AutoCAD® Civil 3D® 2010 Update 3 frissítés – Tudnivalók

Az Autodesk folyamatosan a lehető legjobb minőségű termékek előállítására törekszik, és ezen filozófiája jegyében kiadta az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítés az AutoCAD 2010 Update 2 és az AutoCAD Map 3D Update 2 frissítés javításait tartalmazza. Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítést el kell végezni ezen frissítés előtt .

Kérjük, hogy a termék frissítése előtt olvassa el ezt a dokumentumot. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

Tartalom

Kinek ajánlott telepítenie ezt a frissítést?

A szoftverkövetés előnyei

Általános telepítési információk

Windows parancssori kapcsolók

A frissítés alkalmazása egyfelhasználós telepítésre

A frissítés alkalmazása helyi hálózaton keresztül javítócsomag-lista segítségével

A frissítés alkalmazása AutoCAD Civil 3D 2010 hálózati rendszergazdai képfájlra

Ismert hibák az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítésben

Az AutoCAD Civil 3D 2010 szoftverrel kapcsolatos, a Felhasználói hibabejelentés segédprogrammal bejelentett hibák

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítésben megoldott problémák

 Az AutoCAD 2010 Update 2 frissítésben megoldott problémák

Az AutoCAD Map 3D 2010 Update 2 frissítésben megoldott problémák

Kinek ajánlott telepítenie ezt a frissítést?

Ez a frissítés (C3D2010_SP3.exe) az AutoCAD Civil 3D 2010 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Vissza az elejére

A szoftverkövetés előnyei

A szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek a Subscription Center portálra történő bejelentkezés nélkül is hozzáférhetnek egyes szoftverkövetési előnyökhöz. Az alábbi előnyök csak a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára érhetők el.

Online megújítás

Ha megfelel az online megújítási program követelményeinek és hamarosan lejár a szoftverkövetés, egy értesítő buborék jelenik meg, amely lehetőséget biztosít a megújításra. Ez az értesítés csak három alkalommal jelenik meg. Ha már megújította a szoftverkövetést, vagy nem rendelkezik szoftverkövetéssel, ezek a lehetőségek nem érhetők el.

·         Az Infoközpont területén kövesse a megjelenő figyelmeztető üzenet utasításait.

·         Az Infoközpont területén kattintson a Subscription Center gombra. A Kiemelt szolgáltatások területen kattintson a Kattintson ide a szoftverkövetési előnyökkel kapcsolatos további információk megtekintéséhez hivatkozásra, és kövesse a megjelenő utasításokat.

e-Learning

Az Infoközpont területén kattintson a Subscription Center gombra. A Kiemelt szolgáltatások területén kattintson az e-Learning katalógus megtekintése lehetőségre, vagy a Subscription Center portál menüjében kattintson egy e-Learning leckére. Megjelenik egy üzenet, amely kéri, hogy jelentkezzen be a Subscription Center portálra.

Keresés

Egyes, kizárólag a szoftverkövetés keretében elérhető oktatási és műszaki támogatási lehetőségekhez a Subscription Center portálra való bejelentkezés nélkül is hozzáférhet. A lehetőségek közé tartoznak e-Learning leckék is.

Új Advantage Pack csomagok

Amint elérhetővé válik egy új Advantage Pack csomag, egy értesítő buborék és menüelem jelenik meg. Az Advantage Pack csomag áttekintéséhez és letöltéséhez kattintson az értesítő buborékra vagy a menüelemre. Engedéllyel kell rendelkeznie a letöltés megkezdéséhez. A szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok szabályozhatják az Advantage Pack csomagokhoz való hozzáférést a Subscription Center > Terméken belüli hozzáférés beállítása lapról. A hozzáférési engedélyek beállításához szükséges utasításokat a szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok megkapják az Advantage Pack csomagok megjelenése előtt.

Vissza az elejére

Általános telepítési tudnivalók

Ezen frissítés telepítésének előkészítése során ne feledje a következőket:

·         Ha az AutoCAD Civil 3D telepített programra alkalmazni akarja az AutoCAD Civil 2010 Subscription Advantage Pack csomagot, ezt az AutoCAD Civil 3D Update 3 frissítés elvégzése előtt meg kell tennie. A Subscription Advantage Pack csomag alkalmazása az  AutoCAD Civil 3D Update 3 frissítés után sikertelen lesz.

·         Az összes CUIx (menü-testreszabási) fájlról készítsen biztonsági másolatot a frissítés telepítése előtt. Ezek a fájlok a következő helyen találhatók meg:

Microsoft® Windows® XP: Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\Autodesk\C3D 2010\hun\Support mappa

Microsoft Windows Vista: <felhasználónév>\AppData\Roaming\Autodesk\C3D 2010\hun\Support mappa

·         E frissítés telepítése során a program kérheti az eredeti telepítési adathordozó behelyezését, vagy a hálózati lemezképfájl elérési útvonalának megadását. A frissítés telepítéséhez rendszergazdai jogosultságra lesz szükség a termékek telepítéséhez és eltávolításához.

·         A rendszergazdák a frissítést hálózaton keresztül is telepíthetik a Hálózati telepítővarázsló segítségével.

·         A telepítést követően a termékre vonatkozó információk a Névjegy párbeszédpanelen jelennek meg.

·         A következő hibaüzenet jelenhet meg, ha a frissítést nem angol nyelvű operációs rendszerre telepíti, illetve ha az angol termék telepítése nem angol területi beállításokkal történt:

Hiba történt az erőforrás-kezelőben: A következő, csak erőforrásokat tartalmazó DLL betöltése nem sikerült: C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2010\AecResMgr50enu.dll

Ez a hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha az AutoCAD Civil 3D tartalomböngésző szolgáltatását egyes nem angol nyelvű operációs rendszerekre telepíti. Ha megjelenik ez az üzenet, egyszerűen kattintson az OK gombra a frissítőcsomag telepítésének, illetve a Katalógustár használatának folytatásához.

Fontos: Ez a frissítés nem törölhető automatikus eltávolítással. Az AutoCAD Civil 3D 2010 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára az AutoCAD Civil 3D 2010 program eltávolításával, majd újratelepítésével lehetséges.

Vissza az elejére

Windows parancssori kapcsolók

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

·         /e - Kibontja az MSP-fájlt a frissítés futtatható fájljából.

·         /p - Kibont egy javítócsomag-listát a frissítés futtatható fájljából.

·         /q – Letiltja a frissítés telepítésének végén megjelenő értesítő üzenetet. Ez olyankor hasznos, ha parancsfájl vagy kötegfájl segítségével több számítógépen is telepíti ezt a frissítést.

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

Vissza az elejére

A frissítés alkalmazása egyfelhasználós telepítésre

1.    Töltse le a C3D2010_SP3.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.

2.    Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozóját a meghajtóba.

3.    Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.

4.    A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Vissza az elejére

A frissítés alkalmazása helyi hálózaton keresztül javítócsomag-lista segítségével

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

1.    Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2010. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2010 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

2.    Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).

3.    Kattintson a Start > Programok > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.

4.    A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2010 elemet, majd kattintson az OK gombra.

5.    A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.

6.    Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).

7.    Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2010 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.

8.    A Csomagok kezelése területen megjelennek az AutoCAD Civil 3D 2010 szervizcsomagjai. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.

9.    A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.

10. Kattintson a Bezárás gombra.

Az AutoCAD Civil 3D 2010 programban győződjön meg róla, hogy a Kommunikációs központ konfigurálva van. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Vissza az elejére

A frissítés alkalmazása AutoCAD Civil 3D 2010 hálózati rendszergazdai képfájlra

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Hálózati telepítés varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájl nem frissíthető úgy, hogy tartalmazza az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítést.A frissítés végrehajtásához kövesse "A frissítés alkalmazása egyfelhasználós telepítésre" szakaszban leírt lépéseket.

Vissza az elejére

Ismert hibák az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítésben

A frissítésben nincsenek ismert hibák.

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 szoftverrel kapcsolatos, a Felhasználói hibabejelentés segédprogrammal bejelentett hibák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp a frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

·         Csomópontok

·         Memóriaproblémák

·         Földmérés

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítésben megoldott problémák

Ez a frissítőcsomag több mint 10 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és az AutoCAD Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat is tartalmazza. Megtekintheti a megoldott problémákat az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 1 frissítés és az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 2 frissítés Tudnivalók  fájljában.

Átmenetiív-igazítások

·         Azok a rajzok, amelyek átmenetiív-igazításokat tartalmaznak, megnyitáskor nem változtatják meg a geometriát.

Általános

·         A hiányzó nyelvi csomag hibák helytelen megjelenése fájl megnyitásakor megoldódott.

     Csomópontok

·         Megoldódott az a hiba, hogy a stílusváltoztatások megjelenítéséhez regenall parancs szükséges.

     Teljesítményproblémák

·         Meg vannak oldva azok a problémák, amikor bizonyos feladatok esetén az AutoCAD Civil 3D 2010 programban elfogy a memória.

Vissza az elejére

Az AutoCAD 2010 Update 2 frissítésben megoldott problémák

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítés az AutoCAD 2010 Update 2 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

A következő hibák javítása megtörtént:

2D rajzolás

·         Ha a PLINETYPE rendszerváltozó értéke 0, a NYÚJT parancs nem a várt módon működik ívszakaszok és vonalláncok esetén.

·         Ha a PLINETYPE rendszerváltozó értéke 0, az eltérő szélességű szakaszokból összeálló vonalláncok végpontja nem jelenik meg megfelelően.

·         Ha az EGYBEFŰZ parancsot használja spline görbéken, a program megkettőzi a vezérlőpontot.

·         Ha az EGYBEFŰZ parancsot több vonalláncon használja, az AutoCAD összeomolhat.

·         Az egyes szakaszokra  vonatkozóan eltérő szélességű zárt, összetett vonallánc rajzolásakor a vonallánc nem zárható be megfelelően.

3D modellezés

·         Ha szilárdtesteket tartalmazó rajzot nyit meg, egyes szilárdtestek csak rövid ideig láthatók, majd eltűnnek.

·         Ha egy hálólapon, élen vagy törésponton található fogó ki van emelve, és a ViewCube funkciót használja, az AutoCAD összeomlik.

3D navigációs eszközök

·         A 3DKERINGÉS parancs használatakor a felhasználó nem tud megfelelően keringeni. Csak egy bizonyos pont körül tud keringeni, nem pedig egy objektum vagy sok objektum csoportja körül.

·         A kocka vontatásakor, majd a mutató a vászon tetején történő elengedésekor az AutoCAD instabillá válhat.

Műveletrögzítő

·         Előfordulhat, hogy az AutoCAD 2009 alkalmazásban létrehozott Műveletrögzítő makró nem működik az AutoCAD 2010 alkalmazásban.

Feliratozáslépték megadása

·         Ha a rajz xrefeket tartalmaz, a feliratozás léptékének megváltoztatása sokáig tart.

·         Amikor a felhasználó elforgat egy feliratozási stílusú bekezdéses szöveget (bszöveg), vagy azt sraffozás veszi körül, a határoló téglalap nem megfelelően jelenik meg.


API

·         A blokkok „NetExplode” API használatával történő szétvetése módosítja a vonallánc „Globális szélesség” tulajdonságát.

Blokkok

·         Ha a felhasználó kikapcsolja egy láthatósági paraméterrel rendelkező attribútum megjelenítését egy dinamikus blokkban, a Bővített attribútumszerkesztő nem megfelelően listázza az attribútumpromptokat.

·         Nem lehet másolni egy objektumot egy AutoCAD 2009 rajzból, majd blokként beilleszteni azt egy AutoCAD 2010 rajzba.

·         A Tulajdonságok paletta nem használható egy műveletparaméter 0 értékűre állításához.

·         Egy kényszerparaméter dinamikus blokkból való törlésekor az AutoCAD összeomolhat.

·         Egyes dinamikus blokkok nem nyújthatók az elvárható módon.

Helyesírás-ellenőrzés

·         A nagybetűs szavak helyesírás-ellenőrzésekor az AutoCAD összeomolhat.

CUI

·         Ha a vállalati CUIx fájl-írásvédett, a munkaterületek mentésekor az AutoCAD összeomlik.

·         Az eszköztár leporellói váratlanul bezárulnak.

Felhasználók bevonását célzó program

·         Ha az alhálózaton a Windows 2008 Server fut, az ugyanazon alhálózathoz tartozó, Windows 7 operációs rendszert futtató munkaállomások esetén előfordulhat, hogy az AutoCAD nem indul el.

Adatkiemelés

·         Ha a felhasználó az Adatkiemelés parancsot használja egy blokk többsoros attribútumának táblázatba való átemeléséhez, szövegformázási kód jelenik meg a táblázatban.

·         Előfordulhat, hogy a kényszerezett attribútumértékek megjelenítési sorrend alapján történő kiemelése nem megfelelően megy végbe.

DGN-támogatás

·         DGN-fájlok importálásakor egyes attribútumok hiányoznak.

·         DGN-fájlok csatolásakor visszaállítja bármely kiterjesztés használatának lehetőségét.

·         Előfordulhat, hogy a DGNIMPORT parancs a „Külső referenciák mellőzése” beállítással való használatkor nem működik.

Digitális aláírás

·         Rajzok megnyitásakor akkor is megjelenik az Érvénytelen aláírás párbeszédpanel, ha a digitális aláírás érvényes.

Méretek

·         Nem hozható létre szögméret két különböző XY síkon található vonal között.

·         Az AutoCAD instabillá válhat, ha több olyan méretet is nyújt, amelyekre alkalmazták a méretmegtörés parancsot.

·         Ha a méretszöveg cirill karaktereket tartalmaz, a HELYREHOZ parancs használatát követően az AutoCAD hibás jelentést adhat arról, hogy a rajz sérült.

DWF

·         Ha az AutoCAD háttérszíne fekete, egyes DWF-alávetítések nem jelennek meg megfelelően.

DXF

·         Egyes DXF-fájlok megnyitásakor DXF-hibaüzenet jelenhet meg.

Dinamikus méretek

·         Az AutoCAD összeomlik, ha a felhasználó bekapcsolt Dinamikus adatbevitel beállítás mellett használja az ALAPMÁSOL parancsot.

e-Küldemény

·         Az e-Küldemény használatakor az AutoCAD instabillá válhat.

Express Tools

·         Ívre feszített szöveg magassági értékeinek a Tulajdonságok palettán történő szerkesztésekor az AutoCAD instabillá válhat.

Elrendezés exportálása

·         Ha a felhasználó olyan fájlokon használja az EXPORTELREND parancsot, amelyekben a Standard stílusokat átnevezték, az AutoCAD összeomlik.

Külső referenciák

·         Előfordulhat, hogy a felhasználó nem tud több xref-fájlt csatolni, ha azok beágyazott xref-fált tartalmaznak.

·         A True Color színmélységű átmenetekkel rendelkező xrefek immár helyesen jelennek meg 2D grafikus módokban.

·         Xrefek csatolásakor előfordulhat, hogy az AutoCAD hibaüzenetet jelenít meg a logikai szín -5 beállítással kapcsolatban.

·         Xrefek csatolásakor az AutoCAD instabillá válhat.

·         Xrefek helyi menüjének használatakor az AutoCAD instabillá válhat.

Fájlok megnyitása

·         Az AutoCAD összeomolhat, ha a felhasználó egy FTP-helyről próbál megnyitni egy rajzfájlt.

·         A Vista SP2 szervizcsomag telepítését követően, illetve Windows 7 operációs rendszer esetén nem lehet duplán kattintani és megnyitni az olyan mappákat, amelyek DFS névteret használnak.

·         A Vault tárban elmentett AutoCAD rajzok nem jelenítik meg megfelelően a 2010-es verzióra érvényes tulajdonságokat.

·         Az AutoCAD korábbi kiadásaiból származó rajzfájlok megnyitása némi időt vehet igénybe.

·         A csillag „*” szimbólum használata helyettesítő karaktert használó keresések esetén nem lehetséges.

Keresés és csere

·         A Keresés és csere funkció használatakor az automatikus számozás törlődik.

Betűtípus

·           Az „.SHX” betűtípusok régebbi verzióinak használatakor az AutoCAD instabillá válhat.

Általános felhasználói felület

·         Az állapotsorról hiányozhat a modelltér vagy papírtér gombja, akkor is, ha azt korábban többször bekapcsolta.

·         Az AutoCAD instabillá válhat egynél több buborék megjelenésekor, majd azok bezárásakor.

Grafikus rendszer

·         Ha a felhasználó megváltoztatja a háttér színét egy aktív papírtérbeli nézetablakban, a mutató eltűnik.

·         Miután a felhasználó nyomtatott egy rajzot az AutoCAD alkalmazásban, és zárolja a Microsoft Windows operációs rendszert, majd megszünteti annak zárolását, az AutoCAD összeomolhat.

Sraffozás

·         Ha a felhasználó kikapcsolja az aktuális fóliát egy sraffozási határvonal fogókkal való szerkesztése közben, az AutoCAD összeomlik.

·         Ha az UCSVP rendszerváltozó értéke 0, a sraffozott objektumok a VKR-hez, nem pedig az FKR-hez igazodnak.

·         Ha fogókkal szerkeszt egy elliptikus határvonalú sraffozást, az AutoCAD összeomlik.

·         Az AutoCAD instabillá válhat, ha duplán kattint egy sraffozott területre a rajzban.

Kép

·         TIFF képek csatolásakor az AutoCAD összeomlik.

·         Előfordulhat, hogy a TIFF képek nem megfelelően jelennek meg.

·         Egy vonalláncokkal rendelkező kép elforgatásakor úgy tűnhet, hogy a kép eltolódik a vonallánctól.

·         Az AutoCAD munkamenet lefagyhat, ha olyan rajzot nyomtat, amelyhez elforgatott Mr SID képet csatolt.

Infoközpont

·         Az Infoközpont értesítő buborékja üres, ha a Windows 7 operációs rendszer háttértémája Klasszikus értékűre van állítva.

Lekérdezőeszközök

·         A TERÜLET parancs nem működik egyes vonalláncok esetén.

Módosító billentyűk

·         Ha ideiglenes felülírások vannak engedélyezve, a Shift billentyűt használó billentyűbevitelek nem jelennek meg a parancssorban.

Fóliák

·         Az xref-fájlok nem a várt halvány módon jelennek meg zárolt fóliákon. A LAYLOCKFADECTL rendszerváltozó nem változtatja meg azokat.

·         Egy adott fólia törlésekor minden fólia törlődhet.

·         A szalagon a Fólia legördülő menü nem az aktuális fóliaszűrő alapján jeleníti meg a fóliákat.

·         Előfordulhat, hogy a fóliacsoportok törlése nem marad érvényben a fóliakezelő újbóli megnyitását követően.

·         Az AutoCAD instabillá válhat, ha akkor vált elrendezést, amikor a fólialeíró oszlop le van fagyasztva.

·         A „0” fólia objektumai nem jelennek meg a külső referenciákban, ha a fóliát az aktuális rajzból kapcsolja be.

Licencek

·         Ha a felhasználó több mint két nappal visszaállítja a rendszeridőt, a licenc megsérül.

·         Ha a felhasználó proxykiszolgálót használ az internetre való csatlakozáshoz, a Licencátviteli segédprogram nem fog működni.

Vonaltípus

·         Egyes szöveget tartalmazó vonaltípusok nem jelennek meg megfelelően.

LiveUpdate

·         Ha az AutoCAD 2009 és az AutoCAD 2010 alkalmazások egy gépre vannak telepítve, az AutoCAD 2009 esetében nem működik a LiveUpdate.

Mérőeszközök

·         A GEOMMÉR parancs használatakor az eszköztipp és a parancssor más-más eredményt jelez. Az eszköztipp eredménye helytelen.

·         Ha a TÁVS parancsot használja a modelltérben, az eszköztipp és a parancssor más-más eredményt jelez. Az eszköztipp eredménye helytelen.

Áttelepítés

·         Egyes profilok exportálásakor az AutoCAD összeomlik.

·         Egyes, az AutoCAD 2009 alkalmazásból áttelepített profilok mentésekor az AutoCAD 2010 összeomlik.

Többszörös mutató (tmutató)

·         Többsoros attribútumokkal rendelkező blokkokat tartalmazó többszörös mutatók tükrözésekor a tükrözött attribútumok sorkizárása nem megfelelő.

OLE

·         Az AutoCAD lelassulhat, miközben a Microsoft Word 2007 alkalmazásban OLE-objektumokat frissít.

·         Az objektumok egy másik megnyitott rajzból való másolását követően a „Beillesztés az eredeti koordinátákkal” beállítás nem engedélyezett a jobb kattintással megjelenő helyi menüben.

·         Rajzfájlok a Microsoft Word alkalmazásba való beillesztésekor az AutoCAD instabillá válhat.

Természetes modellezés

·         Előfordulhat, hogy a minialkalmazások nem jelennek meg a 3D keringés során.

Traszter

·         A TOLHÚZ parancs háló objektumra alkalmazásakor a 64 bites AutoCAD instabillá válhat.

PDF

·         Ha a felhasználó PDF-fájlként nyomtat ki egy rajzot, a fóliák nincsenek a várt módon betűrendbe rendezve.

·         Ha a felhasználó rajzot exportál PDF-formátumba, amelyben a fólianevek speciális karaktereket tartalmaznak, azok nem nyithatók meg.

·         Ha a felhasználó egy nagy PDF-fájlt csatol a rajzhoz, vagy megpróbálja csatolni azt, majd megszakítja a műveletet, a sebesség lecsökken.

·         Nagyméretű képek PDF-fájlba történő nyomtatásakor az AutoCAD lefagyhat.

Tulajdonságok paletta

·         A Tulajdonságok paletta használatakor az AutoCAD instabillá válhat.

Közzététel

·         Ha a Windows XP operációs rendszerben a Klasszikus Windows téma van beállítva, és a felhasználó a KÖZZÉTESZ parancsot használja az AutoCAD 2010 bármelyik ázsiai nyelvű verziójában, az AutoCAD lefagy.

Tisztítás

·         Ha a Windows Vista operációs rendszerben a felhasználó a Ctrl vagy a Shift billentyűvel próbál több elemet kiválasztani a Tisztítás párbeszédpanelen, az első kiemelt elem kijelölése megszűnik.

Gyorselérési eszköztár

·         Microsoft Office termékekből származó csatolt rajzok megnyitásakor előfordulhat, hogy a Gyorselérési eszköztár a továbbiakban nem jelenik meg.

GYSZÁMOL

·         A GYSZÁMOL paranccsal végrehajtott számítások hibásak lehetnek.

Helyreállítás

·         Ha a felhasználó a HELYREHOZ parancsot használja egy AutoCAD 2000 formátumú rajzfájlon, a rajz vonalláncai és spline görbéi törlődnek.

·         Sűrű sraffozású rajzok megnyitásakor úgy tűnik, hogy a folyamat 31%-os elkészültségnél lefagy.

·         Egyes 3D szilárdtesteket tartalmazó régebbi rajzok nem jelennek meg.

Referenciaszerkesztés

·         A REFHALMAZ parancs használatakor a felhasználó csak a blokkok egyetlen példányát tudja hozzáadni a referenciakészlethez. A további példányokat elutasítja a program, és hibaüzenet jelenik meg.

Szalag

·         A csatolt xref-fájlból származó szövegstílusok a szalag szövegstílus-vezérlőjén jelennek meg.

·         A klasszikus AutoCAD munkaterület és egyéb munkaterületek (például 2D rajzolás és feliratozás vagy 3D modellezés) közötti váltáskor a program teljesítménye lecsökken.

·         A NA fagyasztás tulajdonságú nézetablakkal rendelkező fóliák akkor is kijelzik a NA fagyasztás állapotot, amikor a nézetablak nem aktív.

·         Ha nincs dokumentum betöltve, és a felhasználó a Fájl menüre kattint, az AutoCAD lefagy.

·         Egy részleges CUI-fájl memóriából való törlése után a fül továbbra is látható marad a szalagon. Ha a felhasználó rákattint a fülre, az AutoCAD összeomlik.

·         Ha a .NET 4 keretrendszer telepítve van a rendszeren, az AutoCAD instabillá válhat, amikor a szalag Renderelés lapjára vált.

·         A szalag felett a régi menüsor jelenhet meg, ha az AutoCAD nem válaszol nagyméretű rajzok megnyitásakor.

·         A szalagon található Kivágási határvonal vezérlő használatakor az AutoCAD instabillá válhat.

·         64 bites Windows 7 operációs rendszer esetén a szalagpanel vontatása közben az AutoCAD instabillá válhat.

Metszet és ellapítás

·         Ha a felhasználó az alkalmazásprogramozási felület segítségével készít metszetet egy szilárdtestről, több memóriavesztés történik.

·         Előfordulhat, hogy a METSZŐSÍKBÓLBLOKK  parancs nem működik megfelelően, ha a metszősík nem metsz egy objektumot.

·         A METSZŐSÍK parancs használatát követően az AutoCAD instabillá válhat.

·         Előfordulhat, hogy a METSZŐSÍK parancs nem jeleníti meg az összes metszeti geometriát.

Autodesk keresés

·         Előfordulhat, hogy a KERESÉSMEGOSZT parancs nem működik, ha tűzfal blokkolja a portot, amelyen a Seek programmal kommunikál.

Raszterek

·         Ha Háló raszter beállítás be van kapcsolva, a hálóhoz képest kisebb eltolás jelentkezhet.

Text

·         Előfordulhat, hogy a Bigfont betűtípusok konvertálását a program nem hajtja végre megfelelően, ha egy DWG-fájlt 2004-es fájlformátumba ment el.

FKR

·         A német nyelvű AutoCAD 2010 alkalmazásban a felhasználó nem tud koordinátákat módosítani a szalagon található vezérlők segítségével.

Visual Basic

·         Betöltött VBA esetén előfordulhat, hogy az AutoCAD kis méretűre állított ablakát nem tudja visszaállítani.

Visual Lisp

·         A CECOLOR rendszerváltozó használatakor a Getvar funkcióval kapott érték helytelen.

·         A LISP hibásan konvertál egyes japán karaktereket CIF formátumba.

xrefek

·         Az XILLESZT paranccsal nem lehet több xrefet kijelölni.

Vissza az elejére

Az AutoCAD Map 3D 2010 Update 2 frissítésben megoldott problémák

Az AutoCAD Civil 3D 2010 Update 3 frissítés az AutoCAD Map 3D 2010 Update 2 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

A következő hibák javítása megtörtént:

Általános

·         Vektorfóliák létrehozásakor nem történik memóriavesztés.

·         Ha az AutoCAD Map 3D programot az új rajz mentése nélkül zárja be, a gyorsítótárfájlok megmaradnak a MapCache könyvtárban.

64 bites

·         Az ADE IRD modulja esetében 64 bites rendszereken tapasztalható probléma ki lett javítva. A program mostantól fogva nem zárul be váratlanul, ha hosszú ideje fut, vagy ha a felhasználó egy nagy adatkészletet tölt be, és ezért nagyobb lesz a címzési érték.

·         A csatolási sablonokat tartalmazó rajzok mentése esetenként az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

ADE – Lekérdezés

·         Az Adat feltétel párbeszédpanel <F1> Súgó gombja már megfelelően működik.

·         Az automatikus mentést követően az ADE lekérdezett objektumokat tartalmazó rajzok mentése az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

Kötegelt másolás

·         Az SHP adatkészletek Oracle adatbázisba való kötegelt másolása esetenként nem másolja át a numerikus mezőket.

CAD GIS rendszeren

·         Az alábbi, átfedések skálázhatóságával kapcsolatos problémák ki lettek javítva.

·         Korábban az átfedések használatakor a program váratlanul bezárult.

·         A térkép már nem tűnik el, amikor közösrész típusú átfedést alkalmaz a Harris adatkészlet zipcodep és parcels fóliáira.

·         A program már nem zárul be, amikor a felhasználó átfedést alkalmaz a teljes Harris County adatbázisra.

·         A PARCELS.shp és FLOOD.shp fájlok átfedése nem okozza jellemzőadatok elvesztését.

·         A sok adatot tartalmazó fájlok átfedése miatt nem zárul be váratlanul a program.

·         Megfelelően működik a közösrész típusú átfedés a Walton County .SHP fájlon.

·         A metszéspontokra alkalmazott átfedéselemzés megfelelően működik. Mostantól fogva nem jelenik meg az üzenet, amely szerint nincs elegendő memória az elemzés befejezéséhez.

·         Az X jelölő már megfelelő értéket jelenít meg akkor is, ha nem a VKR az aktív koordináta-rendszer.

·         A forráshoz csatolt jellemzők már nem tűnnek el, ha egy eltérő jellemzőosztályból származnak.

·         Megfelelően szerkeszthetők azon elsődleges táblázatattribútumok is, amelyek nem részei egy egyesített fóliának.

·         A Szétválasztás/egyesítés csoport Szabályok figyelmen kívül hagyása beállítása megfelelően működik.

·         Kijavításra került egy probléma, amely az átfedések beviteli párbeszédpaneljének megnyitása során jelentkezett. Korábban nem jelentek meg a fólia- és jellemzőosztály-beállítások, és a program váratlanul bezárult.

·         Nem zárul be váratlanul a program, ha a felhasználó egy poligonhalmaz töréspontfóliájára kattint.

·         Nagyszámú jellemző lefoglalásakor az AutoCAD Map 3D összeomlik.

·         A vonalláncok többszörös vonallánccá egyesítése nem sikerül a VLEDIT parancs használatával.

Osztályozás

·         Az „Objektumosztályozás definiálása” párbeszédpanel egyes menüelemei fekete takarással jelennek meg.

COGO

·         A MAPCGSETUP parancs használatakor alapértelmezés szerint be van jelölve a Szöveges napló létrehozása jelölőnégyzet.

·         A megjelenő ideiglenes pontszimbólumok száma megegyezik az eredményként kapott pont ideiglenes szimbólumainak számával.

·         A MAPCGLIST parancs ívek esetében nem működik.

Megjelenítéskezelő

·         Nem zárul be váratlanul a program, ha a felhasználó a REGEN parancsot használja nyomtatás előkészítése során.

·         Ha egy Topobase által létrehozott .layer fájl betöltése után bezárja a rajzot, az AutoCAD Map 3D összeomlik.

·         A topológiai elemek törlésének visszavonását követően a REGEN parancs futtatása az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

·            Egy új térkép létrehozását és a rajz bezárását követően egy másik rajz létrehozása és bezárása az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

·            Az XREF-adatokon alapuló rajzfóliákat helytelenül, egy FDO fólia vonalvastagságának használatával rajzolja meg a program.

·            A jellemzőfeliratok alkalmazása az AutoCAD Map 3D 2010 Update 1 frissítés hozzáadását követően jelentősen lelassul.

·            A domborzati adatokat tartalmazó FDO raszterfóliák nem veszik figyelembe a szintmagasság-tartományokat.

DWF-közzététel

·               Az egyedi pontjellemzőket a program a DWF-fájlokba való közzétételkor csoportokba egyesíti.

FDO megjelenítéskezelő

·         A Speciális elhelyezés nézetben az összes térképfelirat megjelenik.

·         Ki lett javítva az Electric_NA elemek mind a 150 fóliájának kikapcsolásakor jelentkező teljesítményprobléma. Ha korábban a felhasználó kijelölte és kikapcsolta az összes fóliát, a program lassabban futott.

·         Egyesített fóliákkal rendelkező fóliafájlok betöltése mostantól fogva nem okozza a program váratlan bezárását.

FDO – Oracle

·         A program nem zárul be váratlanul, ha a felhasználó megszakítja egy üres jellemzőosztállyal rendelkező RDBMS adattár kapcsolatát, majd a Teljes méret/Visszaállítás parancsra kattint.

·         Ki lett javítva a memóriaképfájlok betöltésekor, majd azok sémához való csatolásakor jelentkező probléma. Korábban a séma néhány jellemzője nem jelent meg megfelelően, és az adattár használhatatlanná vált.

·         A null Z-értéket tartalmazó jellemzők nem szerkeszthetők.

·         Az Oracle 11.1.0.7 verzióeltávolítási művelete nem sikerül.

·         A csak egyetlen szakaszt tartalmazó FDO íves láncokat a program nem a megfelelő SDO_ETYPE definícióval konvertálja SDO geometriává.

·         30 karakterből álló táblázatnevek esetén az SQL-kérelmek felépítése nem megfelelő.

FDO raszter

·         A program már nem zárul be váratlanul, ha a felhasználó egy új képet konvertál hálófóliává.

·         Az FDO rasztereket nem a megfelelő helyen rajzolja meg a program az elrendezési nézetekben, ha a fólia koordináta-rendszere eltér a térkép koordináta-rendszerétől.

·         Az FDO rasztereket nem a megfelelő helyen nyomtatja ki a program, ha a fólia koordináta-rendszere eltér a térkép koordináta-rendszerétől.

·         A bitonális raszterképek hozzáadása az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

·         A szelvényezett képek között esetenként hézagok jelennek meg.

·         A tematizált DEM-fájlok megjelenítése a nem angol nyelvű operációs rendszeren futtatott AutoCAD Map 3D szoftverekben nem megfelelő.

·         A túl hosszú névvel rendelkező raszterképekhez való csatlakozást követően az Adatkapcsolat párbeszédpanelen a kapcsolatra való kattintás az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

FDO SDF

·         Egy SDF térindex ismételt létrehozása egy SDF-fájl alapján már megfelelően működik.

FDO – SHP

·         A törölt sorok már nem jelennek meg az adatforrásban.

·         A héber, görög vagy cirill karaktereket tartalmazó attribútumok helytelenül jelennek meg az Adattáblában.

·         Bizonyos körülmények között a jellemzők geometriájának frissítésekor az SHP-fájlok sérülhetnek.

·         Az érvénytelen SHX indexfájlt tartalmazó SHP adatkészletekhez való csatlakozás az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

FDO SQL Server 2008

·         A program mostantól fogva nem zárul be váratlanul a bikeway adatforráshoz való csatlakozáskor.

·         Nem állíthatók be az olyan nézetalapú osztályok azonosító tulajdonságai, amelyekben a nézet több táblán alapul. 

FDO WFS

·         A WFS-kiszolgálókhoz való csatlakozás már megfelelően működik. Az FDO WFS szolgáltató már minden jellemzőosztályt lekérdez a kiszolgálóról.

·         Az AutoCAD Map 3D nem tudja felhasználni a MapGuide Enterprise 2008/2009 által közzétett WFS fóliákat.

FDO – WMS

·         A WMS sémából való olvasásra tett kísérlet közben a WMS szolgáltatáshoz való kapcsolódás nem kezelt kivétellel meghiúsul.

GIS egyesítések

·         Korábban ha a felhasználó a helyi menü megnyitása előtt használta az Előnézet funkciót, és egyesített két, több objektumot tartalmazó fóliát, a program váratlanul bezárult.

·         Az egyesített adatokat tartalmazó fóliákon nagyszámú jellemző kiválasztása túlságosan sok memóriát használ fel, és az AutoCAD Map 3D összeomlását okozhatja.

Globalizálás

·         Az indítás során az AutoCAD Map 3D esetenként az AcMapRightClickMenu.arx modulban összeomlik.

Kép

·         A MAPIMANAGE parancs használata az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza azokon a rendszereken, amelyeken a Windows /3GB indítási kapcsolója be van állítva.

Importálás/exportálás

·         Ki lett javítva egy, az objektumadatpontok exportálásával kapcsolatos probléma. Korábban a ponttípusok adatoszlopa nem tartalmazott semmilyen adatot.

·         Egy DGN-fájlhoz való csatlakozáskor a program a megfelelő adatokat importálja az ms_link és az entity_num elemekhez.

·         A DGN-fájl importálását követően minden karakter megfelelően jelenik meg.

·         A MAPEXPORTCURRENTMAPTODWG parancs futtatását követően a program nem szabadítja fel a memóriát.

·         A _MAPEXPORT parancs parancssori futtatásakor a program nem exportálja az objektumadatokat.

·         A _MAPEXPORT parancs parancssori való futtatásakor a program nem veszi figyelembe az EPF-fájlokat.

·         A MAPIMPORTFDO és a MAPEXPORTFDO parancs nem listázza ki a meglévő ArcSDE-kapcsolatokat.

·         A DGN formátumba való exportáláskor több fólia leképezése ugyanarra a DGN szintre nem működik megfelelően.

Telepítés/eltávolítás

·         Az AutoCAD Map 3D 2010 Update 1 frissítés nem angol AutoCAD Map 3D verzióra való telepítésekor hibaüzenet jelenik meg.

Mapguide-együttműködés

·         A Közzététel MapGuide formátumban parancs használata a külső rajzjeltárak használatával stilizált FDO fóliákat tartalmazó térképek esetében az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

.NET API

·         Az MgLayer.Selectable már kijelölhető az MgLayer.ForceRfresh() hívása során.

·         Az AcMPolygonMGD .NET API használatával nem hozhatók létre mpoligon objektumok.

Nyomtatás/közzététel

Sémaszerkesztő

·         Az SDF-fájlok létrehozása során importált sémákban már a megfelelő attribútumértékek jelennek meg.

·         Meglévő adatbázis-kapcsolatok esetén a Sémaszerkesztő az új tulajdonságok hozzáadásakor hiányos sémákat jelenít meg.

Földmérés

·         A kötegelt másolással összeállított földmérési adatok már gond nélkül hozzáadhatók a térképhez. Az adattár szerkezete megjelenik a Földmérés lapon.

 Topológia

·         A MAPTHEMTOPO parancs Attribútum opciója a parancs parancssori futtatása esetén nem működik.

Transzformálás/Helmert-transzformáció

 

·         Az ADERSHEET parancs helytelenül kezeli a többszörös mutató és többszörösvonal rajzelemeket.

 

Felhasználói felület

·         Az inaktív rajzok bezárása esetenként az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

·         Ha ha nincs kijelölt jellemzőosztály, a Jellemzőosztály környezetfüggő szalaglapján a gombok meghívása az AutoCAD Map 3D összeomlását okozza.

 

Munkafolyamat

·         Az ActivityDesignerVerb API használatával hozzáadott egyéni helyi menük üres karakterláncokként jelennek meg.

·         A Megnyitás/mentés párbeszédpanelen a FileUIEditorParametersAttribute API használatával beállított egyéni címek üres karakterláncokként jelennek meg.

Visszatérés a tetejére

 


Copyright © 2010 Autodesk, Inc.