapot ad a munkaterülethez, a Felhasználói felület testreszabása (CUI) szerkesztő segítségével módosítsa a fájl testreszabási csoportjának nevét. A testreszabási csoport nevét a Testreszabási beállítások ablaktáblában található faszerkezet legfelső csomópontja jelzi.

Üres kép tartozik parancshoz

Ismert probléma: A szalagpanelen üres ikonként jelenik meg az a kép, amely a Parancslista ablaktáblában megadott parancshoz van rendelve.

Megkerülő megoldás: A szalagon elérhető szalagparancs elem újbóli létrehozásához törölje a meglévőt. Ezt követően a Parancslista ablaktáblában adja hozzá a parancsot a szalagpanelhez.


Copyright (c) 2008 Autodesk, Inc.