AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítés – Tudnivalók
AutoCAD® Civil 3D® 2011 Update 1 frissítés – Tudnivalók

Az Autodesk folyamatosan a lehető legjobb minőségű termékek előállítására törekszik, és ennek jegyében megjelentette az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítést.

Az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítés az AutoCAD 2011 Update 1.1 és az AutoCAD Map 3D 2011 Update 1 frissítés javításait tartalmazza.

Kérjük, hogy a termék frissítése előtt olvassa el ezt a dokumentumot. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

Tartalom

Ez a frissítés (C3D2011UPDATE1.exe) az AutoCAD Civil 3D 2011 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut. Ez a frissítés az AutoCAD Civil 3D 2011 azon verzióira alkalmazható, amelyekre a korábbi gyorsjavításokat alkalmazták. Ez a frissítés tartalmazza az AutoCAD Civil 3D 2011 összes korábbi gyorsjavítását.

Vissza az elejére

Ha ezen frissítés telepítésekor fut az AutoCAD vagy az AutoCAD LT program, lehetőleg ne kattintson az „Alkalmazások automatikus leállítása és a telepítést követő újraindításuk” lehetőségre. Inkább zárja be kézzel az AutoCAD, illetve AutoCAD LT programot, a megjelenő párbeszédpanelen pedig kattintson a „Kihagyás” gombra. A frissítés telepítése után ajánlott újraindítani a rendszert is.

Vissza az elejére

A szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek a Subscription Center portálra történő bejelentkezés nélkül is hozzáférhetnek egyes szoftverkövetési előnyökhöz. Az alábbi előnyök csak a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek számára érhetők el.

Online megújítás

Ha megfelel az online megújítási program követelményeinek és hamarosan lejár a szoftverkövetés, egy értesítő buborék jelenik meg, amely lehetőséget biztosít a megújításra. Ez az értesítés csak három alkalommal jelenik meg. Ha már megújította a szoftverkövetést, vagy nem rendelkezik szoftverkövetéssel, ezek a lehetőségek nem érhetők el.

e-Learning

Az Infoközpont területén kattintson a Subscription Center gombra. A Kiemelt szolgáltatások területén kattintson az e-Learning katalógus megtekintése lehetőségre, vagy a Subscription Center portál menüjében kattintson egy e-Learning leckére. Megjelenik egy üzenet, amely kéri, hogy jelentkezzen be a Subscription Center portálra.

Keresés

Egyes, kizárólag a szoftverkövetés keretében elérhető oktatási és műszaki támogatási lehetőségekhez a Subscription Center portálra való bejelentkezés nélkül is hozzáférhet. A lehetőségek közé tartoznak e-Learning leckék is.

Új Advantage Pack csomagok

Amint elérhetővé válik egy új Advantage Pack csomag, egy értesítő buborék és menüelem jelenik meg. Az Advantage Pack csomag áttekintéséhez és letöltéséhez kattintson az értesítő buborékra vagy a menüelemre. Engedéllyel kell rendelkeznie a letöltés megkezdéséhez. A szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok szabályozhatják az Advantage Pack csomagokhoz való hozzáférést a Subscription Center > Terméken belüli hozzáférés beállítása lapról. A hozzáférési engedélyek beállításához szükséges utasításokat a szerződéskezelők és szoftverkoordinátorok megkapják az Advantage Pack csomagok megjelenése előtt.

Vissza az elejére

Fontos: Ez a frissítés nem törölhető automatikus eltávolítással. Az AutoCAD Civil 3D 2011 visszaállítása a frissítés telepítése előtti állapotára az AutoCAD Civil 3D 2011 program eltávolításával, majd újratelepítésével lehetséges.

Vissza az elejére

Ebben a frissítőcsomagban a következő Windows parancssori kapcsolók használhatók:

A parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

Vissza az elejére

 1. Töltse le a C3D2011UPDATE1.exe fájlt, majd mentse egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2011 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. A telepítés megkezdéséhez kattintson a futtatható fájlra.

Vissza az elejére

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ használatával kívánja telepíteni ezt a frissítést helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ használatával, javítócsomagok helyi listájának segítségével

 1. Telepítse az Autodesk CAD Manager Tools programot egy olyan számítógépre, amelyen telepítve van az AutoCAD Civil 3D 2011. Az Autodesk CAD Manager Tools program telepítéséhez helyezze az AutoCAD Civil 3D 2011 adathordozót a meghajtóba, majd válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. A Telepítendő termékek kiválasztása lapon válassza az Autodesk CAD Manager Tools lehetőséget. Kattintson a Tovább gombra a Licencszerződés megtekintéséhez és elfogadásához, majd kattintson a Telepítés gombra a telepítés megkezdéséhez.

  MEGJEGYZÉS: Nem szabad, hogy a frissítés telepítve legyen erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Programok > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2011 elemet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Infoközpont lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk szerverekhez, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2011 telepítéshez rendelkezésre álló javítócsomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése területen megjelennek az AutoCAD Civil 3D 2011 szervizcsomagjai. Válassza ki a telepíteni kívánt frissítést. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi javítócsomag-mappába történő letöltés időpontja: <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Az AutoCAD Civil 3D 2011 programban győződjön meg róla, hogy a Kommunikációs központ konfigurálva van. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 hálózati telepítésére szolgáló alábbi módszer kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2011 Hálózati telepítővarázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Az eljárás befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2011 minden újabb példányának telepítése automatikusan a frissítéssel együtt történik.

Az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítés telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2011 rendszergazdai képfájlra

 1. Nyissa meg a Tools mappát azon a munkaállomáson, ahol eredetileg létrehozta az AutoCAD Civil 3D 2011 példányt, majd kattintson duplán a Példány létrehozása és módosítása parancsikonra.
 2. A Hálózati telepítés megkezdése lapon válassza az Új hálózati telepítőfájl létrehozása már meglévő hálózati telepítőfájl sablonként történő felhasználásával lehetőséget.
 3. Adja meg a példány nevét.
 4. Hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 5. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása oldalon kattintson a Konfigurálás gombra, tekintse át a beállításokat, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat.
 6. A Szervizcsomagok felvétele oldalon válassza ki a Tartalmazza az Autodesk.com oldalon található szervizcsomagot lehetőséget, majd kattintson a Letöltés gombra.
 7. Jelölje be az opciót, ami a szervizcsomagokat is a példányhoz csatolja.
 8. Fejezze be a testre szabást, és kattintson a Konfigurálás vége gombra, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2011 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a frissítést.

Vissza az elejére

Egyes esetekben a felhasználók azt tapasztalhatják, hogy a ViewCube körül a háttérterület fehér színűvé válik. Ez a hiba nem okoz problémát, és kiküszöbölhető a hardveres videógyorsítás be-ki kapcsolásával.

Vissza az elejére

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp a frissítésben számos, az alábbiakkal kapcsolatos hiba azonosítása és kijavítása szerepel:

Teljesítmény

Helyszínrajzok készítése

Vissza az elejére

Ez a frissítés több mint 40 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és az AutoCAD Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat is tartalmazza.

Nyomvonalak

API

Nyomtervek tervezése

Nyomterv-térfogatok

Általános/egyéb vonatkozások

H&H

Súgó

Metsződések

Feliratok

Mapcheck

Áttelepítés

Teljesítmény

Csővezetékek

Pontok

Profil

Hossz-szelvény nézet

Projektkezelés

Vetület

Mennyiségszámítás

Beállítások

Gyorsbillentyűk

Túlemelés

Felület

Földmérés

Felhasználói felület

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítés az AutoCAD 2011 Update 1.1 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

.NET API

2D megjelenítés

3D gyorsítótár

3D modellezés

3D navigációs eszközök

Feliratozáslépték megadása

ARX

Attribútumok

Parancssor

Felhasználók bevonását célzó program

CUI

Digitalizáló

DGN-támogatás

Méretek

Megjelenítési gyorsítás

Képernyőillesztők

DWG

Külső referenciák

Grafikus rendszer

Sraffozás

Súgó

Fólia

Licencek

Kép

Anyagok

BSZÖVEG

ObjectDBX

OLE (Object Linking & Embedding – objektumok csatolása és beágyazása)

Megnyitás/Mentés

Egyéb

Részleges megnyitás

PDF-exportálás

Közzététel

Raster Design

Szalag

Metszet és ellapítás

Kiemeléses kijelölés

Raszterek

Visual Lisp

Vissza az elejére

Az AutoCAD Civil 3D 2011 Update 1 frissítés az AutoCAD Map 3D 2011 Update 1 frissítés következő javításait is tartalmazza olyan formátumban, amely telepíthető az AutoCAD Civil 3D termékre.

Megjelenítéskezelő

FDO – Létrehozás/szerkesztés

FDO – Oracle

FDO – Raszter

FDO – WMS

Telepítés/eltávolítás

Raster Design

TRASZTER

Együttműködés a Topobase rendszerrel

Topológia

Transzformálás/Helmert-transzformáció

Felhasználói felület

Vektoros szimbolizálás

Vissza az oldal tetejére


Copyright © 2010 Autodesk, Inc.