Léptéklista tisztítása segédprogram

Ez a segédprogram a felesleges léptékeket tartalmazó fájlok problémájára nyújt megoldást.


A probléma leírása

Ha egy fájl túl sok léptéket tartalmaz az negatív hatással lehet a teljesítményre. Ez oda vezethet, hogy a fájl használhatatlanná válik. A fájl használatához néhány léptéket el kell távolítani. Ez a segédprogram a felesleges léptékek eltávolításával javítja az érintett fájlokat.

MEGJEGYZÉS: Beágyazott külső referenciák (xrefek) előidézhetnek túl sok léptéket. A hiba javításához telepítse az AutoCAD 2008 Service Pack 1-et vagy megfelelő, AutoCAD alapú termékekhez készült szervizcsomagot. A Léptéklista tisztítása segédprogram azokat a fájlokat javítja, amelyek a szükséges szervizcsomag telepítése előtt sérültek.


Az érintett termékek


Telepítési utasítások

Léptéklista tisztítása segédprogram

A telepítés végrehajtásához rendszergazdai jogosultságokkal kell rendelkeznie a Microsoft® Windows® operációs rendszerén.

 1. Operációs rendszere típusának (32 vagy 64 bites) megfelelően töltse le a megfelelő önkibontó futtatható fájlt.
 2. Válasszon egy mappát.
 3. Csomagolja ki a fájlokat a kiválasztott mappába.
 4. Navigáljon a mappához és másolja a CleanupScales.exe, a CleanupScalesRes.dll, és a CleanupScales.html fájlokat az AutoCAD alapú terméke telepítési könyvtárába.

  MEGJEGYZÉS: A segédprogram futtatásához el kell indítania a CleanupScales.exe futtatható fájlt az AutoCAD alapú terméke telepítési könyvárából.

Az érintett fájlok javítása

Az érintett fájlok javításához:

 1. Zárja be az összes érintett fájlt. A megnyitott fájlok nem lesznek javítva.
 2. Indítsa el a Léptéklista tisztítása segédprogramot az AutoCAD alapú terméke telepítési könyvárából.
 3. A Files to Clean (Fájlok tisztításra) menüpont alatt jelölje ki az érintett fájlokat.
 4. Ha kívánja, válassza a Maintain Visual Fidelity for Annotative Objects (Látványhűség megtartása feliratozási objektumoknál) menüpontot.

  MEGJEGYZÉS: Ezen opció lehetővé teszi, hogy megtartsa a látványhűséget feliratozási objektumoknál, amikor azokat AutoCAD 2007 vagy egy korábbi verzióban tekinti meg, és a SAVEFIDELITY rendszerváltozóhoz tartozik. A feliratozási objektumok többszörös léptékábrázolással rendelkezhetnek. Ha ezt az opciót választja, a fóliák elválasztásához a feliratozási objektumok szét lesznek bontva és a léptékábrázolások mentve lesznek (névtelen blokkokban), ezen fóliák elnevezése az eredeti fólianeveken alapszik és mindegyik kap egy számot.

 5. A New Scale List (új léptéklista) alatt, a legördülő listában válasszon egy léptéklistasablont.

  MEGJEGYZÉS: Mindegyik léptéklistasablon más léptéklistát tartalmaz. Amikor ezt a segédprogramot futtatja a nem használt léptékek törölve lesznek a fájlokból és léptéklistából kiválasztott sablon lesz érvényben.

 6. Ha szükséges, változtassa meg a léptéklista küszöbértékét.

  MEGJEGYZÉS: A léptéklista küszöbértéke meghatározza a léptékek minimális számát, amelyet egy fájlnak tartalmaznia kell, hogy javítható legyen. Az léptéklista küszöbértéke alapértelmezésben 50. Azon fájlok, amelyek a léptéklista küszöbértékénél kevesebb léptéket tartalmaznak, nem lesznek javítva. A léptéklistaküszöb megváltoztatásához írjon be egy számot a Scale List Threshold (léptéklistaküszöb) mezőbe a New scale list (új léptéklista) párbeszédpanelen.

 7. Kattintson az OK gombra. A javított fájlok az utoljára mentett formátumban lesznek mentve.