Tudnivalók az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A szervizcsomaghoz

Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A

A magas minőségi színvonalú termékek előállítása érdekében tett erőfeszítések eredményeképpen az Autodesk kiadta az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A szervizcsomagot.

Ez a Tudnivalók fájl a szervizcsomag telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmaz. Erősen ajánlott ezen dokumentum végigolvasása a szervizcsomag telepítése előtt. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre vagy nyomtasson belőle egy példányt.

A Tudnivalók a következő témaköröket tartalmazza:

Az Autodesk Civil 3D 2007 esetében ismertté vált hibák javítása

Ez a szervizcsomag a következő hibák javítását tartalmazza:

Általános

Illesztések

Nyomterv

Szintezés

Feliratok

Csövek

Pontok

Mennyiségszámítási jelentések

Földmérés

Ez a szervizcsomag tartalmazza a következő AutoCAD hiba javítását is:

Ki telepítse ezt a szervizcsomagot?

Ez a szervizcsomag (C3D2007_SP1A.exe) az Autodesk Civil 3D 2007 minden verziójához megfelelő, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut. Vegye figyelembe a következőket a szervizcsomag telepítése előtt:

Általános telepítési információk

Fontos : Nem futtathat automatikus eltávolítást ezen szervizcsomag törléséhez. Az Autodesk Civil 3D 2007 visszaállítása a szervizcsomag telepítése előtti állapotába úgy lehetséges, hogy eltávolítja az Autodesk Civil 3D 2007 programot, majd újratelepíti azt.

Windows parancssori kapcsolók

Az ezen szervizcsomagban szereplő parancssori kapcsolók a következők:

Az ezen parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmaznak.

Ezen szervizcsomag telepítése egyfelhasználós példány esetében

 1. Töltse le a C3D2007_SP1.exe fájlt, majd mentse tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az Autodesk Civil 3D 2007 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg a mappát, amelybe a szervizcsomagot mentette.
 4. Kattintson duplán a szervizcsomag végrehajtható állományára annak telepítéséhez.

Ezen szervizcsomag telepítését követően a Földmérés menü nem szerepel többé az Autodesk Civil 3D menüsorában. Ahhoz, hogy a Földmérés menü szerepeljen a menüsorban, adja ki a „wscurrent" parancsot a parancssorban, majd a Enter new value for WSCURRENT parancssori promptba írja be, hogy "Civil 3D".

Ezen szervizcsomag telepítése a helyi hálózaton keresztül javítócsomag-lista segítségével

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Communication Center segítségével kívánja telepíteni ezt a szervizcsomagot a helyi hálózaton keresztül.

Ezen szervizcsomag telepítése a Communication Center központon keresztül a helyi javítócsomag-lista szolgáltatáson keresztül

A helyi javítólista-csomag konfigurálásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Az eljárás megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy az a számítógép, amit a helyi javítólista-csomag konfigurálásához használ megfelel a következő feltételeknek:
  - A Civil 3D 2007 telepítve lett a gépre
  - A jelenlegi frissítést (szervizcsomagot) nem szabad a Civil 3D 2007 szoftverhez alkalmazni
  - CAD Manager Control Utility 4.0 telepítve lett.
 2. Indítsa el a CAD Manager Control Utility alkalmazást.
 3. A terméknek válassza az Autodesk Civil 3D 2007 szoftvert.
 4. A kommunikációs központ fülön válassza ki a "Receive Live Updates from local network" pontot a listából.
 5. Navigáljon a megosztott mappához, ahová le fogja tölteni a frissítéseket (ezt a szervizcsomagot) az UNC útvonallal. A patchlist.npl fájl automatikusan létrejön.
 6. Válassza ki a Manage Patches gombot. (Ez csak akkor fog működni, ha a jelenlegi frissítés\szervizcsomag még nem került telepítésre a Civil 3D 2007 szoftverhez.)
 7. Állítsa be a művelet típusát az Add to patch folderre a művelettípus ikon segítségével és a felugró menü kiválasztásával.
 8. Válassza ki a frissítőcsomag mappáját. Ezzel letölti a frissítést\szervizcsomagot az Autodesk szerveréről és lehetővé teszi a más felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a megadott helyen.
 9. Alkalmazza a változtatásokat.
 10. A CAD Manager Utility alján, a legördülő listában válassza ki a "Create .reg registry file" pontot. Nyomja meg az OK gombot.
 11. A Save As párbeszédpanelen mentse el a fájlt az Ön rendszerén. Jegyezze fel a helyet.
 12. A regisztrációs fájl létrejött és hozzáférhető a felhasználók számára.
 13. Telepítse a Kommunikációs Központból letöltve a frissítéseket a Civil 3D 2007 szoftverbe.

 

MEGJEGYZÉS : Miután a rendszerleíró adatbázis módosítása megtörtént a kliensen, az Autodesk Civil 3D 2007 termék Communication Center részegysége figyelmeztetésképpen „Szervizfrissítés elérhető" értesítést küld a felhasználóknak. Ha a felhasználó az értesítésre kattint, megjelenik egy „Autodesk Live Update" feliratú oldal. Ez a lap útmutatást, a javítócsomag leírását és egy „Frissítés" gombot tartalmaz, amellyel elindítható a javítócsomag letöltése és telepítése.

Ezen szervizcsomag telepítése Autodesk Civil 3D 2007 hálózati rendszerfelügyeleti képfájlra

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A terjesztésének alábbi két módja kizárólag az Autodesk Civil 3D 2007 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszerfelügyeleti képfájlok esetében alkalmazható. Ezen eljárások befejezését követően az Autodesk Civil 3D 2007 minden újabb példányának telepítése automatikusan a szervizcsomaggal együtt történik.

MEGJEGYZÉS: Mindkét alábbi eljárásban a letöltött szervizcsomagfájl tartalmaz MSP (Microsoft Patch) fájlt. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható állományból. Az MSP fájl futtatható állományból történő kibontásához használja az /e („extract", azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A hozzáadása új Autodesk Civil 3D 2007 rendszerfelügyeleti képfájlhoz

 1. Az Autodesk Terméktámogatás webhelyről töltse le az <Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A.exe> fájlt a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

<helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 1. Azon a számítógépen, amelyre telepítette a Hálózati telepítő varázsló javítócsomagot, a Start menüben (Windows) kattintson a Programok > Autodesk > Hálózati telepítő varázsló menüelemre.
 2. A Hálózati telepítő varázsló nyitólapján válassza a Rendszerfelügyeleti képfájl létrehozása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. A Rendszerfelügyeleti képfájl létrehozása oldalon az Autodesk telepítő (MSI) fáj kiválasztása szövegdobozban adja meg a c3d.msi elérési útvonalát. Ez az MSI fájl képezi a rendszerfelügyeleti képfájl alapját. Ez a fájl a termék adathordozóján található, a \BIN\Installer mappában.
 4. A Rendszerfelügyeleti képfájl helye szövegdobozban adjon meg egy már létező megosztott hálózati helyet, ahol létre kívánja hozni a rendszerfelügyeleti képfájlt, vagy a Tallózásra kattintva keressen egy helyet. A felhasználók innen telepítik majd az Autodesk Civil 3D terméket.
 5. Válassza a Javítócsomag (szervizcsomag) telepítése erre a képfájlra lehetőséget.
 6. A Javítócsomag kiválasztása szövegdobozban adja meg a javítócsomag elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott helyet az .msp kiterjesztéssel együtt). Tallózva is megkeresheti az MSP fájlt.
 7. Kattintson a Tovább gombra, és kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait ezen szervizcsomag hálózati telepítésének sikeres befejezéséhez.

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A telepítése meglévő Autodesk Civil 3D 2007 rendszerfelügyeleti képfájlra

MEGJEGYZÉS: Mielőtt telepítené az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A szervizcsomagot a meglévő Autodesk Civil 3D 2007 rendszerfelügyeleti képfájlra, győződjön meg arról, hogy minden kliens gépen megtörtént a frissítés a Service Pack 1A szervizcsomaggal.

 1. Az Autodesk Terméktámogatás webhelyről töltse le a C3D2007_SP1A.exe fájlt a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

<helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 1. Azon a számítógépen, amelyre telepítette a Hálózati telepítő varázsló javítócsomagot, a Start menüben (Windows) kattintson a Programok > Autodesk > Hálózati telepítő varázsló menüelemre.
 2. A Hálózati telepítő varázsló nyitólapján válassza a Rendszerfelügyeleti képfájl módosítása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. A Rendszerfelügyeleti képfájl oldal MSI fájl kiválasztása szövegdobozában válasszon ki egy meglévő Autodesk telepítő fájlt (MSI) arról a megosztott hálózati helyről, amelyen a módosítani kívánt rendszerfelügyeleti képfájl található.
 4. Válassza a Javítócsomag (szervizcsomag) telepítése erre a képfájlra lehetőséget.
 5. A Javítócsomag kiválasztása szövegdobozban adja meg a javítócsomag elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott helyet az .msp kiterjesztéssel együtt). Tallózva is megkeresheti az MSP fájlt.
 6. Kattintson a Tovább gombra, és kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait ezen szervizcsomag hálózati telepítésének sikeres befejezéséhez.

Copyright (c) 2006 Autodesk, Inc.