AutoCAD® Civil 3D® 2010 Update 1 frissítés – Tudnivalók

Az Autodesk folyamatosan a lehető legjobb minőségű termékek előállítására törekszik, és ezen filozófiája jegyében megjelentette az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 frissítést.

E frissítés telepítéséhez és használatához előzőleg telepítenie kell az AutoCAD Civil 3D 2010 alkalmazást a számítógépre.

Javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi teljes dokumentumot, mielőtt ezt a frissítést alkalmazza a termékre. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

Tartalom:

Ez a frissítés (C3D2010SP1.exe) az AutoCAD Civil 3D 2010 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Vissza az elejére

Fontos: Ez a frissítés nem törölhető automatikus eltávolítással. Az AutoCAD Civil 3D 2010 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára az AutoCAD Civil 3D 2010 program eltávolításával, majd újratelepítésével lehetséges.

Vissza az elejére

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

Vissza az elejére

 1. Töltse le a C3D2010SP1.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Vissza az elejére

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2010. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Programok > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2010 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, ahonnan letöltheti az aktuális AutoCAD Civil 3D 2010 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagokat.
 8. A Csomagok kezelése területen megjelennek az AutoCAD Civil 3D 2010 szervizcsomagjai. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Az AutoCAD Civil 3D 2010 programban győződjön meg róla, hogy a Kommunikációs központ konfigurálva van. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 hálózati telepítésére szolgáló alábbi módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2010 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Az eljárás befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2010 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2010 rendszergazdai képfájlra

 1. Nyissa meg az Eszközök mappát azon a munkaállomáson, ahol eredetileg létrehozta az AutoCAD Civil 3D 2010 példányt, majd kattintson duplán a Példány létrehozása és módosítása parancsikonra.
 2. A Hálózati telepítés megkezdése lapon válassza az Új hálózati telepítőfájl létrehozása már meglévő hálózati telepítőfájl sablonként történő felhasználásával lehetőséget.
 3. Adja meg a példány nevét.
 4. Hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 5. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása oldalon kattintson a Konfigurálás gombra, tekintse át a beállításokat, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 6. A Szervizcsomagok felvétele oldalon válassza ki a Tartalmazza az Autodesk.com oldalon található szervizcsomagot lehetőséget, majd kattintson a Letöltés gombra.
 7. Jelölje be az opciót, ami a szervizcsomagokat is a példányhoz csatolja.
 8. Fejezze be a testreszabást, és kattintson a Konfigurálás vége gombra, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2010 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

Vissza az elejére

Nincsenek ismert hibák az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 frissítésben.

Vissza az elejére

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp a frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

Vissza az elejére

Ez a frissítőcsomag több mint 70 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és az AutoCAD Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat is tartalmazza.

Általános

 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul, ha beilleszt egy elrendezést egy rajzsablonfájlból.
 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul, ha megnyit egy sérült fájlt a MEGNYIT vagy HELYREHOZ paranccsal.
 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul, ha a LISTA parancsot AutoCAD Land Desktop elemeken futtatja.
 • Ha újra megnyit egy AutoCAD Civil 3D rajzot, ami beillesztett rajzot tartalmaz, mostantól kezdve nem veszíti el a rajzban található Civil objektumokat.

Nyomvonalak

 • Az olyan nyomvonalak mintavonalai, amelyek egyben adatreferencia-objektumok is, mostantól kezdve nem tűnnek el, ha a HELYREHOZ parancsot használja a nyomvonalat tartalmazó rajz megnyitására.
 • A negyedfokú, Bloss- és szinuszos spirálok számítási módja javításra került. A frissített számítási módok minden negyedfokú, Bloss- és szinuszos spirálon alkalmazásra kerülnek a meglévő rajzok megnyitásakor.
 • Az AutoCAD Civil 3D 2010 német verziójában immár lehetőség van új nyomvonal létrehozására, ha egy meglévő nyomvonalat kiszélesít.

API

 • A .NET API CodeSetStyleItem::PayItems() eljárás immár megfelelően működik.
 • A COM vagy .NET API segítségével létrehozott stílusok manuális frissítés nélkül is megjelennek az Eszköztár beállításai fában.
 • Az egyedi alkotóelemek mostantól fogva (a korábbi verziókhoz hasonlóan) bármely mappából betölthetők, nem kell azokat az alapértelmezett AutoCAD Civil 3D alkotóelemhelyre gyűjteni.

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

 • A nyomtervek metszetei megfelelően jelennek meg, ha a nyomterv-megjelenítőt spirálok mentén használja a nyomvonalon.
 • Az AutoCAD Civil 3D immár az elvárt módon működik, ha papírtérről modelltérre vált, majd bezárja a Nyomterv tulajdonságai párbeszédpanelt.
 • A támfal-alkotóelemek (például a RetainVerticalWall alkotóelem) immár az elvárt módon működnek, vagyis az elvárt módon rajzolhatók meg akkor is, ha a Felső rész magassága paraméter nulla, vagy közel nulla értékű.

Keresztszelvénynézetek

 • A meglévő keresztszelvénynézetek fej- és láblécfeliratai nem törlődnek a keresztszelvénynézet csoport feliratkészletének frissítésekor. Korábban ha a Keresztszelvénynézet-csoport tulajdonságai > Fej- és lábléckészlet megváltoztatása lehetőséget használta egy új fej- vagy lábléc hozzáadásához, a meglévő fej- és láblécek feliratai eltűntek.
 • A keresztszelvénynézetek fej- és lábléceinek feliratai immár a megfelelő helyen jelennek meg a fej- és láblécek áthelyezését vagy törlését követően. Korábban ha a Keresztszelvénynézet-csoport tulajdonságai > Fej- és lábléckészlet megváltoztatása lehetőséget használta a fej- és láblécek áthelyezéséhez vagy törléséhez, a megmaradó feliratok némelyike nem a megfelelő helyen jelent meg.

Rézsűk és vezérlővonalak

 • A rézsűcsoportról a felszínre való váltás immár megfelelően működik. A homlokzaton nem jelennek meg kiszögellések ott, ahol az átmenet felszíni háromszögeket metsz.
 • A megkettőzött vonalak eltávolítására szolgáló eszközök és a HLISTA/HELYREHOZ eszközök olyan javításokat kaptak, amelyek javítják rajzhelyreállítási képességeiket.

Hidrológiai szolgáltatások

 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul egy 126 karakternél hosszabb sort tartalmazó STM-fájlt importálásakor.
 • A Hydraflow Express nyomtatott jelentései az elvárt eredményeket hozzák.
 • Egy sematikus ábra nyomtatása az elvárt eredményeket hozza. Korábban a vonalvastagság megjelenítése hibás volt, és a nyomtatási parancs egy üres lapot eredményezett.
 • A medenceértékek immár metrikus értékeket is elfogadnak.
 • A rézsű, Sx (láb/láb) értékek már oldalbeömlésű víznyelők, rácsos víznyelők, illetve kombinált víznyelők esetén is megadhatók. Korábban nulla érték jelent meg.

Metszéspontok

Feliratok

Objektumengedélyezők

Csövek

 • STM-fájlok metrikus rajzokba való importálásakor az AutoCAD Civil 3D mostantól fogva észleli és megfelelően kezeli a rajz SI mértékegységeit.
 • STM-fájlok exportálásakor, majd az AutoCAD Civil 3D alkalmazásba való importálásukkor a fedlapmagasság és csőfolyásfenék értékek immár megfelelően kerülnek kiszámítása. Az értékek megmaradnak, nem változnak meg az importálás során.
 • A Csapadékelvezetők alkalmazásban immár el lehet menteni több kiömlőnyílást tartalmazó STM-fájlokat.
 • A hossz-szelvény nézetben megjelenő, csak csöveket tartalmazó csőhálózatok esetén a csövek végei immár helyesen jelennek meg, ha a Csőstílus párbeszédpanel Profil lapján be van jelölve a Csőcsatlakozások tisztítása lehetőség. A csövek végei a jövőben nem nyúlnak túl a hossz-szelvény nézeten.

Helyszínrajzkészítés

 • A körömvonalak feliratai helyesen csak a körömvonalon kívül, a tervlap maszkolt területén jelennek meg. Korábban a körömvonalak mindkét oldalán létrejött egy-egy.

Pontok

 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul, ha több pontot is megjelenít az Objektummegtekintő segítségével.
 • A szimbólumként többnézetű blokkot használó pontjelölők immár megfelelően jelennek meg a rajzban.
  MEGJEGYZÉS: Ahhoz, hogy a többnézetű blokkot pontjelölőként lehessen használni, be kell ágyazni azt egy AutoCAD blokkba.

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Projektkezelés

 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem fog váratlanul leállni, amikor úgy ment Vault szerverre egy fájlt, hogy a „Látványtervmelléklet létrehozása” lehetőség be van jelölve.
 • A Vault immár képes kezelni a % karaktert tartalmazó rajz- és projekt mappaneveket.
 • A jövőben a Vault Explorer segítségével is áthelyezhetők DWG-fájlok egy Vault projektben az AutoCAD Civil 3D mint AutoCAD használatakor.

Gyorsbillentyűk

 • Az AutoCAD Civil 3D 2009 rajzokban található, adathivatkozásokon alapuló elrendezési hossz-szelvények a jövőben nem fognak új helyre kerülni, amikor a rajzot az AutoCAD Civil 3D 2010 szoftverrel nyitja meg.

Felületek

 • A törésvonalak kiszámítása immár megfelelően történik a felület beillesztése művelet során. Mind az eredeti felületen létrehozott törésvonalélek, mind pedig a háromszögek láthatósági tulajdonságának beállításai megmaradnak a célfelületen.
 • A szintvonaladatokból létrehozott TIN-felületek a jövőben nem jelenítik meg a hibás szintmagassággal rendelkező pontokat.
  MEGJEGYZÉS: Amennyiben hozott már létre felületeket szintvonaladatokból, és használta a MinimizeSurfaceFlatAreas parancsot az AutoCAD Civil 3D 2010 szoftverben, azokat újra létre kell hoznia.
 • Az AutoCAD Civil 3D a jövőben nem áll le váratlanul egyes felületi műveletek végrehajtásakor, például törésvonalak hozzáadása, szintvonalak megjelenítése, vagy pontcsoportok hozzáadása bekapcsolt szintvonalmegjelenítési beállítások mellett olyan felületekhez, amelyek ismeretlen szintmagasságú pontokat tartalmaznak.

Földmérés

Táblázatok

Felhasználói felület

Vissza az elejére


Copyright © 2009 Autodesk, Inc.