Tudnivalók az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 szervizcsomaghoz

Magas színvonalú termékek előállítását célzó folyamatos törekvésének keretében az Autodesk közrebocsátja az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 szervizcsomagot. Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 egy összesítő szervizcsomag, amely az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 1 csomag összes frissítését tartalmazza. Ezért az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 1 csomag telepítése nem szükséges.

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 ezenkívül az AutoCAD 2008 Service Pack 1 és az AutoCAD Map 3D 2008 Service Pack 1 csomagokban szereplő javításokat, és számos AutoCAD 2008 gyorsjavítást is tartalmaz.

Ez a Tudnivalók fájl a szervizcsomag telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. Határozottan ajánlott e dokumentum végigolvasása a szervizcsomag telepítése előtt. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

A Tudnivalók fájl a következő témaköröket tartalmazza:

Kinek ajánlott a szervizcsomag telepítése?

Ez a szervizcsomag (C3D2008_SP2.exe) az AutoCAD Civil 3D 2008 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy nem angol nyelvű operációs rendszeren fut.

Általános telepítési információk

Fontos: Ez a szervizcsomag automatikus eltávolítással nem törölhető. Az AutoCAD Civil 3D 2008 visszaállítása a szervizcsomag telepítése előtti állapotára úgy lehetséges, hogy eltávolítja, majd újratelepíti az AutoCAD Civil 3D 2008 programot.

Windows parancssori kapcsolók

Ebben a szervizcsomagban a következő parancssori kapcsolók használhatók:

E parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

A szervizcsomag alkalmazása egyfelhasználós telepítésre

 1. Töltse le a C3D2008_SP2.exe fájlt, majd mentse tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az AutoCAD Civil 3D 2008 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg azt a mappát, amelybe a szervizcsomagot mentette.
 4. Kattintson duplán a szervizcsomag futtatható fájljára annak telepítéséhez.

E szervizcsomag telepítése helyi hálózaton keresztül javítócsomag-lista segítségével

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ segítségével kívánja telepíteni ezt a szervizcsomagot a helyi hálózaton keresztül.

A szervizcsomag alkalmazása a Kommunikációs központ segítségével, javítócsomagok helyi listájának használatával

 1. Azokon a számítógépeken, amelyeken az AutoCAD Civil 3D 2008 telepítve van, telepítse a CAD Manager Tools 4.0 programot. A CAD Manager Tools 4.0 telepítéséhez helyezze be az AutoCAD Civil 3D 2008 adathordozóját, és válassza az Eszközök és segédprogramok telepítése lehetőséget. Az üdvözlő képernyőn kattintson a Tovább gombra. A telepítendő termékek kiválasztása oldalon válassza a CAD Manager Tools 4.0 programot.

  MEGJEGYZÉS: A szervizcsomag nem telepítendő erre a számítógépre.

 2. Megosztott helyek esetében hozzon létre egy mappát a csomagok letöltéséhez (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 3. Kattintson a Start > Autodesk > Autodesk CAD Manager Tools > CAD-rendszergazda vezérlőpanel parancsra.
 4. A legördülő listában válassza az AutoCAD Civil 3D 2008 elemet, és kattintson az OK gombra.
 5. A Kommunikációs központ panel Információs központ lapján jelölje be a Live Update frissítések engedélyezése jelölőnégyzetet. A legördülő listából válassza az On-line frissítések a helyi hálózatról elemet.
 6. Kattintson a Tallózás gombra, és keresse meg az előzőleg létrehozott megosztott helyet (például: \\kiszolgálónév\megosztott_mappa_helye\).
 7. Válassza a Csomagok kezelése elemet. Ez a lehetőség csatlakozni fog az Autodesk kiszolgálókhoz, és lehetővé teszi az aktuális AutoCAD Civil 3D 2008 telepítéshez elérhető csomagok letöltését.
 8. A Csomagok kezelése pont alatt látható az AutoCAD Civil 3D 2008 szervizcsomagok listája. Válassza ki az alkalmazni kívánt szervizcsomagot. A Művelet típusa területen válassza a Hozzáadás a helyi szervizcsomagmappához lehetőséget, majd válassza a Szervizcsomagmappa frissítése elemet.
 9. A részletek területen megjelenik „A helyi szervizcsomagmappába történő letöltés időpontja <idő> <dátum>”.
 10. Kattintson a Bezárás gombra.

  Az AutoCAD Civil 3D 2008 programban győződjön meg róla, hogy a Kommunikációs központ konfigurálva van. Ha konfigurálva van, láthatóvá válik, hogy egy Live Update karbantartási szervizcsomag elérhető.

A szervizcsomag alkalmazása AutoCAD Civil 3D 2008 hálózati rendszergazdai képfájlra

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 terjesztésének alábbi két módja kizárólag az AutoCAD Civil 3D 2008 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott rendszergazdai képfájlok esetében alkalmazható. Ezen eljárások befejezését követően az AutoCAD Civil 3D 2008 minden újabb példányának telepítése automatikusan a szervizcsomaggal együtt történik.

Figyelmeztetés: Azok a hálózati telepítések, amelyek már tartalmazzák az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 1 csomagot, nem módosíthatók. Ha az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 csomagot egy AutoCAD Civil 3D 2008 SP1 csomagot már tartalmazó hálózati telepítéssel egyesíti, a létrejövő és telepített AutoCAD Civil 3D 2008 verziók instabillá válnak. Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 csomag számára új hálózati telepítések létrehozása szükséges.

MEGJEGYZÉS: A letöltött szervizcsomagfájl mindkét alábbi eljárásban tartalmaz MSP (Microsoft javítócsomag) fájlt. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható fájlból. Az MSP-fájl futtatható fájlból történő kibontásához használja az /e („extract”, azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 hozzáadása új AutoCAD Civil 3D 2008 rendszergazdai képfájlhoz

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2008_SP2.exe fájlt a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. A telepítőlemezen válassza a Hálózati telepítés létrehozása lehetőséget.
 4. Válassza ki a telepítés helyét, adjon meg egy nevet, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Válassza ki a telepíteni kívánt termékeket, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Konfigurálás lapon kattintson a Konfigurálás gombra a telepítés testreszabásához.
 7. Folytassa a telepítés testreszabásával. A Szervizcsomagok felvétele lapon kattintson a [...] gombra a futtatható fájlból kitömörített, letöltött MSP-fájl helyének tallózással történő megkereséséhez.
 8. Válassza a szervizcsomag telepítésével egybekötött telepítést jelentő beállítást. A telepítések összevonása a termék telepítése során a Civil 3D programot és a szervizcsomagot egyaránt telepíti.
 9. MEGJEGYZÉS: „A szervizcsomagok beemelése a rendszergazdai MSI-képfájlba” módszert kell választania. A rendszergazdai képfájl hozzáfűzését ne válassza, mert ez a módszer ki fogja hagyni a telepítésből a szervizcsomagot.

 10. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre.

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 telepítése meglévő AutoCAD Civil 3D 2008 rendszergazdai képfájlra

MEGJEGYZÉS: Mielőtt ezen AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 szervizcsomagot alkalmazná a meglévő AutoCAD Civil 3D 2008 rendszergazdai képfájlra, győződjön meg arról, hogy az összes ügyfélszámítógép már frissítve van a Service Pack 2 csomaggal.

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyéről töltse le a C3D2008_SP2.exe fájlt a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<javítócsomag neve.msp>

 3. Azon a számítógépen, ahol az eredeti AutoCAD Civil 3D 2008 telepítési forrást létrehozta, található egy „<hálózati telepítés neve> módosítása” parancsikon. Kattintson kétszer erre a parancsikonra.
 4. A telepítő keretrendszerben kiválaszthat új nevet vagy helyet a hálózati telepítés számára.
 5. A Hálózati telepítés megkezdése lapon adjon meg egy új nevet, vagy hagyja változatlanul a régit.
 6. Az Áttekintés - Konfigurálás - Hálózati telepítés létrehozása lapon tekintse át az információkat, és tegye meg a szükséges módosításokat.
 7. Válassza a Konfigurálás lehetőséget, végezze el a megfelelő módosításokat a Szervizcsomagok felvétele lapon, majd a [...] gomb használatával tallózzon a letöltött és a futtatható fájlból kicsomagolt MSP-fájl helyére.
 8. Válassza a szervizcsomag telepítésével egybekötött telepítést jelentő beállítást. A telepítések összevonása a termék telepítése során a Civil 3D programot és a szervizcsomagot egyaránt telepíti.

  MEGJEGYZÉS: „A szervizcsomagok beemelése a rendszergazdai MSI-képfájlba” módszert kell választania. A rendszergazdai képfájl hozzáfűzését ne válassza, mert ez a módszer ki fogja hagyni a telepítésből a szervizcsomagot.

 9. Fejezze be a testreszabást, és válassza a Konfigurálás vége lehetőséget, majd kattintson a Hálózati telepítés létrehozása elemre. Ezután az AutoCAD Civil 3D 2008 minden hálózati telepítése automatikusan tartalmazni fogja a szervizcsomagot.

Ismert hibák az AutoCAD Civil 3D 2008 szoftverben

Amikor a Civil 3D mintakeresztszelvényeket blokként illeszti be egy eszközpalettáról, győződjön meg róla, hogy az Eszköz tulajdonságai párbeszédpanelen a Szétvetés beállítás értéke: Nem. Ha a Szétvetés beállítás értékeként Igen van megadva, az az alkotóelem-darabok szétszórását eredményezi a rajzablakban. Ennek elkerüléséhez a blokk a mintakeresztszelvény beillesztése után is szétvethető.

A Felhasználói hibajelentés eszköz használatával bejelentett AutoCAD Civil 3D 2008 problémák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp számos hiba azonosítására és kijavítására került sor.

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 2 csomagban kijavított problémák

Ez a szervizcsomag több mint 70 probléma megoldását tartalmazza. A tudnivalók ezen szakasza azokat a megoldott problémákat írja le, amelyek korábban adatvesztést és a Civil 3D váratlan hibáit okozták, illetve a működésbeli változásokat tartalmazza.

Általános

Projektkezelés

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

Rézsűk és vezérlővonalak

Feliratok

Telkek

Helyszínrajzkészítés

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Nyomvonalak

Csövek

Pontok

Keresztszelvénynézetek

Földmérés

Felületek

Táblázatok

Az AutoCAD Civil 3D 2008 Service Pack 1 csomagban kijavított problémák

Ez a szervizcsomag a következő hibák javítását tartalmazza:

Általános

Nyomvonalak

Helyszínrajzok készítése

Nyomterv tervezése és alkotóelemek

Rézsűk és vezérlővonalak

Feliratok

Telkek

Hossz-szelvények és hossz-szelvény nézetek

Csövek

 • A műtárgyak mostantól feliratokkal rendelkeznek a hossz-szelvény nézetben. Korábban csak a csöveknek volt felirata.
 • Új lehetőség az „Üres műtárgy” kiválasztása a hálózat vonalláncból történő létrehozásakor.
 • Már nem merül fel az a probléma, amely miatt nem frissültek a csőtáblázatok, ha a műtárgyak nevei megváltoztak.
 • A program többé nem áll le váratlanul, ha törli a Keresőben felsorolt utolsó csövet vagy műtárgyat.
 • A csőstílusoknak a Cső tulajdonságai párbeszédpanel használatával történő megváltoztatásával kapcsolatos egyik probléma már nem merül fel. Korábban egy nem elérhető alkatrészméret kiválasztásakor nem került üzenet az Eseménynaplóba és a program helytelen méretet választott ki. Ha a katalógusban nem található csőméretet választ ki, az Eseménynapló arra figyelmeztet, hogy a csőméret a legközelebbi elérhető méretre változik.
 • A csövek és műtárgyak feliratai a hossz-szelvény nézetben már helyesen jelenítik meg a kifejezések számított értékeit.
 • A csőhálózat-feliratok áttelepítésével kapcsolatos egyik probléma már nem merül fel. Korábban, ha egyetlen feliratos csövet tartalmazott a hálózat, a felirat nem jelent meg a rajz AutoCAD Civil 3D szoftverben történő megnyitáskor.
 • Az érvénytelen csőhálózati műtárgyakkal kapcsolatos egyik probléma már nem merül fel. Korábban az érvénytelen műtárgyat tartalmazó rajz nem jelenítette meg a műtárgyak feliratait, a helyszínrajzi nézetben sikeresen létrehozott műtárgyfeliratok pedig nem jelentek meg a hossz-szelvény nézetben. Ez a szervizcsomag tartalmazza az AeccNetwork.dbx fájlt.
 • Az Exportálás LandXML formátumba parancs már helyesen exportálja a csőhálózatokat és azok nyomvonaladatait. Korábban ezen hozzárendelt nyomvonaladatok hiánya helytelenül rajzolt csöveket és műtárgyakat eredményezett a hossz-szelvény nézetben, a nyomvonalszelvények pedig a 0+0 szelvénnyel kezdődtek.
 • A felhasználó által definiált kifejezések már helyesen jelennek meg a hossz-szelvény nézet feliratain. Az értékek helyén korábban kérdőjelek jelentek meg.
 • A csőhálózatok a korábbiaknál gyorsabban használhatók a Keresőben.
 • A Csőhálózat táblázatos nézetében az alkatrészek törlésével kapcsolatos egyik probléma már nem merül fel. Ha korábban a Hálózat elrendezés eszközök párbeszédpanelből nyitotta meg a Csőhálózat táblázatos nézetét és több alkatrészt törölt, a program váratlanul leállt a nézet bezárásakor. Nem lehetséges az alkatrészek nézetből történő törlése elrendezési módban. Amikor a Csőhálózat táblázatos nézetében egy alkatrészre a jobb gombbal kattint és a Törlés parancsot választja, a következő üzenet jelenik meg: „Elrendezés módban a hálózati szerkesztő eszköztár Törlés gombját használhatja alkatrészek törlésére.” Ez az alternatív módszer is használható az alkatrészek törlésére.
 • A csőhálózatok LandXML formátumba történő exportálásával kapcsolatos egyik probléma már nem merül fel. Korábban az egyező nevű alkatrészeket tartalmazó hálózatok esetén az exportálás nem sikerült.
 • A meglévő hivatkozott hálózathoz hozzáadott csövek és műtárgyak már a helyes stílusban jelennek meg a hivatkozott rajzban.
 • A hálózatból létrehozott nyomvonalak mostantól megjelenítik a csőhálózat nevét. A csőhálózat neve helyett korábban kérdőjelek (???) voltak láthatók.
 • Érvénytelen hossz-szelvények nem adhatók hozzá a műtárgyakhoz. Ha korábban hozzáadta az érvénytelen hossz-szelvényt, majd törölni próbálta, a program váratlanul leállt.

Pontok

Keresztszelvénynézetek

Földmérés

Felületek

Táblázatok

Az AutoCAD Map 3D 2008 Service Pack 1 csomagban szereplő általános frissítések

SHP-fájlok

Nyomtatás

Általános problémák

AutoCAD blokkok

Stílusszerkesztő

Oracle kapcsolatok

API-felhasználók

Az ebben a szervizcsomagban szereplő AutoCAD 2008 gyorsjavítások

Az AutoCAD Map 2008 Service Pack 1 csomagban szereplő általános frissítések

.NET API

64 bites

Feliratozáslépték megadása

Attribútumok

Blokkok

Kommunikációs központ
Műszerfalak

Adatkiemelés

Méretek

Megjelenítés

DWG

E-Küldemény

Mezők

Sraffozás

Kép

Elrendezések

Többszörös mutató

BSzöveg

Megnyitás/Mentés

Tárgyraszter

PDF-exportálás

Teljesítményhangoló

Nyomtatás

Táblázatok

Eszközpaletta

Látványstílusok

XREF

A jelen szervizcsomag esetében ismert problémák

A Felhasználói hibajelentés segédprogram használatával bejelentett AutoCAD 2008 problémák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp számos hiba azonosítására és kijavítására került sor.

 


Copyright (c) 2007 Autodesk, Inc.