Tudnivalók az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 frissítőcsomaghoz

Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3

Magas színvonalú termékek előállítását célzó folyamatos törekvésének keretében az Autodesk közrebocsátja az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 frissítőcsomagot. Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 tartalmazza az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 2 és Service Pack 1A frissítőcsomagokban található összes javítást, ezért nem szükséges az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 2 és 1A frissítőcsomagokat külön telepíteni. A frissítőcsomag szintén tartalmazza az Autodesk Civil 3D 2007 Network Administrative Image Utility segédprogramot.

A Service Pack 3 csomag tartalmazza az AutoCAD 2007 Service Pack 1 és az Autodesk Map 2007 Service Pack 1, 2 és 3 csomagok összes javítását is.

Fontos: Ez a frissítőcsomag az Autodesk® Civil 3D® 2007 összes verziójára alkalmazható, beleértve a Service Pack 2 és 1A csomagokkal frissített verziókat is. Ez a frissítőcsomag az angol és honosított nyelvű operációs rendszereken egyaránt használható.

Fontos: Az Autodesk Civil 3D 2007 Extension for Google Earth kiegészítés jövőben kiadandó új verziója támogatni fogja a Civil 3D 2007 Service Pack 3 csomaggal frissített változatát. Ha az Autodesk® Civil 3D® 2007 Extension for Google Earth kiegészítés egy korábbi verzióját telepítette, akkor az Autodesk Civil 3D Service Pack 3 csomaggal frissített változatának futtatása előtt el kell távolítania azt.

Ez a Tudnivalók fájl a frissítőcsomag telepítésével és használatával kapcsolatos információkat tartalmazza. Erősen ajánlott e dokumentum végigolvasása a frissítőcsomag telepítése előtt. A későbbi használat érdekében mentse ezt a Tudnivalók fájlt a merevlemezre, vagy nyomtasson ki belőle egy példányt.

A Tudnivalók fájl a következő témaköröket tartalmazza:

Ismert hibák az Autodesk Civil 3D 2007 szoftverben

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 csomagban kijavított problémák

Ez a frissítőcsomag a következő hibák javítását tartalmazza:

Általános

Adathivatkozások

Nyomvonalak

Projektkezelő

Keresztszelvények/keresztszelvénynézetek

Nyomtervek

Rézsűk

Lekérdezés

Csövek

Pontok

Telkek

Hossz-szelvények/Hossz-szelvény nézetek

Felület

Földmérés


Ez a frissítőcsomag tartalmazza a következő AutoCAD hibák javítását is:

 

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 2 csomagban kijavított problémák

Ez a frissítőcsomag a következő hibák javítását tartalmazza:

Általános
Nyomvonalak

Nyomterv

Rézsűk

Feliratok

LandXML

Telkek

Csövek

Pontok
Hossz-szelvények
Projektkezelő
Kereső

Felületek

Földmérés

Ez a frissítőcsomag tartalmazza a következő AutoCAD hiba javítását is:

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A csomagban kijavított problémák

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 2 csomag tartalmazza az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 1A csomag összes javítását. A Service Pack 1A csomag a következő problémákat oldotta meg:

Általános

Nyomvonalak

Nyomterv

Rézsűk

Feliratok

Csövek

 • Megtörtént annak a hibának az elhárítása, amely hossz-szelvény nézetben szereplő csövek esetében jelentkezett, ha az összekapcsolt szerkezetek szilárdtestként lettek megjelenítve. Vegye figyelembe, hogy mostantól a Műtárgy stílus párbeszédpanelen az „Alkatrész maszkolás engedélyezése” jelölőnégyzet nem látható, ha a műtárgyat a program szilárdtestként jeleníti meg. Ajánlott a Megjelenítés peremvonalként lehetőség használata a Műtárgy stílus párbeszédpanel Hossz-szelvény lapján. Ezen beállítás esetében a végrehajtás sebessége jelentősen meghaladja a Megjelenítés szilárdtestként beállítás használata mellett tapasztalhatót.
 • Megtörtént egy, a hossz-szelvény nézetekben blokként megjelenített műtárgyak esetén jelentkező hiba kijavítása. A maszkolás mostantól a várt módon működik.
 • A mintavonalakkal párhuzamos csőhálózatokat tartalmazó rajzokban jelentkező egyik probléma javítása megtörtént. A mintavonalakkal párhuzamos csőhálózatokat tartalmazó rajzok többé nem okozzák a program váratlan leállását.
 • A függő objektumadatokat (például nyomvonalakat vagy hossz-szelvényeket) létrehozó csőhálózatokkal kapcsolatos probléma javítása megtörtént. A csőhálózat-referenciák létrehozásakor a függő objektumok nem jönnek létre.
Pontok
 • A Kereső fában módosított és a „Minden pont” pontcsoporttól eltérő pontcsoport által megrajzolt pontokat a program mostantól megfelelően frissíti.
 • A Pontszerkesztő pontstílus, pontfeliratstílus vagy pontfólia módosítására való használatakor fellépő hiba kijavítása megtörtént. A Pontszerkesztő mostantól megfelelően reagál ezen elemek módosításakor.
 • Az új rajzok 2006-os rajzsablon használatával történő létrehozásakor fellépő hiba kijavítása megtörtént. A pontbeállításokban külső adathivatkozással rendelkező rajzok mostantól megfelelően frissíthetők.

Mennyiségszámítási jelentések

Földmérés

Az Autodesk Map 3D 2007 Service Pack 1, 2 és 3 csomagokban kijavított legfontosabb problémák

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 csomag tartalmazza az Autodesk Map 3D 2007 Service Pack 1, 2 és 3 csomagok összes javítását.

Az Autodesk Map Service Pack 1, 2 és 3 csomagok több mint 40 javítást tartalmaztak a következő területeken:

Lekérdezések adatainak szűrése az Adatkapcsolat párbeszédpanelen (új felhasználói felület)

Megjelenítéskezelő

Közzététel és nyomtatás

Stabilitás és használhatóság

Globalizáció

TeljesítményjavulásAz AutoCAD 2007 Service Pack 1 csomagban kijavított legfontosabb problémák

A Felhasználói hibajelentés segédprogramot használó ügyfelektől érkező részletes információk eredményeképp számos hiba azonosítására és kijavítására került sor. A következő szolgáltatási területeken történtek frissítések.

Általános frissítések

E frissítőcsomagban található további módosítások a következő frissítéseket tartalmazzák.

3D navigálás

Testreszabható felhasználói felület

Méretezés

Külső referenciák

Sraffozás

Internet

Anyagok

Módosítás

Bekezdéses szöveg és szöveg

Hálózatok

Teljesítmény

Nyomtatás és közzététel

Biztonság

Szilárdtest-modellezés

Ki telepítse ezt a frissítőcsomagot?

Ez a szervizcsomag (C3D2007_SP3.exe) az Autodesk Civil 3D 2007 minden verziójához használható, függetlenül attól, hogy az angol vagy más nyelvű operációs rendszeren fut. A frissítőcsomag telepítése előtt vegye figyelembe a következőket:

 

Általános telepítési információk

Fontos: Nem futtathat automatikus eltávolítást e frissítőcsomag törléséhez. Az Autodesk Civil 3D 2007 visszaállítása a frissítőcsomag telepítése előtti állapotára úgy lehetséges, hogy eltávolítja, majd újratelepíti az Autodesk Civil 3D 2007 programot.

 

Windows parancssori kapcsolók

E frissítőcsomagban szereplő parancssori kapcsolók a következők:

E parancssori kapcsolók használatával kapcsolatos útmutatásokat az alábbi eljárások tartalmazzák.

 

E frissítőcsomag telepítése egyfelhasználós példány esetében

 1. Töltse le a C3D2007_SP3.exe fájlt, és mentse el egy tetszőleges mappába.
 2. Helyezze az Autodesk Civil 3D 2007 adathordozóját a meghajtóba.
 3. Nyissa meg a mappát, amelybe a frissítőcsomagot mentette.
 4. Kattintson duplán a frissítőcsomag futtatható fájljára annak telepítéséhez.

E frissítőcsomag telepítését követően a Földmérés menü nem szerepel többé az Autodesk Civil 3D menüsorában. Ahhoz, hogy a Földmérés menü szerepeljen a menüsorban, adja ki a wscurrent parancsot a parancssorban, majd írja be a Civil 3D szöveget az Adja meg a WSCURRENT új értékét parancssori promptban.

E frissítőcsomag telepítése helyi hálózaton keresztül frissítőcsomag-lista segítségével

Akkor kövesse ezt az eljárást, ha a Kommunikációs központ segítségével kívánja telepíteni ezt a frissítőcsomagot a helyi hálózaton keresztül.

E frissítőcsomag telepítése a Kommunikációs központon keresztül a helyi frissítőcsomag-lista szolgáltatás segítségével

A helyi frissítőcsomag-lista beállításához kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Ezen eljárás végrehajtása előtt győződjön meg arról, hogy az alábbi követelmények teljesülnek azon a számítógépen, amelyet a helyi frissítőcsomag-lista beállítására használ:
  - A Civil 3D 2007 telepítve van
  - Az aktuális frissítés nincs telepítve a Civil 3D 2007 szoftverre
  - A CAD rendszergazda vezérlőpanel 4.0-ás verziója telepítve van
 2. Indítsa el a CAD rendszergazda vezérlőpanelt.
 3. A terméklistában jelölje ki az Autodesk Civil 3D 2007 terméket.
 4. A Kommunikációs központ lapon a keresési listában jelölje ki az „Online frissítések a helyi hálózatról” elemet.
 5. Tallózzon abba a megosztott mappába, amelybe letölti a frissítéseket (ezt a frissítőcsomagot) az UNC-útvonal használatával. A patchlist.npl fájl automatikusan létrejön.
 6. Kattintson a Keressen frissítéseket gombra. (Ez a módszer csak akkor működik, ha az Autodesk Civil 3D 2007 szoftverre még nem telepítette a jelenlegi frissítést/frissítőcsomagot.)
 7. Állítsa be a művelet típusát a Hozzáadás a helyi frissítőcsomag mappához értékre a művelet típusa ikonra kattintva és a megfelelő menüpontot kiválasztva a legördülő menüből.
 8. Kattintson A frissítőcsomag mappa frissítése lehetőségre. A program automatikusan letölti a frissítést/frissítőcsomagot az Autodesk szerveréről, és a megadott helyen elérhetővé teszi azt a többi felhasználó számára.
 9. Alkalmazza a változtatásokat.
 10. A CAD rendszergazda vezérlőpanel alján található legördülő listából válassza ki a „REG regisztrációs fájl létrehozása” elemet. Ezután kattintson az OK gombra.
 11. A Mentés másként párbeszédpanelen mentse el a fájlt a rendszerébe. Jegyezze meg ezt az útvonalat.
 12. Most már közzéteheti a regisztrációs fájlt a felhasználók számára.
 13. Telepítse a frissítéseket a Civil 3D 2007 szoftveren belül a Kommunikációs központ használatával.

MEGJEGYZÉS: Miután a rendszerleíró adatbázis módosítása megtörtént a kliensen, az Autodesk Civil 3D 2007 termék Kommunikációs központja „Frissítések érhetők el” értesítést küld a felhasználóknak. Ha a felhasználó az értesítésre kattint, megjelenik egy „Autodesk Live Update” feliratú oldal. Ez a lap útmutatást, a frissítőcsomag leírását és egy „Frissítés” gombot tartalmaz, amellyel elindítható a frissítőcsomag letöltése és telepítése.

 

E frissítőcsomag telepítése Autodesk Civil 3D 2007 hálózati adminisztratív telepítésre

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 alkalmazásának a következőkben leírt két módszere csak az Autodesk Civil 3D 2007 Hálózati telepítő varázsló segítségével létrehozott adminisztratív telepítések esetében érvényes. Ezen eljárások befejezését követően az Autodesk Civil 3D 2007 minden újabb példányának telepítése automatikusan a szervizcsomaggal együtt történik.

MEGJEGYZÉS: Az alábbi eljárásokhoz a letöltött frissítőcsomagfájlban található MSP-fájl (Microsoft Patch) szükséges. Ezt a fájlt ki kell bontani a futtatható fájlból. Az MSP-fájl futtatható fájlból történő kibontásához használja az /e („extract”, azaz „kibontás”) kapcsolót.

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 hozzáadása egy új Autodesk Civil 3D 2007 adminisztratív telepítéshez

 1. Az Autodesk terméktámogatási webhelyről töltse le az <Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3.exe> fájlt a helyi számítógépre.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<frissítőcsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<frissítőcsomag neve.msp>

 3. Azon a számítógépen, amelyre telepítette a Hálózati telepítő varázsló frissítését a Start menüben (Windows) kattintson a Programok > Autodesk > Hálózati telepítő varázsló parancsra.
 4. A Hálózati telepítő varázsló Üdvözöljük lapján válassza az Adminisztratív telepítés létrehozása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Az Adminisztratív telepítés létrehozása oldalon az Adja meg az Autodesk telepítő (MSI) fájl helyét mezőben adja meg a c3d.msi fájl elérési útvonalát. Ez az MSI-fájl az adminisztratív telepítés alapjaként használt fájl. Ez a fájl a termék adathordozóján található, a \BIN\Installer mappában.
 6. Az Adminisztratív telepítés helye mezőben adjon meg egy megosztott hálózati helyet, ahol létre kívánja hozni az adminisztratív telepítést, vagy kattintson a Tallózás gombra a hely megkereséséhez. A felhasználók innen telepítik majd az Autodesk Civil 3D terméket.
 7. Válassza a Frissítés (service pack - frissítőcsomag) alkalmazása ehhez a telepítéshez lehetőséget.
 8. A Válasszon frissítőcsomagot mezőben adja meg a frissítés helyének elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott útvonalat az .msp kiterjesztéssel együtt). Az MSP-fájl tallózással is megkereshető.
 9. Kattintson a Tovább gombra, és kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait e szervizcsomag hálózati telepítésének sikeres befejezéséhez.

Az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 alkalmazása egy olyan, már létező Autodesk Civil 3D 2007 adminisztratív telepítésre, amelyen nincs korábbi frissítőcsomag alkalmazva

MEGJEGYZÉS: Mielőtt telepítené az Autodesk Civil 3D 2007 Service Pack 3 frissítőcsomagot a meglévő Autodesk Civil 3D 2007 adminisztratív telepítésre, győződjön meg arról, hogy minden kliensgépen megtörtént a frissítés a Service Pack 3 frissítőcsomaggal.

Fontos: Ez az Autodesk Civil 3D 2007 frissítőcsomag nem alkalmazható olyan létező adminisztratív telepítésre, amely már tartalmazza a Service Pack 1, a Service Pack 1A vagy a Service Pack 2 frissítőcsomagot. A Service Pack 3 frissítőcsomagot tartalmazó adminisztratív telepítés létrehozásához új telepítés készítése, majd a Service Pack 3 csomag alkalmazása szükséges. A Service Pack 3 csomag tartalmazza az összes javítást, amelyet eddig kiadtak a Civil 3D 2007 szoftverhez.
 1. Az Autodesk Terméktámogatás webhelyről töltse le a C3D2007_SP3.exe fájlt a számítógépére.
 2. A Start menüben (Windows) kattintson a Futtatás parancsra. Írja be a következőket, majd kattintson az OK gombra.

  <helyi meghajtó>:\<frissítőcsomag neve>\ /e <helyi meghajtó>:\<frissítőcsomag neve.msp>

 3. Azon a számítógépen, amelyre telepítette a Hálózati telepítő varázsló frissítését a Start menüben (Windows) kattintson a Programok > Autodesk > Hálózati telepítő varázsló parancsra.
 4. A Hálózati telepítő varázsló Üdvözöljük lapján válassza az Adminisztratív telepítés módosítása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Az Adminisztratív telepítés módosítása lap MSI-fájl kiválasztása mezőjében válassza ki a meglévő Autodesk telepítőfájlt (MSI) a hálózati megosztásról, amely a módosítani kívánt adminisztratív telepítést tartalmazza.
 6. Válassza a Frissítés (service pack - frissítőcsomag) alkalmazása ehhez a telepítéshez lehetőséget.
 7. A Válasszon frissítőcsomagot mezőben adja meg a frissítés helyének elérési útvonalát (a 2. lépésben megadott útvonalat az .msp kiterjesztéssel együtt). Az MSP-fájl tallózással is megkereshető.
 8. Kattintson a Tovább gombra, és kövesse a Hálózati telepítő varázsló utasításait e szervizcsomag hálózati telepítésének sikeres befejezéséhez.

Copyright (c) 2006 Autodesk, Inc.