AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítés – Tudnivalók

Magas színvonalú termékek előállítását célzó folyamatos törekvésének keretében az Autodesk közrebocsátja az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítés tartalmazza az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 1, AutoCAD 2009 Update 1, AutoCAD 2009 Update 2, AutoCAD Map 3D 2009 Update 1 és AutoCAD Map 3D 2009 Update 2 frissítés javításait is.

Ez a Tudnivalók dokumentum a jelen frissítés telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. A frissítés telepítése előtt mindenképpen érdemes végigolvasni a teljes dokumentumot. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

A Tudnivalók fájl a következő témaköröket tartalmazza:

Ez a frissítés ( C3D2009SP2.1.exe) az AutoCAD Civil 3D 2009 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Fontos: Ez a frissítés automatikus eltávolítással nem törölhető. Az AutoCAD Civil 3D 2009 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára úgy lehetséges, hogy eltávolítja, majd újratelepíti az AutoCAD Civil 3D 2009 programot.

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

 1. Töltse le a C3D2009SP2.1.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2009. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2009 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2009 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése területen látható az AutoCAD Civil 3D 2009 szervizcsomagok listája. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Ellenőrizze, hogy az AutoCAD Civil 3D 2009 programban konfigurálva van-e a Kommunikációs központ. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2 hálózati telepítésére szolgáló alábbi két módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2009 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszer-felügyeleti lemezképek esetében alkalmazható. Az eljárások befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2009 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

MEGJEGYZÉS: Az alábbi két eljárásban letöltendő szervizcsomagok mindegyike tartalmaz egy MSP- (Microsoft javítócsomag) fájlt. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható fájlból. Az MSP-fájl futtatható fájlból történő kibontásához használja az /e („extract”, azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítés hozzáadása új AutoCAD Civil 3D 2009 rendszer-felügyeleti lemezképhez

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2009SP2.1.exe fájlt a számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. A telepítőlemezen válassza a Hálózati telepítés létrehozása lehetőséget.
 4. Válassza ki a telepítés helyét, adjon meg egy nevet, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Válassza ki a telepíteni kívánt termékeket, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Konfigurálás lapon kattintson a Konfigurálás gombra a telepítés testreszabásához.
 7. Folytassa a telepítés testreszabásával. A Szervizcsomagok felvétele lapon kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 8. Válassza ki, hogy a frissítés telepítését a termék telepítésével összevontan, vagy utólag kívánja-e elvégezni. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ. Utólagos telepítés esetén először a Civil 3D települ, és csak ezután kezdődik el a frissítés telepítése.
 9. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 rendszer-felügyeleti lemezképre

MEGJEGYZÉS: Mielőtt az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítést alkalmazná a meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 rendszer-felügyeleti lemezképre, győződjön meg róla, hogy az összes kliensszámítógép frissítve van az Update 2.1 csomaggal.

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2009SP2.1.exe fájlt a számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. Azon a számítógépen, ahol az eredeti AutoCAD Civil 3D 2009 telepítési forrást létrehozta, található egy „<hálózati telepítés neve> módosítása” parancsikon. Kattintson duplán erre a parancsikonra.
 4. A telepítő keretrendszerben kiválaszthat egy új nevet vagy helyet a hálózati telepítés számára.
 5. A Hálózati telepítés megkezdése lapon adjon meg egy új nevet, vagy hagyja változatlanul a régit.
 6. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása lapon tekintse át az információkat, és tegye meg a szükséges módosításokat.
 7. Válassza a Konfigurálás lehetőséget, majd végezze el a kívánt beállításokat a Szervizcsomagok felvétele lapon. Ezután kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 8. Válassza ki, hogy a frissítés telepítését a termék telepítésével összevontan, vagy utólagosan kívánja-e elvégezni. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ. Utólagos telepítés esetén először a Civil 3D települ, és csak ezután kezdődik el a frissítés telepítése.
 9. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2009 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

A következők az AutoCAD Civil 3D 2009 szoftver ismert problémái.

Hiba: A csőhálózatok üres műtárgyai nem jelennek meg, ha be van jelölve a Csőcsatlakozások tisztítása jelölőnégyzet.

Ismert probléma: Ha be van jelölve a Csőstílus párbeszédpanelen a Csőcsatlakozások tisztítása jelölőnégyzet, az üres műtárgyak nem láthatók.
Megoldás: Az üres műtárgyak megjelenítéséhez törölje a Csőstílus párbeszédpanelen a Csőcsatlakozások tisztítása jelölőnégyzetet.


A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2 frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

Ez a frissítőcsomag az alábbi problémák megoldását tartalmazza.

Csövek

Felületek

 • Korábban ha egy nagy felületeket tartalmazó elnevezett rajzot a szoftver automatikusan mentett, az ideiglenes helyre az automatikusan mentett rajzzal együtt mentett .mms-fájlokat a szoftver eltávolította, így azok eltűntek. Most a kétmillió vagy több pontot tartalmazó felületek .mms-fájljainak mentése is megtörténik. A hiányzó .mms-fájlra figyelmeztető hibaüzenet már nem jelenik meg, ha a rajzot bezárják, majd ismét megnyitják.

Nyomtatás

 • Az eKüldemény parancs használatakor a program már nem záródik be váratlanul.

Ez a frissítőcsomag több mint 70 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést vagy a Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve működésbeli változásokat okoz.

Általános

API

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

Kritérium alapú tervezés

Keresztszelvények és keresztszelvénynézetek

Rézsűk és vezérlővonalak

Feliratok és táblázatok

Vonalak és ívek

Telkek

Csövek

Pontok

Helyszínrajzkészítés

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Projektkezelés és adathivatkozások

Felületek

 • Ha felfűzéses kijelöléssel töröl egy felületélt, a program nem zárul be váratlanul.
 • A felületstílusban beállított lejtés és esésnyíl színsémákat a program most megfelelően alkalmazza a felület tulajdonságaira.
 • Több hiba is megoldódott, amelyek miatt kevés memóriára figyelmeztető üzenetek jelentek meg nagy felületek használatakor.

Földmérés

Ez a frissítőcsomag több, mint 100 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és a Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat tartalmazza.

Általános

Nyomvonalak

API

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

Keresztszelvénynézetek

Rézsűk és vezérlővonalak

Feliratok

Vonalak, ívek

Objektumengedélyezők

Fontos: A Civil Objektumengedélyezők modult külön kell telepíteni. Az alábbi változások életbe léptetéséhez előbb törölnie kell, majd újra kell telepítenie a Civil Objektumengedélyezők modult. Az objektumengedélyezők modul legújabb verzióját az alábbi címen töltheti le: http://usa.autodesk.com/getdoc/id=DL11092427

Telkek

Csövek

Helyszínrajzkészítés

Pontok

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Projektkezelés

 • Az adathivatkozások referenciái megfelelően működnek, ha az AutoCAD Civil 3D 2009 mint AutoCAD paranccsal nyitja meg a rajzot. Korábban ezen parancs használata esetén minden adathivatkozás referencia sérült.
 • A program nem áll le váratlanul, ha visszavonja egy fájl lefoglalását, törli a fájlt és a mappát a Vault Explorer alkalmazásban, majd megpróbál hozzáadni egy fájlt a projekthez a Civil 3D programból.
 • A hivatkozások mostantól a megfelelő projektre mutatnak. Korábban a program a hivatkozások abszolút útvonalát elmentette egy ideiglenes mentési folyamat során, így a hivatkozások nem a megfelelő projektekhez kapcsolódtak.

Felületek

 • A program nem áll le váratlanul, ha egy nagy felület esetében bekapcsolja a pontok megjelenítését.
 • A DEM .asc fájlokból létrehozott felületek a rajz mértékegységeit használják, ha nincsenek mértékegységek megadva az .asc fájlban.
 • A program nem áll le váratlanul, ha felületet hoz létre egy olyan DEM-fájlból, amelynek Fájltípus beállítása ESRI Binary Grid (*.adf) értékű.
 • A program nem áll le váratlanul térfogatfelületek számítása közben.
 • A Határolt térfogatok parancs használata esetén a helyes térfogat értékekkel tér vissza a program.
 • A program nem áll le váratlanul, ha újraépít egy rézsűfelületet egy vezérlővonal végpontjának mozgatása után.
 • A program nem áll le váratlanul, ha a Felülettulajdonságok parancsot befejezett terepfelületre alkalmazza.
 • A negatív szintvonalak helyesen jelennek meg. Korábban nem jelentek meg a felülethez tartozó negatív szintvonalak, ha a megadott szintvonaltartományban található felületadatok egyetlen adatpontból álltak.

Földmérés

Az AutoCAD 2009 Update 2 frissítésben található következő javítások mind megtalálhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2 frissítőcsomagban is.

A Felhasználói hibajelentés segédprogram segítségével jelzett hibák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől kapott részletes információk alapján számos hibát sikerült azonosítani és kijavítani. A következő funkciócsoportokat érintik a változtatások:

 • 3DKERINGÉS
 • Feliratozáslépték megadása
 • Blokkok
 • SRAFFOZ
 • FÓLIA
 • MATERIALS
 • Menütallózó
 • MEGNYIT/ELMENT
 • PLOT
 • Tulajdonságpaletta
 • KÖZZÉTESZ
 • RENDER
 • Általános frissítések

  A következő hibákat szintén sikerült kijavítani:

  3D navigációs eszközök

 • Ha használja a ViewCube eszközt, bizonyos rajzok esetén az AutoCAD alkalmazás lefagy.
 • .NET API

 • Ha .NET API felületen keresztül hoz létre kitakarás objektumot, helyrehozhatatlan hiba történhet.
 • Feliratozáslépték megadása

 • Ha feliratozási szöveg tulajdonságainak megváltoztatását LISP entmod() segítségével végzi, a feliratozási szöveg léptéke módosul.
 • Attribútumok

 • Ha egy rajzban található xref objektum, az -ATTEDIT parancs nem működik.
 • Autodesk Buzzsaw

 • Ha a fájlkezelő párbeszédpanelen a Buzzsaw parancsikon hozzáadása lehetőséget használja, az AutoCAD alkalmazás összeomlik.
 • Blokkok

 • Ha dinamikus blokkot másol és illeszt be, az asszociatív sraffozás nem működik.
 • Ha újradefiniál egy blokkdefiníciót, a dinamikus blokkokban helytelenül jelenik meg az asszociatív sraffozás.
 • Rajz megnyitása esetén egy blokkban található vonalláncnak nagyon nagy szélessége lehet.
 • Rajz megnyitását követően a dinamikus blokkok némelyike elvesztheti dinamikus tulajdonságait.
 • Adatkiemelés

 • Az adatkiemelés bizonyos esetekben nem képes befejezni a műveleteket.
 • Nem működik megfelelően az adatkiemelés Bejegyzés-összefűzési mód > Értékek összegzése funkciója.
 • DGN-támogatás

 • Egyes DGN-fájlok importálásakor az AutoCAD összeomlik.
 • MÉRET

 • Ha bekapcsolt másodlagos mértékegységek mellett méretszöveget szerkeszt, a másodlagos mértékegység szövege megkettőződik.
 • Elrendezés exportálása modelltérbe

 • Ha telepítve van a .NET 3.5 1-es szervizcsomagja és bizonyos elrendezéseken az EXPORTELREND parancsot használja, előfordulhat, hogy az AutoCAD alkalmazás többé nem válaszol.
 • Keresés

 • Szöveg keresésekor a KERES parancs végrehajtása lassú.
 • Csoportok

 • Az érintéses kiemelés nem szűnik meg.
 • Sraffozás

 • Ha feliratozási sraffozást tartalmazó xrefhez csatol rajzot, az AutoCAD alkalmazás összeomlik.
 • Elrejtés/árnyalás

 • Ha szöveget tartalmazó rajzon alkalmazza a TAKAR parancsot, bizonyos objektumok elrejtése nem történik meg.
 • Kép

 • Ha sérült raszterképet csatol rajzhoz, az AutoCAD alkalmazás összeomlik.
 • Fólia

 • Ha zárolt nézetablakra közelít rá, frissül a Fólia paletta.
 • Elrendezések

 • Ha megpróbál elrendezést váltani rajzokban, a program összeomolhat „Kevés a memória” hibaüzenettel.
 • Anyagok

 • Ha textúrát is tartalmazó 3DS-fájlt importál, az AutoCAD program összeomolhat.
 • Menü/eszköztár

 • Egyes menümakrók nem működnek.
 • Többszörös mutató (tmutató)

 • A tmutató egyéni nyílhegyei nem helyezhetők a rajzra az eszközpalettáról.
 • Bekezdéses szöveg (bszöveg)

 • Ha bszöveg objektumot szerkeszt nézetablakban, az megkettőződhet más nézetablakokban.
 • Objektumraszterek

 • Vonalláncok és hálóobjektumok esetében nem működik megfelelően a traszter művelet.
 • Nyomtatás

 • Fejjel lefelé történő nyomtatás esetén az OLE-objektumok nyomtatása nem megfelelő.
 • A sraffozást és átmenetet tartalmazó rajzok nyomtatása lassú lehet.
 • Ha a nyomtatási terület beállítása Nézet, az AutoCAD LT összeomolhat.
 • Közzététel

 • Ha több lapot kíván közzétenni PUBLISHCOLLATE=1 beállítás mellett, a program csak a készlet első lapját nyomtatja ki.
 • Gyorstulajdonságok

 • Ha több bszöveg objektumot kíván szerkeszteni a Gyorstulajdonságok palettán keresztül, az AutoCAD összeomlik.
 • Renderelés

 • Bizonyos rajzok renderelésekor az AutoCAD elhasználja az összes rendszermemóriát.
 • Szalag

 • Ha a szalag látható, és kijelöli egy több formátumot is tartalmazó bszöveg objektum részeit, a bszöveg objektum torzulhat.
 • Kijelölés

 • Ha objektumok csoportját jelöli ki, az AutoCAD összeomolhat.
 • Táblázatok

 • Ha szóköz előtt vagy után álló szöveget jelöl ki táblázatcellán belül, az AutoCAD összeomlik.
 • Szöveg

 • Ha szöveget helyez át egy rajzon belül, a szöveg eltűnik.
 • Eszközpaletták

 • Ha megkísérli egyszerre módosítani az eszközpaletta több eszközének tulajdonságait, a program összeomolhat „Kevés a memória” hibaüzenettel.
 • Az AutoCAD 2009 Update 1 frissítésben található következő javítások mind megtalálhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2 frissítőcsomagban is.

  A Felhasználói hibajelentés segédprogram segítségével jelzett hibák

  A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől kapott részletes információk alapján számos hibát sikerült azonosítani és kijavítani. A következő funkciócsoportokat érintik a változtatások:

  Általános frissítések

  A következő hibákat szintén sikerült kijavítani:

  .NET API

 • Ha LispFunction attribútummal rendelkező .NET funkció eredménytípusa objektum, az AutoCAD kivételt jelez.
 • Feliratozáslépték megadása

 • Ha a rajz nagyszámú, AutoCAD 2007 (vagy korábbi) kiadásban létrehozott névtelen blokkot vagy feliratozási elemet tartalmaz, akkor a rajz megnyitása lassú az AutoCAD 2009 programmal.
 • A program végtelen számú léptékelemzést hajt végre, ha valamelyik blokk vagy külső referencia (xref) léptékével azonos léptékű rajzot illeszt be.
 • Attribútumok

 • Ha megkísérli megjeleníteni egy legalább 281 karakter hosszúságú bekezdéses szöveg (bszöveg) attribútum eszköztippjét, az AutoCAD program összeomlik.
 • Beillesztési fogó segítségével áthelyezett blokk esetén a bszöveg attribútumok áthelyezése hibásan történik.
 • Ha egy blokkban a bszöveg attribútum alapértelmezett értéke mezőt tartalmaz, az attribútum szövege nem módosítható úgy, hogy a mező helyett más adat szerepeljen benne.
 • Blokkok

 • Ha olyan blokkot szúr be vagy definiál újra, amely attribútumokat tartalmaz egy zárolt fólián, az AutoCAD program összeomlik.
 • Ha egy blokk léptékét a Tulajdonságok paletta segítségével módosítja, hibásan jelenik meg egy attribútum.
 • Elrendezés exportálása modelltérbe

  Elrendezés modelltérbe exportálásakor a következő történik:

 • Megváltozik a vonaltípus léptéke.
 • Nem láthatók a méretvonalak nyílhegyei.
 • A szöveg elforgatása nem pontos.
 • A rajztulajdonságok elvesznek.
 • Külső referencia ESW

 • A Külső referencia paletta nem jelenik meg, ha automatikus elrejtés módban van, és az XREF vagy a KÉP parancsot használja.
 • Sraffozás

 • Sraffozási határvonal újbóli létrehozásakor az nem zárt vonallánc, hanem külön szakaszokból áll össze.
 • Elrejtés/árnyalás

 • Nyomtatáskor az xrefben szereplő objektumok elrejtése nem megfelelő.
 • Menütallózó

 • Az AutoCAD nem angol nyelvű verzióiban nem lehet megnyitni a menütallózót billentyűkombinációval (Alt+billentyű).
 • Többszörös mutató (tmutató)

 • Ha létrehozása elforgatott FKR rendszerben történt, a többszörös mutató nem veszi figyelembe a POLÁRIS, illetve az ORTO beállítást.
 • Bekezdéses szöveg (bszöveg)

 • Bekapcsolt Helyi szövegszerkesztő mellett, rajz áthúzással való mozgatásakor az AutoCAD összeomlik.
 • Ha néhány érték megváltozik a Helyi szövegszerkesztőben, az AutoCAD összeomlik.
 • A kétbájtos karaktert tartalmazó bszöveg objektumok némelyike egyetlen vonalként jelenik meg.
 • Megnyitás/Mentés

 • Előfordul, hogy az AutoCAD összeomlik, ha mentéskor hosszú fájlnevet ad meg.
 • Előfordul, hogy az AutoCAD összeomlik, ha egydokumentumos felület (SDI) módban futó AutoCAD-címsorra a Windows Intézőből áthúzással fájlt helyez.
 • Ha több fájlt próbál megnyitni a Windows Intézőből, csak az első kijelölt fájl nyílik meg.
 • Részleges megnyitás

 • Ha az OPENPARTIAL rendszerváltozó beállított értéke 1, a TISZTÍT parancs kiadását követően előfordulhat, hogy a rajzok sérülnek.
 • Nyomtatás

 • Fejjel lefelé történő nyomtatás esetén az OLE-objektumok nyomtatása nem megfelelő.
 • Tulajdonságok paletta

 • Előfordulhat, hogy a Tulajdonságok palettán található Méretstílus vezérlőelem rossz méretstílusnevet ír ki.
 • Közzététel

 • A Közzététel párbeszédpanelen a Közzététel célja beállítás akkor is DWF formátumra vált, ha másik beállítást ad meg.
 • Gyorstulajdonságok

 • Ha az AutoCAD futása közben módosítja operációs rendszerének témáját, majd a Gyorstulajdonságok ablakra kattint, az AutoCAD összeomlik.
 • HELYREHOZ

 • Egyes érvényes rajzok megnyitása esetén a program kéri a HELYREHOZ parancs használatát.
 • Renderelés

 • A textúrázott objektumokat tartalmazó rajzok némelyikénél a RENDER parancs kiadása esetén az AutoCAD összeomlik.
 • Szalag

 • Az acad.CUI részleges CUI felületként történő betöltésekor a bekezdéses szöveg (bszöveg) szalag helyi lapjának néhány gombja nem működik.
 • Előfordul, hogy a szalagpanelen nem lehet áthelyezni az elemeket másik sorba.
 • A szalagpanelek eltávolításuk után is szerepelnek a szalaglapon.
 • Forrás DLL-fájlból betöltött szalagpanelen a gomb képének nincs átlátszó háttere.
 • Ha áthelyez egy szalagpanelt és egy lapot, a gombok kis méretben jelennek meg.
 • A vállalati, a fő és a részleges CUI-fájlok több szalaglapként szerepelnek a munkaterületeken.
 • Nem lehet vezérelni a szalaglapot, ha egynél több külső (nem AutoCAD) CUI-fájlt használ.
 • Előfordulhat, hogy egy szalaglap és/vagy menümakró nem működik megfelelően, ha több CUI-fájl is hivatkozik rá.
 • Hiányzó BMP-fájlra hivatkozó CUI-fájl betöltése esetén végzetes hiba történik.
 • Visual LISP

 • Az AutoLISP Redraw függvény nem rejti el, illetve nem emeli ki az objektumokat.
 • ZOOM

 • Bizonyos blokkok beillesztése közben végrehajtott zoomolási művelet esetén az AutoCAD összeomlik.
 • Ezen frissítés ismert hibái

  Jelen frissítés telepítését követően a következő problémák jelentkezhetnek a szalagok testreszabásával kapcsolatban:

  Helytelen vagy hiányzó szalaglap

  Ismert hiba: Ha részleges vagy vállalati CUI-fájlból származó szalaglapot jelenít meg, a szalagon vagy helytelenül, vagy egyáltalán nem jelenik meg a fül.

  Megkerülő megoldás: A szalagfül hibátlan megjelenítéséhez elölről kezdve hozza létre újra a szalagot tartalmazó munkaterületet. Ne készítsen másolatpéldányt a munkaterületről, és ne is próbálja meg frissíteni. Az új munkaterület létrehozását követően állítsa be azt aktuálisnak. A szalagfül ekkor már hibátlanul jelenik meg.

  Részleges CUI-fájl esetében mielőtt szalaglapot ad a munkaterülethez, a Felhasználói felület testreszabása (CUI) szerkesztő segítségével módosítsa a fájl testreszabási csoportjának nevét. A testreszabási csoport nevét a Testreszabási beállítások ablaktáblában található faszerkezet legfelső csomópontja jelzi.

  Üres kép tartozik parancshoz

  Ismert probléma: A szalagpanelen üres ikonként jelenik meg az a kép, amely a Parancslista ablaktáblában megadott parancshoz van rendelve.

  Megkerülő megoldás: A szalagon elérhető szalagparancs elem újbóli létrehozásához törölje a meglévőt. Ezt követően a Parancslista ablaktáblában adja hozzá a parancsot a szalagpanelhez.

   

  Az AutoCAD Map 3D Update 1 frissítésben található következő javítások mind megtalálhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítésben is.

  ADE – Lekérdezés

 • A sérült rajzi adatok a szoftver összeomlását okozhatják az ADE-lekérdezés végrehajtása közben.
 • Ha az élek létrehozásakor a rajzelemek fölé mozgatja az egérmutatót, elfogy a memória.

  ADE visszamentés

 • A Klasszikus Map munkaterületen a Map > Visszamentés > Mentés forrásrajzokba parancs a rajzfájl érvénytelen biztonsági másolatát (.BAK) hozza létre.

  AutoCAD-együttműködés

 • Ha egy nagy rajz összes objektumát kijelöli, memóriahiány lép fel, amely a program összeomlásához vezet.

  Osztályozás

 • Ha objektumadattal határozza meg a jellemzőosztályt és nem rendelkezik rendszergazdai jogosultságokkal, az AutoCAD 3D összeomlik, amikor menti vagy definiálja a használni kívánt objektumosztályozási definíciót. Ez a probléma csak a Windows Vista operációs rendszeren jelentkezik.

  Adattábla

 • Ha FDO-adatot szerkeszt az adattáblában és egy VBA-projektet tölt be, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Megjelenítéskezelő

 • A vektoradatok felületre vetítése nem működik megfelelően az AutoCAD Map 3D Update 1 frissítés alkalmazása után.
 • A stílusszerkesztő nem ismeri fel a feliratozási blokkokat.
 • A kerítésvonal stílusa nem minden zoomolási szinten jelenik meg megfelelően.
 • A memória felszabadítása nem történik meg a fólia stílusának a Stílus kiválasztása párbeszédpanelen történő megváltoztatása után.
 • Ha egy Speciális elhelyezés címkéket tartalmazó vonalláncfólia szerepel a térképen, a pont jellemző címkéi nem jelennek meg.
 • Ha fóliát vág ki vagy másol, hibaüzenet jelenhet meg.
 • Rajzi adatok hozzáadásakor és témákkal való ellátásakor az AutoCAD Map 3D összeomlik, ha egy FDO-fólia által hivatkozott raszterképet használ.
 • Az AutoCAD Map 3D összeomlik, ha egy fóliát az egyik rajzból egy másikba másol, majd új térképre vált.
 • Ha töröl egy másik térképből kimásolt fóliát tartalmazó térképet, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Egy fólia stílusának hely lekérdezésével történő szerkesztésekor a program összeomlik.

  ArcSDE FDO

 • Gyermekverzió aktiválásakor előfordulhat, hogy az AutoCAD Map 3D nem válaszol vagy összeomlik.

  FDO létrehozás/szerkesztés

 • Az új jellemzők mentése SHP-jellemzőforrásba nem sikerül.
 • Fogószerkesztési parancsok közötti léptetéskor az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Ha a 3D módba kapcsolást úgy hajtja végre, hogy csak egyetlen lefoglalt pont jellemzőt tartalmazó FDO-adatkészlethez van csatolva a térkép, a program összeomlik.

  FDO – Oracle

 • Eltűnik a fólia, ha lefoglalt jellemzőkkel rendelkezik új verzió létrehozása közben.
 • A csak olvasási jogosultsággal rendelkező felhasználók nem támogatottak.

  FDO raszter

 • A .PNG fájl nem törölhető a Külső referencia (Xref) kezelőből.
 • Ha a raszterstílus szerkesztése során érvénytelen sávrészletek jelennek meg, a program összeomlik.

  FDO – SHP

 • Ha SHP poligont hoz létre egy Mpoligon objektumból, megfordul a hurkok iránya.
 • Ha egy sérült SHX indexfájllal rendelkező alak adatkészlethez kapcsolódik, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  FDO – WMS

 • Több WMS-fólia betöltésekor a WMS-adatok gyorsítótárazása beállítás engedélyezett állapota esetén az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Ha egy fóliára egyesíti a WMS-fóliákat, majd az egyesített fólia hátterét egy testreszabott színre állítja, az AutoCAD Map 3D egy kivételről értesítő hibaüzenetet jelenít meg.

  GIS feliratozás

 • Lefoglalt feliratozási pontokat tartalmazó rajz esetén a nagyon apró nézetlépték esetén az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Importálás/exportálás

 • Alakfájlba történő exportáláskor a poligonhalmaz különálló jellemzőkre oszlik.
 • Adat importálásakor néhány attribútumérték nem kérhető le a mezőkből.
 • Ha szöveg objektumként szövegelemet exportál egy alakfájlba, a szöveg méretére és szögére vonatkozó oszlopok hiányoznak.
 • Amikor beágyazott poligonokat exportál egy alakfájlba, a hurok iránya megfordulhat.
 • Ha ArcSDE-adatot importál, az importálás nem sikerül.
 • Ha egy AutoCAD Map 3D által készített SDF-fájlt importál, az importált mpoligonok torzulhatnak.
 • Amikor DWG-fájlt exportál egy SDF-fájlba, majd csatlakozik a létrejövő SDF-fájlhoz, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Ha egy FDO-adatforrásokhoz kapcsolódó térképet DWG-fájlba ment, a létrejövő poligon és vonallánc rajzelemek torzulhatnak.
 • Amikor térképet exportál egy DWG-fájlba, a létrejövő rajzelemek egyes esetekben nem a megfelelő méretaránnyal, vonalvastagsággal vagy stílussal rendelkeznek.
 • Ha egy sérült IDX-indexfájllal rendelkező Shape-adatkészletet importál, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Az AutoCAD Map 3D programból exportált Shape-fájlok nem kompatibilisek az ArcGIS 9.2 alkalmazással.
 • Amikor több hurokkal rendelkező MPoligonokat exportál SHP-fájlba, a létrejövő Shape-fájlban az mpoligonok egyszerű poligonná válnak.

  Térképkönyvek

 • A beillesztett nézetablakokban szereplő geometria nem látható a közzétett DWF-fájlokban.

  Munkatér Intéző

 • Ha egy csatolt rajzhoz rajzindexet készít, az AutoCAD Map a rajzfájl érvénytelen biztonsági másolatát (.BAK) hozza létre.
 • Ha a csatolt rajzokon végrehajtott Gyors megtekintés sok rajzelemet tartalmaz, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Map beállítások

 • A gyorsítótár törlésekor az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Egyéb

 • Ha egy sablonfájlt húz a rajzterületre, majd megpróbálja menteni a változásokat, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Számos memóriavesztési probléma megoldódott.
 • Ha megnyit és bezár egy rajzot, az AutoCAD Map 3D elveszít 12 GDI-objektumot.
 • Amikor a VLEDIT parancsot alkalmazza vonalláncok egyesítésére, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Nyomtatás/közzététel

 • Sok objektumadatot tartalmazó rajzelem rajzának közzétételekor az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Amikor jelszóval védett DWF-fájlt tesz közzé, megjelenik az AutoCAD Map 3D hibajelentési ablaka.
 • Ha a Nyomtatási előnézet használata előtt módosítja egy elrendezési ablak nyomtatási léptékét, az előnézet üresen jelenhet meg.
 • A nem négyszögletes nézetablakokat tartalmazó elrendezések a nyomtatásban üresen jelenhetnek meg.
 • Az FDO-adatok nyomtatása és közzététele nem történik meg, ha az elrendezésnézet több nézetablakot tartalmaz.
 • Raszterképeket tartalmazó rajzok nyomtatásakor az AutoCAD Map 3D memóriahiány miatt összeomlik.

  Felületek pontjai

 • A földmérési eszközök nem működnek megfelelően az AutoCAD Map 3D Update 1 frissítés alkalmazása után.

  Szétválasztás/egyesítés

 • Poligonok bizonyos szabályok szerinti egyesítésekor az AutoCAD Map 3D összeomlik.

 • Az AutoCAD Map 3D Update 1 frissítésben található következő javítások mind megtalálhatók az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2 frissítésben is.

  ADE visszamentés

 • Amikor a mentési halmazban szerkesztett objektumokat ment vissza, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

  Számított mezők és belső értékek

 • Amikor a stilizálási szabály egy számított tulajdonságot használ, és nem létezik alapértelmezett stílusszabály, a kijelölés kiemelése és a lefoglalt objektumok renderelése nem működik.

  Megjelenítéskezelő

 • Amikor egy új témát ad a rajzhoz, és a jelmagyarázat feliratainál globális karaktereket használ, a rajz nem menthető AutoCAD 2004/LT 2004 rajzként.
 • Amikor az egérmutatót egy elforgatott pontjellemző fölé viszi, a nem elforgatott jellemzőktől eltérő kiemelési stílus jelenik meg.
 • A jelmagyarázat előnézete egy hosszú vonalra vált, ha a rajzot nagyítja és kicsinyíti.
 • Amikor olyan egyszerű ACAD parancsokat hajt végre, amelyek hatására egy ACAD elem regenerálása történne meg, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Amikor egy koordináta-rendszert az FDO-adatok számára transzformál, az összetett vonalstílus nem jelenik meg.
 • Nem csatolhatók stilizálások olyan vonalláncfóliákhoz, amelyek egynél több tematikus tartománnyal rendelkeznek.
 • A MAPEXPORTCURRENTMAPTODWG parancs nem használható parancsfájlban, mert nem veszi figyelembe a FILEDIA beállítást.

  ArcSDE FDO

 • Amikor a rajzot áthelyezi egy másik számítógépre, és ott megnyitja, az AutoCAD Map 3D lefagy a jellemző-gyorsítótár feltöltésekor.

  FDO-kapcsolat

 • Amikor ismeretlen koordináta-rendszerekkel kapcsolódik jellemzőforrásokhoz, hosszabb sémabetöltési időkre lehet számítani.

  Coordsys FDO

 • Egy térkép koordináta-rendszerének megváltoztatása teljesítményproblémákat okozhat, és megváltoztathatja a fóliák rajzolási sorrendjét.

  FDO létrehozás/szerkesztés

 • A MAPFEATUREEDIT parancs nem működik megfelelően.
 • Amikor a MÁSOL parancsot használja, és nagy számú jellemző lefoglalását vonja vissza, az AutoCAD Map 3D inaktívvá válik.
 • Amikor egy új utat ív segítségével hoz létre, nem lehet azt az SHP forrásba leadni.
 • Amikor egy SHP-jellemző törlése után választja a kapcsolat nélküli munkát, végzetes hiba történik.
 • Amikor egy lefoglalt objektumot 3D nézetben másol, az AutoCAD Map 3D összeomlik.
 • Nem másolható egy egyesített fólián található jellemző, ha a jellemzőnek létezik megfelelője a másodlagos táblában.
 • A TRASZTER metszéspont nem működik megfelelően olyan FDO-jellemzőkkel, amelyek nincsenek lefoglalva.
 • A MAPLINESTRINGCREATE parancs használatakor a TRASZTER csomópont bizonyos pontok esetében nem működik.

  FDO raszter

 • Az FDO raszter használatakor a kép felbontása csökken a MAPIINSERT parancs használatához képest.
 • Ha egy 24 bites, tömörítés nélküli TIFF képet felnagyít, a kép igazítása eltolódik.

  Térinformatikai API

 • A Megjelenítési sorrend üzemmódban a platform API helytelen fóliacsoport-információt ad vissza.
 • Ha eltávolítja a fóliákat, és újra visszahelyezi azokat, a megjelenítési sorrend módosul.

  GIS feliratozás

 • Amikor új feliratozást hoz létre, és több '\P' kóddal feliratozza a szöveget, az egyes sorok közötti térköz egyre nagyobb lesz.
 • Az új feliratozási szöveg mérete eltér a korábbi stilizálástól.
 • Az eszközök tartalmi feliratainak renderelése az elvárthoz képest kétszeres méretű.
 • A nyomtatási előnézet nem egyezik meg a térkép rajzával.
 • Az elrendezések gyorsnézetében a szöveges jellemzők nagyobb méretben jelennek meg, mint a térkép rajzában.

  GIS Megjelenítéskezelő

 • Amikor egy FDO-fóliát illeszt be a Megjelenítéskezelőbe, a jellemzőgrafika nem jelenik meg a térképen.
 • Amikor a témahasználat párbeszédpanelje megpróbál egy nem létező jelet egy korábbi kiválasztás indexét használva lekérni, nem kezelt kivétel történik.
 • Amikor mintaadatok segítségével hoz létre jelmagyarázatot, a rajz színekkel lesz kitöltve.
 • Amikor a Stílusszerkesztő párbeszédpaneljében egy sávot módosít, be kell zárni és újra meg kell nyitni a Stílusszerkesztőt egy újabb sáv módosításához.
 • Amikor egy rajz léptéksorrendjét módosítja, nem kezelt kivétel történik.
 • Amikor egy tematikus tartományt ad a rajzhoz, és a rajzjeltárból egy blokkot pontstílusként választ ki, a pont eltűnik a rajzról.
 • Előfordulhat, hogy a léptékfüggő vonalstílusokat használó fóliák nem megfelelő vonalstílust használnak az elrendezés nézetben és a nyomtatási előnézetben.
 • Amikor a Stílusszerkesztőben kiválasztja egy sáv részleteit, előfordulhat, hogy a paletta első színe jelenik meg a Téma párbeszédpanelen utoljára megtekintett szín helyett.

  GIS egyesítések

 • A Kifejezés-készítő tulajdonságlistája nem mutatja az egyesített osztálytulajdonságokat.

  Importálás/exportálás

 • Amikor egy Shape fájlba exportál, és a rajz egy japán mezőnevet tartalmaz, az AutoCAD Map 3D a nevet angolra alakítja át.
 • Amikor egy objektum adattábláját az AutoCAD Map 3D 2007 programból importálja, az adatmezők sorrendje megváltozik.

  Nyomtatás/közzététel

 • Egyes pontjelek nem érhetők el a térkép mintaadatai között.
 • A Nyomtatási nézet ablakában a feliratok nem jelennek meg megfelelően.

  Poligon objektumok

 • Amikor egy külső határvonalakkal és ívkitüremkedésekkel rendelkező MPOLIGON objektumot hoz létre, a határvonalak beágyazása nem megfelelő.

  Közzététel az Autodesk MapGuide szoftverbe

 • Amikor egy jelfóliát az Autodesk MapGuide programba tesz közzé, nem kezelt kivétel történik.
 • Amikor blokkjeleket tesz közzé az Autodesk MapGuide programba, az AutoCAD Map 3D figyelmen kívül hagyja a jel beillesztési pontját.

 • Copyright (c) 2009 Autodesk, Inc.