AutoCAD® Civil 3D® 2009 Update 3 frissítés – Tudnivalók

Magas színvonalú termékek előállítását célzó folyamatos törekvésének keretében az Autodesk közrebocsátja az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 frissítés az AutoCAD 2009 Update 3 frissítésben található összes javítást is tartalmazza. E frissítés telepítéséhez és használatához előzőleg telepítenie kell az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 frissítést a számítógépre.

Ez a Tudnivalók dokumentum a jelen frissítés telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. Javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi teljes dokumentumot, mielőtt ezt a frissítést alkalmazza a termékre. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

A Tudnivalók fájl a következő témaköröket tartalmazza:

Ez a frissítés ( C3D2009SP3.exe) az AutoCAD Civil 3D 2009 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Vissza az oldal tetejére

Fontos: Ez a frissítés automatikus eltávolítással nem törölhető. Az AutoCAD Civil 3D 2009 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára úgy lehetséges, hogy eltávolítja, majd újratelepíti az AutoCAD Civil 3D 2009 programot.

Vissza az oldal tetejére

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

Vissza az oldal tetejére

 1. Töltse le a C3D2009SP3.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Vissza az oldal tetejére

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2009. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2009 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Programok > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2009 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2009 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése területen megjelennek az AutoCAD Civil 3D 2009 szervizcsomagjai. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Ellenőrizze, hogy az AutoCAD Civil 3D 2009 programban konfigurálva van-e a Kommunikációs központ. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Vissza az oldal tetejére

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 hálózati telepítésére szolgáló alábbi módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2009 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Az eljárás befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2009 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

MEGJEGYZÉS: Az alábbi eljárásban letöltendő szervizcsomagok mindegyike tartalmaz egy MSP- (Microsoft javítócsomag) fájlt. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható fájlból. Az MSP-fájl futtatható fájlból történő kibontásához használja az /e („extract”, azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 rendszergazdai képfájlra

MEGJEGYZÉS: Mielőtt az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 frissítést alkalmazná a meglévő AutoCAD Civil 3D 2009 Update 2.1 rendszer-felügyeleti lemezképre, győződjön meg róla, hogy az összes kliensszámítógép frissítve van az Update 3 csomaggal.

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2009SP3.exe fájlt a számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra, és írja be a "<helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve> /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>" parancsot.
 3. Kattintson az OK gombra.
 4. Azon a számítógépen, ahol az eredeti AutoCAD Civil 3D 2009 telepítési forrást létrehozta, található egy „<hálózati telepítés neve> módosítása” parancsikon. Kattintson duplán erre a parancsikonra.
 5. A telepítő keretrendszerben kiválaszthat egy új nevet vagy helyet a hálózati telepítés számára.
 6. A Hálózati telepítés megkezdése lapon adjon meg egy új nevet, vagy hagyja változatlanul a régit.
 7. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása lapon tekintse át az információkat, és tegye meg a szükséges módosításokat.
 8. Kattintson a Konfigurálás lehetőségre, majd végezze el a kívánt beállításokat a Szervizcsomagok felvétele lapon.
 9. Ezután kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 10. Válassza ki, hogy a frissítés telepítését a termék telepítésével összevontan, vagy utólag kívánja-e elvégezni. Összevont telepítés esetén mind a Civil 3D, mind a frissítés települ. Utólagos telepítés esetén először a Civil 3D települ, és csak ezután kezdődik el a frissítés telepítése.
 11. Fejezze be a testreszabást, és kattintson a Konfigurálás vége gombra, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2009 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

Vissza az oldal tetejére

Az AutoCAD Civil 3D 2009 Update 3 a következő, AutoCAD 2009 Update 3 csomagban található frissítéseket is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre. Nem találhatók az AutoCAD Civil 3D funkcióira vonatkozó javítások ebben a frissítésben.

A Felhasználói hibajelentés segédprogram segítségével jelzett hibák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől kapott részletes információk alapján számos hibát sikerült azonosítani és kijavítani. A következő funkciócsoportokat érintik a változtatások:

Vissza az oldal tetejére

Általános frissítések

A következő hibákat szintén sikerült kijavítani:

2D megjelenítés

3D navigációs eszközök

3D nyomtatás

Feliratozáslépték megadása

ARX-OTHER

ATIL

Blokkok

Sérült DWG-fájl

CUI

DBX-ACDB

DGN-támogatás

Képernyőillesztők

2D rajzolás

Dinamikus méretek

DWFIN

Grafikus rendszer

Sraffozás

Kép

Impression eszköztár

Lekérdezés

Telepítés

Fólia

Licencek

Anyagok

MDI

Módosítás

Bekezdéses szöveg (bszöveg)

Tárgyraszterek

OLE

Megnyitás/Mentés

Nyomtatás

Tulajdonságpaletta

Közzététel

TISZTÍT

HELYREHOZ

Renderelés

Szalag

Metszet és ellapítás

Táblázatok

Látványstílusok

Vissza az oldal tetejére

Ezen frissítés ismert hibái

Jelen frissítés telepítését követően a következő problémák jelentkezhetnek a szalagok testreszabásával kapcsolatban:

Helytelen vagy hiányzó szalaglap

Ismert probléma: Amikor egy részleges vállalati CUI-fájlból jelenít meg egy szalaglapot, az hibásan jelenik meg a szalagon vagy nem látható.

Megkerülő megoldás: A szalagfül hibátlan megjelenítéséhez elölről kezdve hozza létre újra a szalagot tartalmazó munkaterületet. Ne készítsen másolatpéldányt a munkaterületről, és ne is próbálja meg frissíteni. Az új munkaterület létrehozását követően állítsa be azt aktuálisnak. A szalagfül ekkor már hibátlanul jelenik meg.

Részleges CUI-fájl esetében mielőtt szalaglapot ad a munkaterülethez, a Felhasználói felület testreszabása (CUI) szerkesztő segítségével módosítsa a fájl testreszabási csoportjának nevét. A testreszabási csoport nevét a Testreszabási beállítások ablaktáblában található faszerkezet legfelső csomópontja jelzi.

Üres kép tartozik parancshoz

Ismert probléma: A szalagpanelen üres ikonként jelenik meg az a kép, amely a Parancslista ablaktáblában megadott parancshoz van rendelve.

Megkerülő megoldás: A szalagon elérhető szalagparancs elem újbóli létrehozásához törölje a meglévőt. Ezt követően a Parancslista ablaktáblában adja hozzá a parancsot a szalagpanelhez.

Vissza az oldal tetejére


Copyright © 2009 Autodesk, Inc.