AutoCAD® Civil 3D® 2010 Update 2 frissítés – Tudnivalók

Az Autodesk folyamatosan a lehető legjobb minőségű termékek előállítására törekszik, és ezen filozófiája jegyében megjelentette az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítés az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1, az AutoCAD 2010 Update 1 és az AutoCAD Map 3D Update 1 frissítés javításait tartalmazza.

Kérjük, hogy a termék frissítése előtt olvassa el ezt a dokumentumot. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

Tartalom

Ez a frissítés (C3D2010SP2.exe) az AutoCAD Civil 3D 2010 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Vissza az elejére

A szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek a Subscription Center portálra történő bejelentkezés nélkül is hozzáférhetnek egyes szoftverkövetési előnyökhöz. Az alábbi előnyök csak a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára érhetők el.

Online megújítás

Ha megfelel az online megújítási program követelményeinek és hamarosan lejár a szoftverkövetés, egy értesítő buborék jelenik meg, amely lehetőséget biztosít a megújításra. Ez az értesítés csak három alkalommal jelenik meg. Ha már megújította a szoftverkövetést, vagy nem rendelkezik szoftverkövetéssel, ezek a lehetőségek nem érhetők el.

e-Learning

Az Infoközpont területén kattintson a Subscription Center gombra. A Kiemelt szolgáltatások területén kattintson az e-Learning katalógus megtekintése lehetőségre, vagy a Subscription Center portál menüjében kattintson egy e-Learning leckére. Megjelenik egy üzenet, amely kéri, hogy jelentkezzen be a Subscription Center portálra.

Keresés

Egyes, kizárólag a szoftverkövetés keretében elérhető oktatási és műszaki támogatási lehetőségekhez a Subscription Center portálra való bejelentkezés nélkül is hozzáférhet. A lehetőségek közé tartoznak e-Learning leckék is.

Új Advantage Pack csomagok

Amint elérhetővé válik egy új Advantage Pack csomag, egy értesítő buborék és menüelem jelenik meg. Az Advantage Pack csomag áttekintéséhez és letöltéséhez kattintson az értesítő buborékra vagy a menüelemre. Engedéllyel kell rendelkeznie a letöltés megkezdéséhez. A szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok szabályozhatják az Advantage Pack csomagokhoz való hozzáférést a Subscription Center > Terméken belüli hozzáférés beállítása lapról. A hozzáférési engedélyek beállításához szükséges utasításokat a szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok megkapják az Advantage Pack csomagok megjelenése előtt.

Vissza az elejére

Fontos: Ez a frissítés nem törölhető automatikus eltávolítással. Az AutoCAD Civil 3D 2010 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára az AutoCAD Civil 3D 2010 program eltávolításával, majd újratelepítésével lehetséges.

Vissza az elejére

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

Vissza az elejére

 1. Töltse le a C3D2010SP2.exe fájlt, és mentse egy mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Vissza az elejére

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2010. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Programok > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2010 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2010 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése területen megjelennek az AutoCAD Civil 3D 2010 szervizcsomagjai. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Az AutoCAD Civil 3D 2010 programban győződjön meg róla, hogy a Kommunikációs központ konfigurálva van. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 hálózati telepítésére szolgáló alábbi módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2010 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Az eljárás befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2010 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2010 rendszergazdai képfájlra

 1. Nyissa meg az Eszközök mappát azon a munkaállomáson, ahol eredetileg létrehozta az AutoCAD Civil 3D 2010 példányt, majd kattintson duplán a Példány létrehozása és módosítása parancsikonra.
 2. A Hálózati telepítés megkezdése lapon válassza az Új hálózati telepítőfájl létrehozása már meglévő hálózati telepítőfájl sablonként történő felhasználásával lehetőséget.
 3. Adja meg a példány nevét.
 4. Hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 5. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása oldalon kattintson a Konfigurálás gombra, tekintse át a beállításokat, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 6. A Szervizcsomagok felvétele oldalon válassza ki a Tartalmazza az Autodesk.com oldalon található szervizcsomagot lehetőséget, majd kattintson a Letöltés gombra.
 7. Jelölje be az opciót, ami a szervizcsomagokat is a példányhoz csatolja.
 8. Fejezze be a testreszabást, és kattintson a Konfigurálás vége gombra, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2010 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

Vissza az elejére

A frissítésben nincsenek ismert hibák.

Vissza az elejére

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp a frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

Vissza az elejére

Ez a frissítés több mint 40 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és az AutoCAD Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat is tartalmazza. Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 frissítésben megoldott problémák leírását az Update 1 frissítés tudnivalók dokumentációja tartalmazza.

Általános

Nyomvonalak

API

Nyomtervek

Keresztszelvénynézetek

 • Az AutoCAD Civil 3D nem zárul be váratlanul, ha egy olyan felületet töröl, amelyre hivatkozás található a keresztszelvénynézet láb- és fejléckészlet tulajdonságaiban, majd megpróbálja a tulajdonságokat egy másik felületre beállítani.
 • Keresztszelvénynézet létrehozása közben hozzá lehet adni anyaglistát, és meg lehet adni az anyaglistát. Korábban az anyaglista ilyenkor nem frissült.

Vezérlővonalak

Rézsűk

Feliratok

LandXML

Csövek

 • A csőhálózatok LandXMLIn parancs segítségével végzett importálása nem okozza az alkalmazás véletlenszerű bezárását.
 • A csőhálózatokban a műtárgy lecserélése az új műtárgy-alkatrészcsaládok egyik elemével a várakozásoknak megfelelően működik.

Projektkezelés

 • Az AutoCAD Civil 3D teljesítménye javult a Vault bizonyos műveletekhez történő használata (bejelentkezés, leadás, megjelenítendő projekt kiválasztása) során.
 • Az AutoCAD Civil 3D nem omlik össze, ha a Vault Explorer Legújabb verzió lekérése parancsát használja egy olyan rajzon, amelyet töröltek.
 • A Vault Explorer földmérési adatbázishoz készült helyi menüje tartalmaz egy Lefoglalás menüelemet.
 • Projekthez hozzáadott rajz felületadatai is megoszthatóvá váltak.
 • Ha a Vault egyik megosztott rajzát törli, nem veszíti el az összes megosztott felület információját.

Felületek

 • Az AutoCAD Civil 3D nem zárul be váratlanul, ha egy felületet az Objektummegtekintőben húz egyik csomópontból a másikba.

Földmérés

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítés az AutoCAD 2010 Update 1 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

A következő hibák javítása megtörtént:

2D rajzolás

3D modellezés

3D navigációs eszközök

Műveletrögzítő

Feliratozáslépték megadása

Blokkok

Helyesírás-ellenőrzés

CUI

Adatkiemelés

DGN-támogatás

Digitális aláírás

Méretek

DWF

Dinamikus méretek

Elrendezés exportálása

Külső referenciák

Fájlok megnyitása

Keresés és csere

Általános felhasználói felület

Grafikus rendszer

Sraffozás

Kép

Lekérdezőeszközök

Módosító billentyűk

Fóliák

Licencek

LiveUpdate

Mérőeszközök

Áttelepítés

Többszörös mutató (tmutató)

PDF

Közzététel

Tisztítás

GYSZÁMOL

Helyreállítás

Referenciaszerkesztés

Szalag

Metszet és ellapítás

Autodesk keresés

Raszterek

Visual Lisp

FKR

xrefek

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítés az AutoCAD Map 3D 2010 Update 1 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

A következő hibák javítása megtörtént:

Általános

64 bites

ADE – Lekérdezés

CAD GIS rendszeren

COGO

Megjelenítéskezelő

FDO megjelenítéskezelő

FDO – Oracle

FDO raszter

FDO SDF

FDO – SHP

FDO SQL Server 2008

FDO WFS

GIS egyesítések

Importálás/exportálás

.NET API

Sémaszerkesztő

Földmérés

Vissza az oldal tetejére


Copyright © 2009 Autodesk, Inc.